Вхід | Реєстрація

Ціни та цинізм

Один мій знайомий цього тижня на повну піддався загальній істерії та божевіллю: скуповує долари по шаленому курсу, цукор, борошно та макарони, запасається пальним, мало не щохвилини переглядає новини та слідкує за змінами курсу валюти. І взагалі, панікує. Як і десятки, сотні та тисячі інших моїх співгромадян. І у всіх на устах одна народна фраза: «Це пи.…..ь!»

А от мій знайомий Антон (я хотів би назвати його другом, але ми не так довго були знайомі, щоб по-справжньому здружитися) не переймається курсом долара. Він не вираховує, скільки коштуватиме у цьому році новенька іномарка або кольоровий телевізор, тому що… загинув під Іловайськом наприкінці серпня.

Інший друг, Дмитро, байдужий до усього цього продуктового божевілля. Він би щиро сміявся з цього. Але не сміється, тому що… загинув під Широкиним 13-го лютого.

Вони обидва були добровольцями. Обидва — надзвичайно розумні та правильні хлопці. З тих, кому на долі було написано змінювати цю країну. Вони могли не йти на Схід. Знайти собі пристойно оплачувану роботу і щодня жити, дивлячись новини по телевізору. Але для цих хлопців важливішою була Україна. Не курс долара, не ціна кілограма цукру, а держава, за цілісність і незалежність якої вони ладні були віддати життя. І, на жаль, віддали.

Хлопців немає. Вони загинули. У них уже не буде дітей, вони не збудують нову Україну, як хотіли того. У них уже не буде НІЧОГО. І це справді страшно. І це якраз і є пи……ь. Це справді важливо і жахливо. Лише смерть — невідворотна. Усе інше можна виправити та пережити.

Оця вся метушня із цукром, сіллю, макаронами й усім іншим, уся оця паніка навколо ціни на долар та паливо не видається вам дріб’язковим і цинічним на фоні щоденних смертей? «О Боже, як ми будемо жити при курсі 40?!!» Погано! Не заможно. Дехто, можливо, впроголодь. Більшості просто доведеться у чомусь обмежуватися. Купувати менше бензину, відкласти покупку телевізора на невизначений термін, рідше пити пиво, кинути палити. Але невже це те, що вас зараз хвилює НАЙБІЛЬШЕ?

А якщо завтра, не дай, Боже, Росія таки піде у наступ по всьому фронту і окупує не лише Крим і частину Донбасу, а усю Україну, як вже було у 1918 році. Тоді, без сумніву, загинуть тисячі людей. Ми знову втратимо державність, за яку кращі з нас віддали життя. Але (увага!) ви вірите в те, що долар при цьому знову стане по 8, або ще краще — по 5, тоді ви заспокоїтесь? І тоді ви відчуєте себе щасливими?

Звичайно, курс долара має бути нижчим. У рази. Звичайно, бензин має дешевшати разом із падінням ціни на нафту. Звичайно, ви не маєте витрачати свою місячну заробітну платню за п’ять походів до магазину. І всі, хто до цього призвів, мають бути покараними. І так буде, за вашої пасивної чи активної участі. Просто не забувайте: саме у той час, коли ви влаштовуєте істерику через те, що віддаєте більше грошей за літр бензину, хтось, без криків та істерик, віддає своє життя, щоб зберегти для вас державу, у якій ви зможете далі жити, вільно висловлювати власну думку і не боятися.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2015, 09:07 | Нові Cанжари | Редакційна


1. Мохамед / 6 березня 2015, 12:53
Є тут у нього один здравий вислів: "Лише смерть — невідворотна. Усе інше можна виправити та пережити". І от цікаво б знати за що вони загинули? Сам же написав: " Усе інше можна виправити та пережити". Так за що загинули? А я вам скажу. За те щоб Україна була колонією, за те щоб жиди скупили усю землю і за те щоб реалізувалася давня іудейська мрія про стравлювання словянських народів. Усього цього Донбас не бажає, бо там дійсно живуть патріоти а не іудейські холуї.
2. не за баром / 6 березня 2015, 13:38
може я щось пропустив? А чому Паршивлюк не в АТО? Чи йому не хочеться, щоб його именем провулок в Санжарах назвали посмертно, хоча б у Старих?
3. Мохамед / 6 березня 2015, 13:50
7.не за баром
«може я щось пропустив? А чому Паршивлюк не в АТО? Чи йому не хочеться, щоб його именем провулок в Санжарах назвали посмертно, хоча б у Старих?»

Мисля гарна. Треба щоб редакція звернулася до военкома із пропозицією. Нехай там йому знайдуть посаду фронтового кореспондента. Дивись поки діло до провулка дійде пару репортажів би написав. От їх би було цікавіще почитати ніж сучаний бред. Маска тут клеїть усім ярлик диванних дописувачів а паршевлюка якось і не помічає.
4. коментар / 6 березня 2015, 22:49
20.гість999
«в Санжарах нафту качають англійці а ми по посадках дрова собираємо дурні чи що»


там хоч зарплати більш менш нормальні, якщо проведуть націоналізацію то зарплати будуть мінімальні грн. і газ точно не подешевшае...

а взагалі то написано все класно, но хтож це все розрішить зробить. У нас же закон природи ніхто невідміняв, всігда сильніший буде управляти слабішим. Всеодно будим когось кормить, раньше хоть легше було бо кормили месних казнокрадів, а тепер ваще бо помимо нових казнокрадів які прийшли до влади треба щей людей з великим апетітом))) кормить, це тішо придумали МВФ
5. коментар / 6 березня 2015, 23:07

[[Він не вираховує, скільки коштуватиме у цьому році новенька іномарка або кольоровий телевізор, тому що… загинув]]



[[Він би щиро сміявся з цього. Але не сміється, тому що… загинув під Широкиним 13-го лютого.]]

а ти не думаеш, що за такі непродумані на перед слова, можна поплатитися від близьких людей цих хлопців ?
6. Мохамед / 6 березня 2015, 23:25
28.Миру Мир
«а ви не продавайтесь створюйте свою державу свій світ»

Ти писав писав і сам на все відповів.
І ніхто ж не звинувачує всю націю. А той єврей що в ТВ все добре розуміє тому і сказав що міліціонери українці і так далі. Вони створили таку ситуацію користуючись нашим пофі.гізмом і де білізмом. Он ти написав про націоналізацію нафтородовищ і тут же тобі у відповідь: "там хоч зарплати більш менш нормальні" Але ж українці ще й не при владі в Україні, не вони пишуть закони і не вони керують МВФ і не вони друкують долари, і не киргизи це роблять і не німці а чомусь евреї. Ну може то збіг такий, співпадіння. А в остальному ти правий.
7. Мохамед / 6 березня 2015, 23:33

Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
8. робочий / 7 березня 2015, 00:00
19.Миру Мир
«Чому в Санжарах нафту качають англійці а ми по посадках дрова собираємо »


Я так скажу, після того як прийшли реформатори, сразу ударило по карману, потом сокращенія...
9. Маска / 7 березня 2015, 00:00
10.Мохамед
«тому може і розпорюють животи, точно так як це робили на Західній раніше і робили б і зараз якби відбулося все не по їхньому. »
Ти так і не відповів, коли ти був востаннє на Західній Україні?
10. Миру Мир / 7 березня 2015, 00:41

Коментар видалено за порушення пункту 2.4 Правил користування сайтом
11. Мохамед / 7 березня 2015, 02:57
Все ти гарно написав але не факт що таке входить до плану хазяїв. Є ж у них ще й продналог і продразверстка. І земля по плану не повина належати українцям. І не забувай що є ще й слагцевий газ який янкі задумали тут видобувать і про це тут писали та швидко щось забули. Платформа для того щоб сприйняли його добування на ура вже створена. А із сланцевим газом закінчаться і комуни. Вони то можуть бути якщо з землі не проженуть але то вже не буде: "садок вишневий коло хати.." Садок може й буде але хрущів не буде. З приводу комун читайте "анастасійці" "родовые поместья" цей рух поширений в Росії але там під нього вже мабуть закон прийнятий а у нас х.. зна що буде наша земля дуже потрібна другим і для інших цілей. Не для того щоб на ній гої розводились. Ідея ця хороша але зараз же не Х століття і не ХУІІІ ніде не заховаєшся і так жити не дадуть. Це просто як тимчасовий варіант можна розглядати але від глобальної проблеми не сховаєшся і вирішувати її прийдеться.
12. Мохамед / 7 березня 2015, 03:02
35.Маска
«Ти так і не відповів, коли ти був востаннє на Західній Україні?»

Та давно. В 2003 р.
13. traktorist / 7 березня 2015, 08:54
Помер мій товариш,онкохворий,51 рік.Пропрацював весь вік комбайнером.Не було коштів на операцію.Це не пи...ь?Авторе,про яку в х...я ти державу пишеш?Цілісність чого пацани захищають?Цілісність "Привату" та "Рошену"?
14. юрко / 7 березня 2015, 10:03

3) Почему мы ведем переговоры с агрессором? - да потому что:
1) ВРЕМЯ - на нашей стороне;
2) От нас этого ТРЕБУЮТ Западные партнеры - от экономической и политической поддержки которых наша страна зависит ну ооочень сильно.

Кстати, а вы не думали о подобных вопросах "с другой стороны":
- почему на зиму "укропам" не перекрыли газ? Зачем договорились о поставках? Путинлох?
- почему солнцеликий ВВХ ведет переговоры с "бандеровской хунтой" и "американскими подстилками" из ЕС?
- почему россия до сих пор не "превратила укропов в ядерный пепел"?
А ответы те же. Война ГИБРИДНАЯ.
(А путин таки-лох).

И НЕЛЬЗЯ рассматривать сражение в ШАХМАТЫ с точки зрения битвы "В ЧАПАЕВА"
Поэтому друзья, когда в следующий раз вы встретите в сети ватные вбросы - пожалуйста НЕ ведитесь. И ПОМНИТЕ, какую войну против нас ведет кремлевский агрессор.
15. Мохамед / 7 березня 2015, 11:43
45.Маска
«Професіонал:) Але саме ця інформація необхідна задля розуміння ситуації. А зараз слово Мохамеду.:)))»

Я тут зразу всім відповідатиму. По-перше Маска в Юркові відразу своо впізнав. Надалмудував він баато але не сказав хто ж з ким веде ібридну війну. Та й не своє написав а десь зідрав. Перед тим як разсуждать про гібридну війну треба купити глобус. Бо вийшло так що Путін з усім саітом війну затіяв а америкоси взагалі ні при чому.
Сергій правильно написав що наша влада веде війну проти свого народу і гібридна війна їй як привід для геноциду. І зовсім не Путін зацікавлений в тім що у нас не працював сахзавод. Він навпаки зацикавлений в тім щоб у нас цукор купляти, Точно так він зацікавлений щоб у нас не розіюрали на металобрухт ЮМЗ Миколаївський суднобудівний і багато чого іншого. У розвалі економіки України зацикавлені амеркиоси і їх холуї ЄС, Хоча ситуція в Європі не така проста бо народ там ці ігри розуміє на відміну від наших дурнів.
Для "Кобеляк" то я не для тебе писав а для тих хто розуміє. І дуже по темі бо Миру мир написав про концтабір я й нагадав що таке вже було і будували його одні і ті самі. Усі ж свідомі як папуги повторюють що історія повоторюється а тут щось не згодні самі з собою чи що?
16. Маска / 7 березня 2015, 14:06
54. шофер
«Камент № 51 сподобався. »
Так ти справжній, чи ні? Чому нік не клікабельний? Перший раз ти моє питання ігнорнув, запитую без приколу.
17. Лув / 7 березня 2015, 20:07
Народ а мені здається що Юрко - це троль
із Мінстеця. Він тупо передрав кілька текстів із Обозрєватєля чи якогось іншого пропагандонського сайту. Бо схожу муть я вже десь читав.
18. Мохамед / 7 березня 2015, 22:38
[[ЦИТАТА|66|Миру Мир|В Україні іде боротьба між комерційними угрупуваннями які використовують людей як гарматне мясо і стравлюють їх між собою прикриваючись високими ідеями і спекулюючи на бідах людей а в кінці кінців все стає гірше і гірше
Нас правильно вчили у радянській школі, але ми тоді не вірили. От все вище тобою написане цьому підтвердження. І тоді було усього але зараз....
19. 675п / 8 березня 2015, 06:46
(Купувати менше бензину, відкласти покупку телевізора на невизначений термін, рідше пити пиво, кинути палити. Але невже це те, що вас зараз хвилює НАЙБІЛЬШЕ?)


вова а що хвилює вас з розою найбільше? судячи по заявах в контакті розу найбільше хвилює чи є секс в АТО? чого б їй не поїхати не перевірити це особисто.
20. Мохамед / 8 березня 2015, 07:07
Треба створити "полевой публичный дом". І давно треба, це волонтери прогавили. Зайнятість підвищиться і податки і бойовий дух.
21. землячка / 8 березня 2015, 09:01
Махомед, ці послуги вже давно надаються нашими волонтерами-попит зростає, по два рази на тиждень мотаються, а фермери ще й бензин дають.
22. Мохамед / 8 березня 2015, 10:50
70.землячка
«Махомед, ці послуги вже давно надаються нашими волонтерами-попит зростає, по два рази на тиждень мотаються, а фермери ще й бензин дають.»

А я й не знав. Чому ж тоді паршевлюк не напише, не героїзує?
23. Миру Мир / 8 березня 2015, 23:05

Коментар видалено за порушення пункту 2.4 Правил користування сайтом
24. Хачу бАААлшЫЫх букаФ / 9 березня 2015, 00:14

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
25. Кобеляки / 9 березня 2015, 14:12
[[ЦИТАТА|87|Мохамед|Не вірю,]

Ця бридка особа ні в що не вірить, лише травить нас тут своєю дурістю.
Нікчема, воно і є нікчема.
26. Гість 0000фф / 10 березня 2015, 22:06
Чи знаєте ви, що:

Українці Маяковські пішли від тих козаків, які стояли на сторожі на курганах, при маяках, що підпалювались у разі татарських нападів.

Один з яскравих представників такого роду Володимир Маяковський про себе писав: «Я з діда — козак, з другого – січовик». І постійно підтверджував це, рубаючи словом, як шаблюкою, зокрема, москалів.

«Товаришу москаль, на Україну жартів не скаль», бо «знань у росіянина (про Україну) не глибока товщ», тому і полюбляє такий «брат» «дурницю зморозить, викладе весь вантаж розумовий: візьме й розповість зо двоє курйозів — анекдотів української мови» (переклад цитат Л.Первомайського).

А щоб усвідомити суть відношення «комуністичного поета» Маяковського до України, відчути його широку козацьку душу, слід просто вдумливо прочитати його вірш «Борг Україні», написаний у 1926 році, де любов до України прекрасно бринить і російською мовою:

Знаете ли вы украинскую ночь?
Нет, вы не знаете украинской ночи!
Здесь небо от дыма становится черно,
И герб звездой пятиконечной вточен.

Где горилкой, удалью и кровью
Запорожская бурлила Сечь,
Проводов уздой смирив Днепровье,
Днепр заставят на турбины течь.

И Днипро по проволокам-усам
Электричеством течет по корпусам.
Небось, рафинада
И Гоголю надо!

Мы знаем, курит ли, пьет ли Чаплин;
Мы знаем Италии безрукие руины;
Мы знаем, как Дугласа галстух краплен…
А что мы знаем о лице Украины?

Знаний груз у русского тощ —
Тем, кто рядом, почета мало.
Знают вот украинский борщ,
Знают вот украинское сало.

И с культуры поснимали пенку:
Кроме двух прославленных Тарасов —
Бульбы и известного Шевченка, —
Ничего не выжмешь, сколько ни старайся.

А если прижмут — зардеется розой
И выдвинет аргумент новый:
Возьмет и расскажет пару курьезов —
Анекдотов украинской мовы.

Говорю себе: товарищ москаль,
На Украину шуток не скаль….
Разучите эту мову на знаменах — лексиконах алых,
Эта мова величава и проста:

«Чуешь, сурмы заграли,
Час расплаты настав…»
Разве может быть затрепанней да тише
Слова поистаска
27. Мохамед / 11 березня 2015, 00:55
104.Миру Мир
«ХТО В КОБЕЛЯКАХ ЗБИРАВ МАЙДАН ВИХОДЬ СЮДИ ЗВІТУВАТИ Д Е РЕЗУЛЬТАТИ ЩО ОБІЦЯЛИ»

От за оце і я. Хто знає пишіть список тих хто збирав і на місце Дошки пошани. Не завадило б і в Ехо опублікувати. Це на їх совісті Небесна сотня і вже тисячі убитиї. А де результат???
28. Миру Мир / 11 березня 2015, 09:56
я ж кажу геть всіх треба оновлювати владу і це питання повинна регулювати громада а то збирається в районі тріо і качають свої хуторянсько мвстечкові качелі зібрались три друга таранушич супруненко і голубенко таранушич чесний комсомолець приватизував інкубатор супруненко приватизував лікарню а голубенко приватизував таранушича і супруненка прислали нам решетила цей почав боротись із зеленим змієм жук розділив всю землю правильно і чесно між своїми синами який правильний козак зараз мірошніченко з кабак виписують собі премії і добавки за інтенсивність та занялась аеробікою методи управління таких персонажів що гребуть під себе вже давно себе ізжили поробили з органів влади дома тєрпімості потєрпітє потєрпітє потєрпітє пока вони наїдяться є молоді люди які закінчують з червоним дипломом вищі учбові заклади хоч кому роботу в органах влади дали хоч кого допустили в виборчі списки зробили кругом корупцію підгрібають то бивших мінтів то комуняк то жирних фермерів Ви за 25 років хоть раз чули щоб місцеві комуністи чи інші опа опа опа зиціонери зробили будя яку заяву проти свавілля місцевих влад ні хто ніколи крім мене філоненка і шкарбана не робив і то я недавно взнав що шкарбану перешкоджали не давали виступити
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації