Вхід | Реєстрація

У Новосанжарський район переїхали дві родини з Дебальцевого

Щоб дізнатися про кількість переселенців з Дебальцевого та Вуглегірська, ми звернулися до Ігоря Романця, директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Ігор Романець розповів, що за час проведення АТО в Новосанжарський район поселяли 537 чоловік. З них 351 з Донецької області, а 152 людини — з Луганської. Якщо говорити про останню міграцію переселенців, то масовою вона не була. Переїхали три родини з Авдіївки і дві з Дебальцевого.

– На сьогодні в Новосанжарському районі проживають 250 пенсіонерів, до 250 жінок та до 100 чоловіків працездатного віку, 13 дітей дошкільного віку та 57 школярів.  Двоє студентів навчаються у полтавських вузах.

Директор центру зауважує, що конфліктних ситуацій між переселенцями і місцевим населенням практично не виникає. Більше того, приїжджаючи в наші краї, переселенці беруться за будь-яку роботу і працюють, бо розуміють, що необхідно годувати родину, а допомоги у наш складний час з його ціновими реаліями не вистачає.

Ігор Романець розповідає, що часто траплялися випадки, коли родини кілька разів їхали додому, на Схід, але потім знову поверталися, бо там немає чого їсти, відсутні світло і тепло. Поселяються, як правило, у друзів, знайомих, навіть була така ситуація, коли викладачка приїхала на тимчасове проживання до колишнього студента. Родині Баскових із Костянтинівки, у якій є 5 дітей, агроформування «Елеватор «Чиста криниця»» придбала приватний будинок.

Соціальні служби допомагають також підшукувати житло. Зауважують, що спостерігається підвищення цін на квартири в Нових Санжарах. На них тепер цілорічно підвищений попит. Раніше цей попит був загострений з весни до осені.

Переселенці отримують від держави матеріальну допомогу, яка надається у розмірі 442 гривні на особу працездатного віку і 884 гривні на людину непрацездатного віку. Та не більше 2400 гривень на родину. Також ці люди отримують деяку гуманітарну допомогу: зимовий одяг, постільну білизну та речі особистої гігієни.

З відновленням активних бойових дій на Сході з Дебальцевого виїхала значна частина мешканців. За інформацією ЗМІ, близько 600 чоловік були евакуйовані на територію України і лише близько 40 поїхали до так званої ДНР.


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2015, 09:12 | Нові Cанжари | Суспільство
1. граф / 25 лютого 2015, 11:49
долар в Харькові 40, скачемо ?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації