Вхід | Реєстрація

Полтавців не пускатимуть в бомбосховища

Полтавців не пускатимуть в бомбосховища

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій повідомив, що пересічним громадянам не варто розраховувати на бомбосховища у разі загрози бомбардувань, а необхідно привести до ладу власні підвали

У Полтавській області система цивільного захисту знаходиться в режимі підвищеної готовності. Ми вирішили дізнатися, яка робота проводиться у цьому напрямку та як і де рятуватися пересічним полтавцям у разі сигналу тривоги. З цього приводу ми поспілкувалися із начальником управління з питань надзвичайних ситуацій Віктором Стеблянком.

Нас цікавив стан та кількість бомбосховищ у Полтаві. Але начальник Управління повідомив, у разі виникнення загрози, полтавці не зможуть в них знайти прихисток, оскільки вони слугуватимуть укриттям лише для працівників заводів, підприємств, під якими вони знаходяться. Ми поцікавилися кількістю таких укриттів. Цю інформацію нам не надали, пославшися на те, що вона є внутрішньою інформацією.— Підприємства будуть працювати і в особливий період. Під час нього вас на територію ніхто не пустить. Пересічний громадянин прийде і скаже: «Я хочу тут сховатися», але ніхто його туди не пустить, навіть якщо він буде лежати під воротами помирати, його все одно ніхто не пустить, оскільки підприємство набагато важливіше, там переховуються лише працівники, — зазначив Віктор Стеблянко.

Звичайним полтавцям залишаються лише підвали.

— Ми націлюємо людей на те, щоб вони в першу чергу навели порядок у власних підвалах. Місцева влада має вжити заходів, якщо, наприклад, підвал підтоплений.

— А хто перевіряє підвали?

— Створені спеціальні комісії, які цим займаються.

— Чи є статистика, скільки підвалів у Полтаві підтоплені, не придатні для укриття?

— Цифри постійно змінюються. Остання вказівка була Валерія Анатолійовича (авт.: голова Полтавської ОДА) Олександру Федоровичу Мамаю, конкретно завдання поставив навести порядок у підвалах.

— А може виникнути така ситуація, що бомбосховища будуть порожніми, а люди, які біля нього живуть і могли б заховатися, не матимуть укриття?

— Я розумію, що у нас є сховища, які не придатні. Ну як не придатні, звичайно, переховуватися там можна, але там не наведений порядок. Наприклад, завод ГРЛ, підприємство банкрут, сховище там слабе, в занедбаному стані. Але ж поруч із ГРЛ ніхто і не живе. У нас є декілька сховищ, які ми хочемо з обліку зняти, оскільки, власники банкрути, в них немає коштів його відновити. А друге питання, що його й сенсу немає відновлювати, з точки зору цивільного захисту, оскільки немає людей, які б там переховувалися, там немає житлової забудови, ніхто туди не побіжить.

— На утримання бомбосховищ з бюджету ж кожного року виділяються кошти?

— Сховища бувають приватної власності, є комунальної власності і державної. Сховищ комунальної власності обласної ради у нас всього... Мало, мало. Ну, менше десяти. Вони всі утримуються в належному стані і їхня інвентаризація проведена.

— Скільки на утримання іде коштів?

— Кошти на їх утримання не виділяються. Кошти виділяються тим підприємством, яке там розташоване.

— 2 лютого під час апаратної наради Олег Євгенович Пругло, заступник голови Полтавської ОДА повідомив, що на кожному під’їзді мають висіти пам’ятки із інформацією, як діяти у випадку надзвичайної ситуації, прохання перевірити придатність підвалу для укриття. Скільки таких оголошень розвісили і де саме?

— Ми ще не встигли виконати цю вказівку. Я думаю, що зробимо, нікуди ж не дінемося, якщо вказівка є.

— Громадські організації пропонували Вам розміщувати інформацію на їхніх сторінках у соцмережах, обіцяли сприяти у її поширенні. Ви почали співпрацю?

— Так, активно співпрацюємо. Разом із управлінням освіти зараз плануємо провести диктанти на тему цивільного захисту. І дитині цікаво, і батьки щось послухають.


Автор: Ілона ЧОРНОГОР, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2015, 15:08 | Полтава | Суспільство


1. гість999 / 4 лютого 2015, 15:50
Ще пару місяців роботи нинішньої влади і бомбосховища будуть доступні для всіх,бо підприємства і заводи припинять своє існування.
2. Бунд / 4 лютого 2015, 16:50
1.гість999
«Ще пару місяців роботи нинішньої влади і бомбосховища будуть доступні для всіх,бо підприємства і заводи припинять своє існування.»

Існування то вони припинят, але мабуть вони вже всі підвали попродавали.
А ще, хто нас крім НАТО бомбити може? То просто нагнітання психозу на дурнів.
3. шофер / 5 лютого 2015, 03:41
Моє припущення стосовно бомбосховищ та бомбардування. Зараз всі думають та гадають про те, які у Путіна таракани у голові і чого від нього чекати. Так от мені підказує чуйка, що вбивати поголовно всих простих сметрних українців тільки тому що вони українці, Путін не стане. А тому, кажеться мені, що у разі вторгнення на територію України та її захвату вояками Росії, кров литиметься там, де буде чинитися супротив - як зараз на Донбасі. І навпаки - там де протистояння не буде, не буде і крові - як це було при захваті Криму (тихо і вічливо).

Вище було припущення. Але є річ, котра зрозуміла сама собою, однозначно - війна, це не причина а наслідок (правильно тут один чоловік зауважив). А причина війни - це порошенко та європа яка політично захватила Україну, з метою ще ближче наблизитися до Росії. Відповідно якщо ми не хочемо війни та крові, то потрібно усувати причину. Я хочу сказати що якщо припустити що завтра підніметься майдан гнати порошенка та відмовитися від європи, військова загроза вмить зникне.

Хтось може задатися питанням - а чи нужно воно нам таке примирення? Відповідь - немає ідей, котрі варті людського життя, а тим більше тисяч людських життів. Навіть якщо це ідея утримання територіальної цілісності, чи взагалі існування як такої України. Імхо - якщо вже неминувати втрат, краще нехай буде втрачена назва території, та її географічні кородни, а ніж людські життя.

І ще. Як би це дико не звучало, якась чуцка підказує мені, що повномаштабної війни із масовим кровопролиттям все таки не буде. Паралельно всим подіям на сході, та всим загрозам на кордоні із боку Росії, в той же час відбуваються речі які ніяк не сумісні із перспективою скорого настання війни. Сюди ж входить і те, що вперто не вводиться військовий стан, навіть нехай на території Донбасу. Як мінімум це значить те, що діюча влада, на події у Донбасі має свої великі види. І справжні там лише людські смерті - все інше великий театр за завісою червоного кольору, і приховано мінімум 90% правд тих подій.
4. шофер / 5 лютого 2015, 04:14
3. шофер
«Імхо - якщо вже неминувати втрат, краще нехай буде втрачена назва території, та її географічні кородни, а ніж людські життя.»
Пропоную спробувати зрозуміти одну просту річ - Батьківщина та Україна, не одне і те саме.

Коли ми говоримо Україна, то розмова насправді йде не про щось батьківщинське, а виключно про лінію кордону намальовану на карті, та про владу котра ці кордони контролює. І Україна слугує чисто назвою для ідентифікації цієї території.

А коли розмова заходить про Батьківщину, то розмова насправді йде не за назву Україна, а про землю котра під ногами, про ресурси котрі на цій землі, та про оточуюче середовище котре тут навколо нас. Коротше - про ті речі, котрі нас виростили, та зробили нас такими які ми є. А ці речі, зрозумійте, залишаться нашими при любому територіальному розподілі, між любими вітхами влади, і при любій назві цієї території. Батьківщини нам ніколи не втратити доки ми живі і доки ми тут - ці речі втрачають хіба що ті хто сам цю Батьківщину похренив, та поїав десь "на кращу чужу" (національні бляд1).

Відповідно, всі втрати людських життів котрі зараз на Донбасі - аж ніяк не заради збереження Батьківщини, а виключно заради чийогось впливу на території під назвою Україна. І походу, цей вплив дістанеться точно не тим хто там зараз воює, та чиї рідні там полягли та поляжуть.
5. Бунд / 5 лютого 2015, 06:47
Приблизно правильно. Суть можна передати анекдотом який був в Ехо: "Рабиновича спрашивают: Рабинович, вы любите свою родину? -Да. -А жизнь за родину отдадите? - Нет. -Почему? -А кто же тогда будет родину любить?
"
3. шофер
«А причина війни - це порошенко та європа яка політично захватила Україну»

От не можна так узаальнено - "Європа яка захватила..". Порошенко це конкретна особа а що таке Європа? У Європі багато європейців розуміють що відбувається і воювати сюди не підуть. Із тії інфо що є, тут у найманцях: поляки, прибалти. Жодного німця наприклад не знайдете. А головне що у Європі править бал Європейський єврейський парламент а ним заправляє "наш" Коломойський, який є головою Європейського єврейського конгресу. От вам і коло замкнулось. "Змій що кусає себе за хвіст" живе в Україні привели його у владу свідомі і ті хто їх слухав і продовжує слухати. Сьгодні, кажуть, буде круглий стіл по зміні символіки району. Може буде Менора на гербі чи ще щось. Хто щось знає напишіть.
6. шофер / 5 лютого 2015, 15:19
Події котрі зараз відбуваються на сході, насправді ніяким захистом Батьківщини не являються. Бо яка б сторона у тих сутичках не перемогла, хоч росіяни а хоч європейці жити сюди не приїдуть, і нас звідси не витіснять. Поміняється лише політичний вплив на наше життя, від того чи іншого дядька (на котрий ми зможемо вплинути завжди і при любому правителі, якщо самі будемо нацією - і навпаки).

А тому події на сході це чистої води розподіл влади між Путіном та Обамою.

У процесі цього розподілу, Путін викроистовує своїх зеків та трохи регулярних військ (для керування складною технікою). Похусейнович використовує наших хлопців, через підставну фігуру нашого "народного патріотичного президента".
7. шофер / 5 лютого 2015, 15:34
Фрази подібні таким як: "Захистимо свої землі браття, від загарбника!" і т.п., насправді це ніщо інше як зомбоустановка, аби люди, осліплені уявним патріотизмом та без роздуму, різалися за для збереження влади своєму вождеві, а не для захисту Батьківщини.

пс. А ще ж не факт що цей вождь у подальшому буде розглядати їх взагалі як людей, тим більше достойних поваги...
8. Бунд / 5 лютого 2015, 15:47
Тут би ще дописати ні чиїй же стороні Бог, тільки справжній а не іудейський. На стороні Путіна чи Обами?
9. Бунд / 5 лютого 2015, 15:53
Товарищ Сталін сказав: "Наше дело правое, победа будет за нами". Піп Філарет знайшов мужність визнати, або просто сказав не подумавши, або Бог вклав йому ті слова насильно: " у 41-му правда була на боці СРСР, а Бог правду любить". Так от ситуація один в один така самісінька як в 41-му.
10. не за баром / 5 лютого 2015, 15:55
Филарет не поп, он сектант
11. Бунд / 5 лютого 2015, 16:03
10.не за баром
«Филарет не поп, он сектант»

Ну нехай буде так. То я для свідомих написав, він же по-їхньому якийсь там митрополит чи х.. його зна як.
12. Бунд / 5 лютого 2015, 16:14
6. шофер
«Події котрі зараз відбуваються на сході, насправді ніяким захистом Батьківщини не являються. Бо яка б сторона у тих сутичках не перемогла, хоч росіяни а хоч європейці жити сюди не приїдуть, і нас звідси не витіснять.»

Канєшно не приїдуть і не витіснять. Але є народ який ще з Єгипту не угомониться все шукає крайну "яка тече молоком і медом"
13. шофер / 5 лютого 2015, 23:32
Поділюся думкою про ще одну побічну ознаку, про правдивість подій на сході - хто що скаже.

От є такий Коломойський. І є кредитка від його "Прівєт банка". На цій кредитці ліміт 40 т. гр., який взагалі може сягати і до 50 тис. Якщо ми зараз вставемо цю кредитку у банкомат, то вмить можемо зняти всі гроші. Точніше позичити (це ключовий момент) !!! Скажіть будьласка - як би була ймовірність того, що навіть нехай на протязі одного тижня Росія вторгнеться на нашу територію - чи була б у вас можливість зняти у позичку із картки гроші? Думаю така можливість буде виключена на 100%, і це настільки само собою зрозуміло що навіть не обговорюється. А чому так? А тому що навіть ті хто має зовсім поверхневу уяву хто такий Коломойський, розуміють що це зовсім не той, хто не буде вчасно попередженим про такі події, які вимагатимтуть терміонво рятувати свої гроші - зокрема припинити їх видачу у банкоматах, та швиденько опустошити їх по всій території загрози. Переконаний що ні у кого немає ні найменшого сумніву, що Коломойський буде одним із перших, хто ще далеко заздалегідь буде попережденим про наміри почати військове вторгнення.

Але ж гроші зараз можна зняти... хоть і всі.
І це буде позичка, із розрахунком на те що ви її поверните!
14. Маска / 6 лютого 2015, 07:38
13. шофер
«От є такий Коломойський. І є кредитка від його "Прівєт банка"...»
Щось в Криму твоя теорія не дуже проканала :)))
15. Бунд Привид / 6 лютого 2015, 17:03
14.Маска
«Щось в Криму твоя теорія не дуже проканала :)))
»

Ну блін, через твій комент прийшлось до знайомих іти бо мене забанили. Щось твоя логіка не того. Виходить що Коломойський і К все таки не заодно з Росією і російським народом який по свідченях самих свідомих зомбований і підримує свого президента. Виходить що росіяни-словяни проти каганату який будують у нас чукчі коломойські руками свідомих.
16. Маска / 6 лютого 2015, 17:27
15.Бунд Привид
«Ну блін, через твій комент прийшлось до знайомих іти...»
Видно, не дарма сходив. Що ти там пив чи курив? Ти сам зрозумів, що написав?
17. Бунд Привид / 6 лютого 2015, 18:41
Треба всі Кобеляки забанити. Ну блін демократія. Треба в ЄС написати.
18. шофер / 6 лютого 2015, 19:02
14.Маска
«Щось в Криму твоя теорія не дуже проканала :)))»
Вот іменно - Крим. Може я шо пропустив, та як мені пригадується, то у Криму Коломойський якраз не втратив жодної грошини. На той момент коли "почалося", він вже встиг вивезти всі гроші. Згадай - був ще ажіотаж що кримчани не могли отримати грошей зі своїх карток, не те що кредитних, а навіть тих що вкладали туди з власного гаманця.

Так - зруйнували його банкомати, попалили офіси, але гроші він усі вчасно вивіз... Так шо із Кримом у Коломойського все норм. Як і з усим іншим, в принципі...
19. Лув / 6 лютого 2015, 19:05
Шановний Бунд, можливо Читач. Вам же тут вже рекомендували подивитись російський список Форбс за 2013 рік. Рік після того як президентом РФ знову став Путін.Так там все чітко і зрозуміло показано, які "славьянє" рулять в Расєюшкє. Чомусь "борцям з каганатом" не вистачило духу прокоментувати той список.
20. Маска / 6 лютого 2015, 19:05
17.Бунд Привид
«Треба в ЄС написати.»
Єврейське співтовариство?
21. шофер / 6 лютого 2015, 19:06
Бєня не той жид котрий проїбе бодай хоч гривню - ти його явно недооцінюєш.

На покури: Посилання на ru-an.info

Тее не влаштовує шо сайт кацапський? Нівапрос - покури українську пріму: Посилання на www.infa.in.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації