Вхід | Реєстрація

«За перше півріччя на підприємствах району сталися два нещасних випадки»

«За перше півріччя на підприємствах району сталися два нещасних випадки»

Цього тижня на апаратній нараді говорили про збирання ранніх зернових, промислову безпеку і охорону праці.

Тетяна Чердак, начальник Управління агропромислового розвитку, розповіла про хід проведення робіт із збирання ранніх зернових у сільськогосподарських підприємствах району. Вона повідомила, що площа посівів становить 16,2 тисячі гектара:

— На сьогодні скошено та обмолочено 5,5 тисячі гектара. Озимої пшениці — 2,3 тисячі. Середня врожайність цієї культури — 42,6 центнера з гектара. Найкращими показниками можуть похвалитися СК «Радянський» та СФГ «Віват» (52 центнера з гектара). Озимий ячмінь зібрано на площі 1200 гектарів, намолочено 4620 тонн. Середня врожайність — 38,5 центнера з гектара. Лідером є ПСП «Колос» (52,4). Озимого ріпаку скошено 78 відсотків, урожайність — 27,9 центнера з гектара.

Зі слів Тетяни Андріївни, у жнивній кампанії задіяні 116 комбайнів, котрі належать підприємствам та фермерським господарствам району. Також нараховується 37 одиниць зерноочисної техніки та 16 сушарок.

— 6 липня Кобеляцький КХП прийняв перше зерно урожаю 2015 року, — продовжує доповідач. — СК «Радянський» привіз пшеницю ІІ-го і ІІІ-го класу. Сьогодні на підприємство завезено 1,6 тисячі тонн пшениці та 698 тонн ріпаку. Якщо погодні умови будуть сприяти аграріям, то жнива завершаться до кінця місяця.

Начальник Фонду соціального страхування від нещасних випадків Роман Матюхов зупинився на забезпеченні суб’єктами господарювання промислової безпеки та охорони праці під час підготовки і проведення зернозбиральних робіт.

— За перше півріччя 2015 року на підприємствах району сталися два нещасних випадки, — говорить Роман Володимирович. — Перший трапився 28 березня в СК «Радянський» із трактористом-машиністом під час викачування вигрібної ями біля приватного помешкання. Цей випадок віднесено до категорії «тяжкий». За результатами проведеного розслідування, нещасний випадок пов’язано з виробництвом. 28 квітня в ПСП «Церера» стався нещасний випадок із підсобним робітником, унаслідок якого потерпілому було завдано травм, несумісних із життям.

Як пояснив Роман Матюхов, із метою недопущення і зниження виробничого травматизму, покращення стану охорони праці у сільськогосподарських підприємствах району Фондом буди проведені наради, семінари, круглі столи з керівниками або відповідальними особами цих організацій.

На завершення начальник Фонду соціального страхування від нещасних випадків наголосив, що при установі створений консультаційний центр, до якого, на жаль, звертаються лише за пропозицією самих спеціалістів. Усього за І-ше півріччя 2015‑го 27 суб’єктів господарювання звернулись за відповідною консультацією.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2015, 12:52 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації