Вхід | Реєстрація

Усе вирішиться в понеділок

Усе вирішиться в понеділок

Згідно рішення депутатів першого пленарного засідання двадцять дев’ятої позачергової сесії обласної ради, котра відбулася 2 червня, обласна державна адміністрація отримала доручення доопрацювати проект перспективного плану формування територій громад Полтавської області. За цим проектом, на території Кобеляцького району буде створено 7 громад. 
5 червня за ініціативи Кобеляцької райдержадміністрації  відбулося спільне засідання голів сільських та селищної рад, на якому розглядалося питання майбутньої адміністративно-територіальної реформи та утворення громад.
Засідання проходило у формі круглого столу. На нього поетапно запрошували депутати та голови сільських рад, яким, згідно проекту, пропонується об'єднатися в одну громаду.
Голова РДА Таміла Шевченко проводила короткий екскурс для  всіх представників громадськості району, детально пояснюючи основні критерії, за якими відбуватиметься об'єднання в громади.
Частина представників сільських рад не підтримали майбутній проект, оскільки вважають себе самодостатніми та здатними вижити без допомоги держави. Голова РДА пояснила, що у такому випадку вони повинні написати заяви про свої рішення, щоб під час проведення реформи у них не виникало претензій до уряду. Та жоден із числа противників не погодився на ці умови.
Цим депресивним сільрадам дали час до понеділка, щоб вирішити зі своїми мешканцями, до якого сусіда їм краще примкнути.
Хоча були й такі сільські ради, які підтримали майбутній проект.
Отож, остаточне рішення про підтримку або відмову від проекту буде прийняте в понеділок.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2015, 15:12 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації