Вхід | Реєстрація

ПолтНТУ допомагає воїнам АТО на передовій

ПолтНТУ допомагає воїнам АТО на передовій

Перед відправкою на бойові рубежі воїни з Миргородського гарнізону отримали від колективу ПолтНТУ обладнання для будівництва укриттів.

Полтавський національний технічний університет продовжує надавати необхідну допомогу бійцям у зоні АТО, які захищають державний суверенітет, спокій і мир кожної родини, майбутнє України. Безпосередню участь у бойових діях бере і особовий склад Миргородського гарнізону.  Під час виконання завдань за призначенням у бійців виникли складнощі з будівництвом укриттів та інженерних споруд, необхідних для захисту.

Керівництво частини звернулося до депутата обласної ради, ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка з проханням допомоги у вирішенні цього питання. Колектив університету підтримав ініціативу керівництва про допомогу військовим і придбали необхідний інструмент – високоякісну бензопилу, яка необхідна воїнам для обладнання бліндажів, блокпостів та інших інженерних споруд. 7 квітня представники військової частини відвідали університет, отримали подарунок.

– Протягом року Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка співпрацює та надає дієву допомогу Збройним силам України, підтримує воїнів, які захищають суверенітет та незалежність нашої держави, – сказав Анатолій Мартиненко, проректор з науково-педагогічної роботи та корпоративного управління ПолтНТУ. – За ініціативи ректора університету, професора Володимира Онищенка влітку минулого року колектив університету надав для військовослужбовців Миргородського гарнізону обмундирування. Також на зібрані колективом кошти восени минулого року придбали та відправили до військового шпиталю ліки. Ректором університету підписаний меморандум про співпрацю зі 179 навчальним центром.  Студенти, викладачі та співробітники університету приймають участь у благодійних ярмарках Батальйону небайдужих, особисто здійснюють свої внески в благодійні фонди і організації, приймають участь у волонтерському русі. За внесок у справу допомоги воїнам АТО ректору університету було вручено Подяку  Комітету Верховної ради з питань освіти та науки. Благодійна діяльність викладачів та студентів університету відзначена Подякою товариства Червоного Хреста України.

За швидкий відгук на потреби бійців АТО колективу та студентству ПолтНТУ подякував представник командування військової частини Віталій Гречко:

– Мені надзвичайно приємно, що на наше прохання ви відреагували миттєво! Після усіх жахів, які довелося побачити на сході, ще більше переконуюся в тому, що на Полтавщині живуть найкращі та найдобріші люди. Зараз на нас чекає чергова ротація, необхідно будувати нові укріплення та сховища, які захищатимуть нас від снарядів та осколків «градів». І ваш подарунок не буде лежати десь на складі, він поїде разом з нами в зону АТО. За допомогою бензопили за дві години ми зможемо заготовити більше половини КАМАЗу деревини, тоді коли звичайними пилами це вдавалося зробити лише за кілька днів. Зараз, після стількох місяців, проведених на війні, у переддень 70-ї річниці перемоги у ІІ Світовій війні, часто думаєш про те, що жоден солдат тоді не зміг навіть собі уявити – їхнім онукам також доведеться виборювати свободу у жорстокій кровопролитній війні… Але саме завдяки вам, вашому трудовому колективу, студентству і ректору Володимиру Онищенко, завдяки кожному небайдужому українцю, ми щодня наближаємо перемогу і мир в нашій рідній Україні.

Колектив ПолтНТУ і надалі допомагатиме захисникам нашої Батьківщини забезпечувати обороноздатність!


Автор: За матеріалами прес-служби ПолтНТУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2015, 15:26 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації