Вхід | Реєстрація

У Сухинівці дуже кричали

У Сухинівці дуже кричали

Чергова сесія сільської ради пройшла аж надто емоційно. Але до бійки справа не дійшла.

Про те, що зібрання депутатів у Сухинівці буде «гарячим», було відомо вже за кілька днів до нього. А саме: з того моменту, коли місцевий мешканець Артур Ковач приніс у сільську раду кілька заяв. Усі вони були резонансні за змістом. Ковач заявив, що сільський голова Ігор Рябека займається підприємницькою діяльністю, що йому, як посадовцю, заборонено законом. Також заявник нагадав депутатам про незаконну, на його думку, вирубку дерев у самому центрі Сухинівки. І на підставі всієї цієї інформації, Артур Ковач запропонував депутатам висловити недовіру сільському голові Ігорю Рябеці.

Початок сесійного засідання був призначений на 10‑ту годину вівторка 14 липня. Доки сухинівські обранці збирались, на ґанку сільради вже тривала «гаряча» дискусія між Артуром Ковачем та депутатом Валентиною Бутиріною. До розмови інколи долучалися й інші люди. Із окремих реплік складалося враження, що депутати не підтримають пропозицію Ковача. Дехто не надто добирав виразів, пропонуючи Артуру виселитися із села. Він, у свою чергу, дорікав депутатам тим, що підтримують сільського голову, який порушує закон.

Урешті-решт депутати розпочали роботу. До порядку денного були внесені вісім основних питань. Їх розглянули досить оперативно. Депутати одноголосно і без обговорення затвердили ставки податків на землю, нерухомість, акцизного і транспортного податків.

Затримка сталася лише під час розгляду листа Держземагентства, у якому депутатів запитували про їх думку щодо надання землі для ведення фермерського господарства Андрію Попрузі. Мова йшла про виділення 24 гектарів. Сільський голова запропонував перенести розгляд цього питання на наступну сесію і запросити на неї самого потенційного фермера. Депутати з ним погодились.

Доповідаючи про стан виконання бюджету за перше півріччя 2015 року, Ігор Рябека повідомив, що до сухинівської «казни» надійшло 652 тисячі 742 гривні 75 копійок. 526 тисяч із них — надходження від акцизного збору. Його сплатили автозаправні станції, котрі працюють на території сільради. Рябека попередив депутатів, що оті акцизні півмільйона можна використати виключно на ремонт сухинівських доріг. Бюджет затвердили з побажаннями обов’язково відремонтувати дороги. Ось так спокійно, навіть нудно, сесійне засідання тривало до того моменту, коли Ігор Рябека почав зачитувати заяви Ковача. Прослухати всю інформацію до кінця так і не вдалося. Натомість, частина присутніх змогли висловити, точніше, викричати, один одному чимало цікавого, але не вельми приємного. Доходило й до особистих претензій і до згадок про те, хто скільки «сидів» і хто кого намагався зґвалтувати. Лунали фрази досить далекі від депутатського етикету. Наприклад, «Козел» чи «Підітри своєю заявою ср…ку». Згадували хто, коли і скільки лісопосадок у Сухинівці випиляв. Особливо емоційним був старійшина депутатського корпусу Олександр Литвин. Він зажадав від Ковача:

— Коли ти із ним (сільським головою) в такі ігри граєш перед виборами, то не вмішуй туди депутатів.

У деякі моменти здавалось, що в ситуацію доведеться втручатися місцевому дільничному інспектору міліції Олегу Ворошилу. Та обійшлося без бійки. Як і очікувалось, депутати не стали розглядати питання про винесення недовіри Ігорю Рябеці.

Після цього розглянули звіт дільничного та питання про підготовку до проведення дня села. Найцікавіше, що в обговоренні активну участь взяв і Артур Ковач і що люди, які кілька хвилин тому тільки й того що не билися, досить спокійно між собою спілкувалися і вносили спільні пропозиції.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2015, 15:01 | Кобеляки | Суспільство


1. саша ставицкий / 19 липня 2015, 16:14
Нічого дивного.Ну і що , що якийсь сільський голова займається бізнесом , у нас і президент у бізнесі.У нас і у Верховній раді багато Бутиріних,саме горлянка вирішує справи.І якщо в Сухинівці знайшлася людина , яка хоче жити по законах , то наше суспільство зжере таку людину , а Сухиняни зїдять його не солячи , бо в селі треба підтримувати голову , бо може до нього прийдеться йти на поклон .Така наша філософія.Нам наплювати на закон і не тільки нам , на закон плюють міліціонери , прокурори , судді і вся остальна братва.
2. TatarkoV / 26 січня 2019, 16:15
Злочинець Артур Ковач засуджений в 2001році ч.2ст.143КК України на 7років(шахрайство) - тепер громадський активіст??? За які кошти він існує??? Прошу Філоненка підтвердження скільки судимостей має активіст Ковач Артур Йосипович та скільки заяв зареєстровано в ЄДРДР накатаних цим "активістом".
3. микола козак / 27 січня 2019, 13:40
Сухиняни , як сухиняни.Що Бутиріна , що Литвин , люди , які примажуться до любої влади.От тільки дивно , що влада району , влада області положила ... на закони України.Поєднання влади і бізнесу =корупція.Ні дільничий , ні районні структури не реагують на корупцію , що це?
4. ment100 / 27 січня 2019, 18:40
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
От блин випадково побачив i зрозумiв що знаючи Артура Ковача багато рокiв його якостi порядноi та принциповоi людини , людини яка всiх ментiв в мiлiцii та iнших органах корупцiйноi так званоi ,банди просто нагинае законами в яких профеciйно розбираеться не так як от цi продажнi менти кобеляцькi якi вже все продали за 300 гривень,так i ця продажна газетка яка куди вiтер подув туди i нагнулась, а тепер вони всi разом iз ментами iз следаками рiшили напасти на Артура та очорнити його напевно щось вiн нарив дуже серйозне тому Татарков цей мент пiд псевдо iз кобеляцькоi ментовки слiдчий пише цю чепуху . Шановний дибил ТatarKoV я сам мент але я непитаю тебе скiльки ви пидари набрали грошей i за що ви шановнi iснуете всi.?? А хто цей клоун Фiлоненко ??? Це цей що статейку витягнув трйох рiчноi давнини. Невiрю нi адному слову цим кобеляцьким покидькам.Думаю мало вiн ще заяв написав на цих продажних уродiв.I перед тим як щось писати включайте придурки мозги своi курячi, як з 2001 року може бути злочинець це просто фiгня якась такого небувае.Та i термiнiв таких нiкому не дають сказочники.
5. TatarkoV / 29 січня 2019, 10:18
Про судимість Ковач А.Й. знає вся Сухинівка. Питання в тому яка його ціль, скажімо завтра «Смичок» візьме камеру і почне знімати
роліки про нелегальні гральні заклади, підприємців що не сплачують податки, нелегальні заправки,писатиме на всіх і вся заяви в поліцію - це буде "громадська позиція" чи спосіб заробітку? Людина яка все життя будувала будинки - фахівець у будівництві, людина яка пройшла тюремні інститути - фахівець кримінального права (без юридичної освіти).
6. ment100 / 29 січня 2019, 19:38
А хто ви ТatarkoV???? от як вам можна вiрити? якщо ви так пишете то повиннi знати що в Сухинiвцi 2 активиста один Ковач другий Катричок один ганяэ ментiв по серйозному вже 2-5 звiльнив з органiв, другий який спiвпрацюэ з ментами та постiйно вимагаэ якоiсь плати за своi послуги.пiсля того як спiвпрацював з дорошом Наприклад в Сухинiвцi вiн знайшов якicь незаконнi землi якi займае Тарас Безбах та Слиш Дiма та вимагаэ у цих двох фермерiв щоб за його мовчання вони зкошували йому сiно, та обробляли город та його землюю.Це знають всi. ОТ вам 2 активиста.ганяэ тих хто рубае лiс а сам постiйно випилюе та продае що за iншим активистом не спостерiгаеться от вам i Ковач злочинець??? А на судимостi можна насрать ролi нiякоi вони не iграють , давайте вiдкриемо карти жто ви? Якщо я даю вам свiй номер телефону ви ТatarkoV напишете хто ви та чий заказ ви виконуете? Та скiльки вам заплатили. Зводячи наклеп на чесну людину яка вже не один рiк успiшно бореться з ментами до якоi вам дуже долеко.Cпосiб заробiтку це у вас пiсля вашоi cпiвпрвцi iз дорошом який вас навчив вести подвiйне життя,та шукати у всьому вигоду для себе .А я хотiв-би побачити «Смичка» з камерою який буде знiмати ролiки про нелегальнi гральнi заклади , нелегальнi заправки якi тiльки у дороша у нашому районi це дiйсно позицiя а у вас це заробiток тому що так заробляли цi бандити.Все остальне це просто вашi видумки.Ви маете хоч якиiсь документ який пiдтверджуе вашi cлова про судимостi, я бачив довiдку про вiдсутнiсть судимостей у Ковача коли вiдвозив довiдку на виготовлення загран паспорта в позапрошлому роцi, то як вам можна вiрити???? думаю нi.От вам i всi вашi видумки якi нiчого невартi.Ви просто брешете тому що вам заплатили.
7. Slavko / 29 січня 2019, 20:59
Артур, не заздри – і все в тебе буде нормально. Краще, думай головою, що пишеш. Рубає ліс, продає, співпрацює з Дорошом, вимагає плати в ментів за свої послуги, вимагає у фермерів ? З тобою усе гаразд ? Хоч сам у це віриш ? На скільки я знаю, він за все завжди платить і за гроші не співпрацює у тому числі з тобою. Ти дуже перебільшуєш і міряєш по собі. Він по-моєму тебе не садив, і ніколи не чіпав. Самостверджуватись , очорнюючи його – дуже недалекоглядна тактика, далеко тебе не приведе...
8. arturwanga / 29 січня 2019, 21:53
Читав i знав з першого коментаря що це провокацiя в мене завжди все нормально то у тебе шарики за ролики заскакують тому що пишеш чепуху.
9. arturwanga / 29 січня 2019, 21:55
А вiдносно далекоглядностi ти дiйсно не думаеш.
10. ment100 / 29 січня 2019, 21:58
От такий цiкавий активист Катричок Станiслав.
11. arturwanga / 29 січня 2019, 22:04
Ну за грошi давай на чистоту то я тобi завжди плачу даже коли то типа загальна справа разве не так? Але в отличии вiд тебе я за те що знiмав коли ми були у Калюжного з тебе нiчого невимагав .
12. arturwanga / 29 січня 2019, 22:13
Дурак ти Славка бач як ми тебе бистро вивели на чисту воду, ти спiвпрацюеш з ментами нiхто тобi незаважае.Дивись бо вкакаетеся всi разом . Аудио записiв хватить.
13. arturwanga / 29 січня 2019, 22:14
За лiс все село пiдтвердить що рубаеш та продаеш
14. arturwanga / 29 січня 2019, 22:16
Щоб ти розумiв на майбутне я вiд всiх своiх слiв вiдмовльсь та надам записи наших розмов.Так що гуляй.
15. Slavko / 29 січня 2019, 22:24
Візьмеш своє село на суд за наклеп, питань не маю
16. arturwanga / 29 січня 2019, 22:37
В такому випадку за наклеп тоже вiдповiш,запамятай моi cлова менi буде так як було коли ти понаписував за те що я щось пиляв бiля школи,у мене заже пояснення невiзьмуть.Якщо жворий то лiчись.Ти просто все програеш i нiчого неотримаеш ти просто вимагаеш грошi сам а пробуеш впутати мене.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації