Вхід | Реєстрація

На Лубенщині молодь влаштовує «Візити турботи» для літніх людей

На Лубенщині молодь влаштовує «Візити турботи» для літніх людей

В Лубенському районі, під гаслом: «Хочеш змінити світ? - Почни допомагати іншим» відбулися «Візити турботи», які влаштували волонтери Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації.

За словами активістів, їх завдання полягало у наданні різносторонньої допомоги жертвам нацистських переслідувань: це психологічна та практична підтримка.

«Ми влаштовуємо «Візити турботи» для людей похилого віку, ветеранів війни та жертв тоталітарних репресій та окупаційного режиму. Це не просто відвідування, а практична допомога у вигляді миючих засобів, товарів, побутових послуг», - пояснює Олександр Чепур, керівник проекту.

Під час відвідувань учасники мали змогу поспілкуватися з колишніми остарбайтерами і в’язнями концтаборів. Катерина Трохимівна Кисляк  зі сльозами на очах пригадує, як її, 14 – річну дівчинку з дитячого будинку, у1942 році гнали в нацистську Німеччину. Колишня остарбайтер розповідає безліч нюансів: рабська праця на цегляному заводі, безнадійний плин часу, тортури, антисанітарія, голод, які пережила. Не дивлячись на поважний вік й страшний досвід, Катерина Трохимівна виглядає бадьорою і запевняє: будь-які труднощі можна пережити.

Для волонтерів, що задіяні у проекті та соціальних працівників терцентру проводять спеціальні навчання, щоб поліпшити рівень допомоги тим, хто її справді потребує та налагодити безпосередній контакт між різними віковими категоріями.

«Заходи, що забезпечують догляд  і допомогу громадянам похилого віку, які не здатні до самообслуговування, впливають на формування позитивної життєвої перспективи учасників та наповненню їх життя сенсом», - говорить директор територіального центру Наталія Хомкіна.

«Візити турботи» відбувались в рамках проекту «Надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму», що реалізується за  підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» та покликаний привернути увагу громади до потреб жертв тоталітарних режимів та залучити молодь до активної соціальної роботи з літніми людьми.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2015, 09:42 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації