Вхід | Реєстрація

«Олесь Терентійович безмежно любив рідне село»

«Олесь Терентійович безмежно любив рідне село»

31 травня у селі Суха відбувся традиційний захід «Зелене свято Гончаревого дитинства».

На десяте за ліком, ювілейне, дійство зібралися письменники й артисти з району та області. А підготували і провели захід працівники районного Будинку культури.

З аудіозапису до присутніх звернулася дружина Олеся Гончара Валентина Данилівна. Жінка подякувала всім, хто організовує та збирається на це дійство. Вона розповіла, що Олесь Терентійович безмежно любив своє рідне село, де пройшли роки його дитинства. І Свято Трійці було для нього особливим, бо запам’яталося воно йому саме в Сухій.

Цього дня зі сцени звучали музичні композиції у виконанні Тетяни Поцілуйко, Альони Ткаченко, Федора Олійника, Ірини Свяченої та Аліма Чесака. Учергове порадували гостей свята гурт «Іванівські куми», хор «Криниця», інструментальний ансамбль «Бригадирівські музики». Усі присутні залишилися задоволеними від виступу музичного колективу Кременчуцького педагогічного училища. А народний ансамбль «Барвінок» підготував танки «Веселуха» і «Чорбівські підківки».

Гостей та учасників заходу привітали голова РДА Таміла Шевченко й голова райради Василь Мирошнеченко.
Ректор Полтавського педуніверситету Микола Степаненко згадав, через які випробування та поневіряння довелося пройти Олесю Гончару. Та, не дивлячись на це, він вистояв, не зламався, й продовжував творити і дарувати своїм шанувальникам нові геніальні твори.

Наталія Трикаш, голова Спілки письменників у Полтавській області, познайомила присутніх із поетами-початківцями, котрі зачитали свої вірші. Знаково, що серед них був виходець із Луганщини. Також на захід приїхали гості з Дніпропетровська. Від їх імені виступила член Спілки письменників Леся Степовичка.

Директор музею Тетяна Бондаревська відзначила місцевих поетів, які цьогоріч взяли участь у літературних конкурсах «Собори душ своїх бережіть» — для людей зрілого віку, та «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара» — для юних художників.

Крім концертної програми, присутні могли помилуватись творами образотворчого мистецтва, вишитими роботами та ляльками, котрі представили майстри Кобеляччини.

 

Фото концерту Ви можете переглянути у нашій галереї


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації