Вхід | Реєстрація

Увага «НЕРЕСТ»

Увага «НЕРЕСТ»

З метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах підконтрольних Полтаварибоохороні, відповідно до статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пунктів 3.14, 3.15, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держрибгоспу від 15.02.1999 р. № 19, зареєстрованим в Мін'юсті 28 квітня 1999 р. за № 269/3562, та наказу начальника «Полтаварибоохорона» від 13.03.2015 р., встановити термін заборони на лов (добування) риби у весняно-літній період природного відтворення (нересту) в 2015 році на підконтрольних управлінню водних об'єктах Полтавської області у такі строки:

— Дніпродзержинському водосховищі — з 1 квітня по 9 червня (включно);

— в усіх інших рибогосподарських водних об'єктах в межах підконтрольної території — з 1 квітня по 20 травня (включно).

Заборонити в період нересту риби проведення булівельні, днопоглиблювальні, вибухові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію й піщано-ракушкової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об'єктах та їх прибережних захисних смугах у межах підконтрольної Полтаварибоохорона території.

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонити пересування всіх плавучих засобів (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт із встановлення бакенів і у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т. п.), крім суден спеціально уповноважених органів, які здійсьнюють охорону водних біоресурсів.

Дозволити любительський лов риби на період весняно-літньої заборони на лов (добування) водних біоресурсів на Дніпродзержинському водосховищі і малих річках однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з блешнею із берега в межах населених пунктів.


Автор: О. П. Немировський, головний державний інспектор «Полтаварибоохорона»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2015, 09:14 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації