Вхід | Реєстрація

«Любіть весну за чисте повітря»

«Любіть весну за чисте повітря»

У зв'язку з настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду начальник Кобеляцького РС ГУ ДСНС України в Полтавській області Юрій Гребенюк учергове нагадав читачам тижневика про правил поводження з вогнем.

— Прихід весни у більшості власників приватних будинків та земельних ділянок асоціюється з прибиранням прибудинкових територій. Вони загрібають минулорічну траву пожовкле листя і хмиз, — говорить Юрій Вікторович. — Та відразу ж виникає питання: де подіти сміття? Значна кількість господарів, не замислюючись над наслідками, підпалюють його. І всі населені пункти району враз огортають хмари задушливого диму. Тижнями ми вдихаємо отруту та, хапаючись за серце, звинувачуємо Чорнобиль і радіацію, а самі в цей момент підкидаємо у вогнище чергову порцію сухого листя й трави.

Юрій Гребенюк пояснює, що через необережне поводження з вогнем такі горе-господарі прирікають себе й оточуючих до непередбачуваних наслідків. Щороку через подібне спалювання листя чи пожовклої трави трапляються серйозні пожежі. Стихійний вогонь неможливо самостійно погасити. Він перекидається на дерева, будинки чи інші будівлі, приносячи значні матеріальні збитки. На жаль, трапляються випадки, коли в таких пожежах гинуть люди.

Зі слів Юрія Вікторовича, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вживають усіх необхідних заходів для боротьби з цією проблемою: проводять агітацію серед населення, забороняють та застерігають від спалювання минулорічної трави і сміття.

— Та люди, здається, уже звикли зустрічати перші подихи весни з димом, розвіяним попелом, приносячи шкоду, у першу чергу, своєму здоров'ю. Крім цього, ми, дорослі, показуємо негативний приклад підростаючому поколінню. Тому ще раз звертаюся до громадян: будьте дбайливими господарями. Замість спалювання — компостуйте згребене листя й суху траву. Через деякий час ви отримаєте чудовий перегній для городу. А весну ви полюбите за чисте повітря.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2015, 09:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації