Вхід | Реєстрація

У Біликах з’являться російські війська?

У вівторок в селищі відбулося чергове зібрання, на якому говорили про проблеми, пов’язані з діяльністю місцевого свинокомплексу.

У залі селищного Будинку культури зібралися близько 150 чоловік. Це були переважно місцеві мешканці, котрі традиційно ходять на такого роду зібрання. Крім них на зібрання прибули Роман Товстий, один із заступників голови Полтавської ОДА, і представники обласних служб. Районну владу представляли голова РДА Таміла Шевченко, її заступник Олександр Шуліка та заступник голови районної ради Ганна Кондратьєва. Свинокомплекс «Сільські традиції» представляв його нинішній директор Юрій Грушевський.

Зібрання, яке називалось «круглим столом», тривало більше, аніж дві години. Але нічого принципово нового присутні на ньому не почули. Депутат районної ради Олександр Бажан вчергове нагадав усім про небезпечність каналізаційного газу, котрий накопичується в окремих спорудах комплексу. Громадський діяч Лідія Плужник розповіла про небезпеку аміаку і сірководню. Як завжди, радикальною у своїх пропозиціях була селищний депутат Тетяна Кіщенко. Вона заявила, що не вірить жодним обіцянкам керівництва свинокомплексу. І резюмувала:

— Раніше воняло через тиждень, а зараз — кожного дня. Або робіть, що не будь, або збирайте лахи і йдіть на Лучки, там комплекс будуйте.

Виступ Кіщенко буквально «потонув» у бурхливих оплесках залу.
А ось Лідія Чернига звернула увагу присутніх на недосконалість українського законодавства, яке фактично дозволяє бізнесменам «обходити» екологічні та інші норми. Її підтримав Ігор Піддубний, начальник Департаменту екології та природних ресурсів ОДА. Він заявив:

— Якби в Німеччині навіть такий потужний концерн як «Мерседес» дозволив собі якесь грубе порушення екологічних норм, то наступного дня його вже не було б. Він би розорився, сплачуючи штрафи.

Присутні на зібранні як громадські активісти, так і представники влади висловили дуже багато пропозицій щодо вирішення питання з «Сільськими традиціями». Були навіть такі екзотичні, як запрошення «Правого сектору». Мовляв, якщо власником комплексу є громадянин Росії, то в Білики можуть прибути чи то російські війська, чи луганські сепаратисти. Прозвучала пропозиція одразу йти до комплексу і блокувати його роботу. Але особливої підтримки цей заклик не отримав. На той момент люди вже стомилися і почали виходити із залу.

Врешті було анонсоване ще одне зібрання, яке відбудеться 23 липня о 13:00. На ньому представники комплексу та селищної ради мають підписати угоду про поетапне проведення робіт із забезпечення екологічної безпеки з установленням графіку робіт. Контролювати дотримання угоди буде облдержадміністрація. Також було прийняте рішення звернутися до Кабміну за дозволом провести перевірки на свинокомплексі. Адже, як відомо, нині в Україні заборонені будь-які перевірки бізнесу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2015, 11:02 | Кобеляки | Суспільство
1. Гай Фокс / 17 липня 2015, 17:22
Досить дивна позиція у автора. "Моя хата скраю" ... Кобеляк, та ще й протилежного від Біликів. Замість того, щоб піднімати пробему на шпальтах газети, тепер він вже глузує з біличан "російськими військами" та тими, що "традиційно ходять на такого роду зібрання". Пане Філоненку, невже Вам самому ще й досі не воняє, коли чи не щотижня буваєте у селищі? Здається, раніше Ви вже писали, що запаху не відчували. То як зараз з носовими рецепторами?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації