Вхід | Реєстрація

Міський голова вважає, що децентралізація вже дає перші результати

Міський голова вважає, що децентралізація вже дає перші результати

Кобелячани вже встигли помітити, що в місті ледве не вперше за десятиліття почали ремонтувати тротуари. Ремонтують і дороги.

Дехто з жителів Кобеляк пов’язують таку активність міської влади виключно із наближенням місцевих виборів. А ось міський голова Олександр Ісип має іншу думку. Посадовець пояснює:

— Так, ми активно ремонтуємо тротуари та частину доріг. Але з майбутніми виборами це не пов’язано. Той, хто читає пресу, повинен пам’ятати, що всі ці роботи є частиною програми дій міської влади. Про майбутні ремонти ми говорили ще кілька років тому. Але не мали змоги виконувати свої обіцянки через причини, незалежні від міської влади. Головна із них — неможливість оплачувати заплановані ремонти. Гроші в нас були завжди, але лише на папері. Держава через Держказначейство їх у нас забирала. І для того, щоб зробити дорогу чи тротуар, нам доводилося просити кошти з бюджетів іншого рівня. Був ще один нюанс. Щоб втілити в життя якийсь проект, потрібно було проводити цілий ряд узгоджень із РДА, ОДА й іншими структурами. Ви пам’ятаєте епопею із тротуаром біля поліклініки? Ми виготовили проект, пройшли експертизу, а голова РДА, із відомих лише йому причин, узяв і «зарубав» проходження коштів. Зараз такого вже немає. Вважаю, що це один із результатів бюджетної децентралізації. Кошти через Держказначейство проходять безперешкодно, як кажуть, день у день. Ніхто не вказує, як і що робити. У міської влади забрали частину грошей і передали на рівень району для утримання дитсадків. Але натомість віддали два нових податки і «розв’язали руки» для прийняття рішень із проведення робіт по ремонту доріг, по благоустрою міста. І це чудово. Це те, чого десятиліттями чекали від влади вищого рівня. До речі, «розв’язані руки» і в інших органів місцевого самоврядування. У сільських радах теж є кошти на ремонти доріг, відновлення вуличного освітлення, комп’ютеризацію тощо. І ось зараз влада подивиться, чи дійсно вони спроможні щось робити для людей, чи вміють лише на віче виступати. А потім будуть зроблені відповідні висновки. Але нам — своє робити. Міська влада вибрала напрямок на розвиток дорожньої інфраструктури. І ми його будемо дотримуватись.

За словами посадовця, зараз у місті реалізують сім проектів, пов’язаних із дорогами та тротуарами. Уже зроблені тротуари по вулиці Червоноармійській (біля школи № 2), вулиці Батиря (управління юстиції), центрального парку (поряд із РЦКД). Пізніше відремонтують тротуари по вулиці Шевченка та в парку Перемоги. Розпочався капітальний ремонт вулиці Касьяна. Його продовжуватимуть і надалі. Капітально відремонтують і частину вулиці Стародніпропетровської. Крім того, проводитимуться і поточні ремонти доріг. Вони вже зроблені по вулицях Радянській, Пушкіна, 1 Травня. Загальна сума коштів, які планують використати на ремонт доріг, становить 920 тисяч гривень. Олександр Ісип підкреслив, що це виключно гроші міста. Також він висловив сподівання, що сума ця зросте в разі перевиконання бюджету.

 

Лотоус обіцянки виконує

Триває ремонт доріг і на околиці Кобеляк. Днями люди і техніка працювали на вулиці Куйбишева, що в мікрорайоні Зарічка. Розповідає підприємець Олександр Бистряков:

— У минулому році директор ГОКа Віктор Лотоус виділив на потреби Кобеляк 500 тонн щебеню. Частину ми використали для ремонту вулиці Куйбишева, основної дороги в мікрорайоні Зарічка. Та зима і весна зробили свою справу: пісок, який укладали разом із щебенем, «просочився» вниз. І було прийнято рішення ще раз підсипати вулицю. Міська рада надала навантажувач, Василь Гордійко — трактор і гноєрозкидач. Ми — працюємо руками. І є результат: дорога — у хорошому стані. І так завжди, коли люди виконують свої обіцянки. Хочу згадати про ще одне. Лотоус обіцяв робити замовлення на моєму ремонтному підприємстві. І зараз ми виконуємо замовлення із ГОКа.

Бистряков вважає, що підсипку піском на вулиці Куйбишева потрібно провести ще 3-4 рази. І тоді дорожнє покриття витримає будь-яку зиму.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2015, 09:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації