Вхід | Реєстрація

У Зінгені презентують книгу Людмили Овдієнко

У Зінгені презентують книгу Людмили Овдієнко

Одночасно в німецькому місті, яке є побратимом Кобеляк, відбудеться виставка робіт нашого фотохудожника Костянтина Бобрищева.

Свою книгу, що має назву «Ми більше не вороги», Людмила Овдієнко написала ще у 2009 році. У ній іде мова про різні періоди українсько-німецьких стосунків. У основу книги покладені записи із щоденника, котрий у 40-х роках минулого століття вів батько авторки Микола Овдієнко, який у свій час був вивезений на примусові роботи в Німеччину. У іншій частині твору йдеться про відновлення та становлення українсько-німецьких стосунків на прикладі співпраці двох міст-побратимів Кобеляк і Зінгена. Зокрема, й про роль видатного громадського діяча Віллі Вайбеля.

Досить швидко книгу авторства почесного громадянина Кобеляк Людмили Овдієнко було перекладено на німецьку мову. Це зробила перекладач Олена Данилюк. Але до виходу у світ друкованого видання на німецькій мові минуло майже п'ять років. Справа в тому, що в Німеччині, на відміну від України, набагато складніше пройти всі узгодження, необхідні для друку художнього твору. Та врешті-решт стараннями вже згадуваного Віллі Вайбеля книга вийшла у світ. І в середині вересня у Зігнені відбудеться урочиста презентація твору нашої землячки. За словами громадських активістів Зінгена, це буде справжньою культурною подією. У ній візьмуть участь представники влади та громадськості. До речі, книгу Людмили Овдієнко вивчатимуть у кількох німецьких університетах.

На презентацію видання «Ми більше не вороги» із Кобеляк до Зінгена поїдуть фотохудожник Костянтин Бобрищев та внук Людмили Миколаївни Костянтин. Програма заходів не обмежується лише представленням твору. Паралельно в Зігнені відбудеться презентація фоторобіт Костянтина Бобрищева. На спеціальній виставці будуть продемонстровані 62 роботи майстра. За словами Костянтина Васильовича, усі витрати, пов’язані з друком, приїздом української делегації та презентацією, узяла на себе німецька сторона.

— Це — дуже дорого. Зазвичай на подібних виставках демонструють фото розміром 30 на 45, а німці зробили мої знімки більшими: 90 на 110, — розповідає Костянтин Васильович. — Більше того, наскільки мені відомо, вони повезуть і покажуть їх по всій Європі, по містах-побратимах Зінгена. Тобто, наших земляків, жителів Кобеляцького району, побачать і у Франції, і в Італії, і в Австрії.

Справа в тому, що 90 відсотків знімків, представлених на виставці, це, так би мовити, місцевий матеріал. Костянтин Бобрищев фотографував і Кобеляки, і жителів Перегонівки, Марківки, Вільховатки.  — Ви знаєте, чомусь саме перегонівці приносять мені удачу, — говорить фотохудожник. — Їх зображення займали перші місця на кількох виставках.

Безумовно, під час свого візиту до Зінгена наші земляки розповідатимуть і про сьогоднішню ситуацію в Україні. Це дуже важливо і потрібно. Європейці мають почути правду про нашу державу з перших вуст, без перекручень та інтерпретацій.

(На фото: одні із фоторобіт Костянтина Бобрищева)


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2014, 09:03 | Кобеляки | Культура та освіта


1. Гість і тд / 23 вересня 2014, 10:46
Попруга на распіраторах економе ))))
2. Кобеляки / 23 вересня 2014, 17:20
При чому тут респіратори до виставки. 7 та 2?
3. Гість і тд / 24 вересня 2014, 00:34
на першому (цвітному) фото зображений працівник кобеляцького цегельного заводу з самим дешевим респіратором
4. Олександр / 24 вересня 2014, 11:02
Правильно, Костя, побільше таких фоток - може, німці ще пару євриків докинуть на ніщету!
От же ж сімейка пролаз, я поражаюсь! Вже скільки властєй помінялось, а у них язики не постирались"
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації