Вхід | Реєстрація

Увага ! Внесено зміни до закону про розмір сплати адміністративного збору

З 05.04.2015 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» від 12.02.2015 № 191-VIII.
Цим Законом внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», в тому числі змінено розмір адміністративного збору за проведення державної реєстрації змін.
Адміністративний збір справляється у відповідному розрахунку від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації змін.
Відповідно до статті 8 Закону України  «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 28.12. 2014  мінімальна заробітна плата у місячному розмірі з 1 січня по 1 грудня становить 1218 гривень. Отже,  адміністративний збір справляється :
- за зміни, що вносяться до установчих документів юридичної особи, у розмірі 0,05 мінімальної зарплати, що становить 60,90 грн.;
- за зміни імені або місця проживання фізичної особи-підприємця, у розмірі 0,02 мінімальної зарплати,  або 24,36 грн.;
- за видачу дубліката оригіналу установчих документів та змін до них, засвідчених державним реєстратором,  у розмірі 0,02 мінімальної зарплати, або 24,36 грн.
Плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців також справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому подається запит про надання відповідних відомостей.
За надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляється плата у розмірі:
- за надання витягу та довідки з Єдиного державного реєстру в паперовій формі — 0,05 мінімальної зарплати, що становить 60,90 грн.;
- за надання виписки з Єдиного державного реєстру в паперовій формі — 0,02 мінімальної заробітної плати, що становить 24,36 грн.;
- за надання витягу, довідки та виписки з Єдиного державного реєстру в електронній формі — 75 відсотків  встановленої плати.
За оприлюднення повідомлень на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, справляється плата у розмірі 0,05 мінімальної заробітної плати, що становить 60,90 грн.
Документом, що підтверджує внесення адміністративного збору, є копія квитанції, виданої банком, копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного терміналу, квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку.


Автор: Реєстраційна служба Кобеляцького РУЮ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2015, 09:12 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації