Вхід | Реєстрація

«П’ятиденку ніхто не відміняв»

Кореспонденти «ЕХО» дізнавались про робочий тиждень навчання кобеляцьких школярів.

На цьогорічній серпневій нараді педагогічних працівників начальник відділу освіти Наталія Коваль зазначила, що задля економії енергоносіїв було прийняте рішення тимчасово перейти на шестиденний тиждень навчання. Та, починаючи з першого вересня, діти навчалися за п’ятиденним графіком. Тож ми звернулися до Наталії Мефодіївни, щоб дізнатися про ситуацію навколо цього питання.

— Шестиденка розглядалася як можливий варіант економії ресурсів, — говорить посадовець. — Та потім нами було вирішено не вводити цей графік на найближчі два місяці. Яким чином проводитиметься навчання — буде залежати від погодних умов. Наразі початок опалювального сезону запланований на перше листопада. Та при сьогоднішній фінансовій ситуації ми зможемо оплатити лише останній місяць осені. Хоча, сподіваємося, що для обігріву навчальних закладів будуть виділені додаткові кошти з держбюджету. А зараз конкретно говорити про п’яти- чи шестиденний тиждень навчання ми не можемо.

Висвітлила Наталія Коваль і питання з оплатою праці освітян та забезпечення навчальних закладів продуктами харчування:

— У травні місяці в районний відділ освіти надійшов наказ про зменшення надбавки для учителів. Тобто, потрібно з нового навчального року скоротити виплати за престиж педагогічної праці. Після скорочення сума надбавки коливається у межах від 1 до 20%. Та при цьому бюджет відділів освіти різних районів не враховувався. І якщо одні можуть виплати десять відсотків цієї надбавки, то ми — тільки п’ять. А щодо продуктів харчування, то коштів на їх закупівлю у жовтні місяці в бюджеті просто немає.

Крім того, Наталія Мефодіївна зазначила:

— Нам постійно надходять листи, у яких говориться про збільшення фінансування освітньої галузі на1-2%. А в майбутньому бюджеті 2015 року, навпаки, планується скорочення витрат для освітян.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2014, 09:06 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації