Вхід | Реєстрація

Міські депутати звернулись до сусідів

Міські депутати звернулись до сусідів

Кобелячани запропонували об’єднатись в одну громаду представникам Підгорянської, Золотарівської, Кунівської, Сухинівської та Красненської сільських рад.

У повістці денній чергової сесії Кобеляцької міської ради значились майже два десятки питань. Та головним із них, беззаперечно, було перше, присвячене майбутньому об’єднанню громад. Його й обговорювали майже дві години. А на сесію прийшли депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан, депутат райради Дмитро Омеляненко, представники семи сільських рад, у тому числі Бреусівської, жителі міста. Із Полтави приїхав добре знайомий мешканцям Кобеляцького району журналіст, редактор газети «Полтавська думка» Олександр Кулик. Тільки-но депутати розпочали роботу, як Вікторія Омеляненко та Володимир Рева внесли пропозицію підтримати звернення колег із районної ради про збереження Кобеляцького району. Вони запропонували розглянути це питання першим. Його таки внесли в повістку денну, але під номером п’ятнадцять.

Після цього міський голова Олександр Ісип провів презентацію майбутньої реформи. Він продемонстрував фільм про це, а також виголосив промову. Олександр Михайлович її повністю підтримав і висловив сподівання, що майбутнє об’єднання громад стане своєрідним поштовхом для поступального розвитку як Кобеляк, так і навколишніх сіл. На думку Ісипа, створення у Кобеляцькому районі однієї громади не є можливим через велику відстань від райцентру до багатьох інших населених пунктів. Очільник міста вчергове гостро розкритикував позицію депутатів районної ради, які виступають за створення однієї громада із центром у Кобеляках, заявивши, що вони захищають виключно власні політичні інтереси. Щодо сесії районної ради, яка відбулась того ж дня, Ісип назвав її «сепаратистським» зібранням. Між іншим він нагадав, що в законі про добровільне об’єднання громад немає положень про ліквідацію районів.

Після цього почались виступи. У обговоренні взяли участь кілька десятків чоловік. Говорили не лише депутати міськради, а й представники громадськості. Так Олександр Кулик відзначив високий рівень проведеної презентації. Вікторія Омеляненко розкритикувала майбутню реформу, навівши приклад невдалого, на її думку, реформування медицини. Валерій Коробейник сказав: «А я б ініціював відновлення Кобеляцького повіту. Колись до його складу входили навіть населені пункти теперішньої Дніпропетровської області». З цього приводу Олександр Бистряков зауважив: «Зберегти Кобеляцький район — це добре. Але важко уявити, щоб до нього приєдналися Нові Санжари, Козельщина, не кажучи про Царичанку. Можливо, виробити якийсь хитрий план. Але це колосальна робота».

Як завжди оригінальним був Микола Теренін, заявивши: «Нам Київ сказав брати ініціативу в свої руки. Тобто, флаг вам у руки».

Анатолій Шкарбан виступив за створення в районі однієї громади і висловив побажання, щоб для цього об’єднались представники районної, міської та сільських рад. Але при цьому зауважив: «Дуже сумно, що створивши робочу групу в райраді, туди не запросили ні міського, ні селищного голову. Сумно й, що на цій сесії немає нікого із керівництва райради».

Зрештою, після тривалої та «гарячої» дискусії міські депутати більшістю голосів прийняли звернення до сусідніх сільрад із пропозицією об’єднатися. До речі, вони підтримали ініціативу своїх колег із районної ради.

Уже по закінченню сесії колишній голова РДА Олег Решетило, присутній на сесії в якості журналіста, прокоментував: «Оцей закон про об’єднання є тим, чого чекали десятиліттями. Я спочатку сприйняв його негативно. Але коли повністю зрозумів сенс…Можливо, аби цей та інші реформаторські закони були прийняті раніше, то й війни на Донбасі не було б».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2015, 12:29 | Кобеляки | Політика
1. MupyMup / 29 квітня 2015, 21:20
Такі питання потрібно вирішувати після повної заміни місцевих чиновників, тобто після виборів. А так враження таке що кожен чиновник вирішує свої особисті шкурні інтереси. Ви подивіться МЕРІЯ ВСЯ ПЕРЕФАРБОВАНА.
Дійшли до того що сепаратистами називають районних депутатів, а самі печуться щоб не стати головами та депутатами села Кобеляки. Що з міста зробили, що з землею натворили. Де була міська влада коли районна зустрічала наших синів з АТО. То велике питання де ті сепаратисти. Перефарбувалися у демократів та реформаторів і розсилають письма по сільрадах.
2. Боб Роб / 30 квітня 2015, 00:14
Я того Решетила знаю як п’ять пальців, вже шось мутить, видно помазали харашо.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації