Вхід | Реєстрація

Свиней у Біликах таки рахуватимуть

У позаминулу середу білицькі депутати прийняли кілька важливих рішень.

У минулому номері «ЕХО» ми повідомляли про перипетії позачергової сесії Білицької селищної ради. Тоді, як відомо, місцеві депутати не змогли розглянути всі питання порядку денного. І вирішили продовжити роботу сесії наступного дня. Основні питання, навколо яких виникла дискусія, були пов’язані з діяльністю свинокомплексу «Сільські традиції». Із першого разу депутати так і не змогли визначитись, чи голосувати їм за підписання додаткової угоди з приводу будівництва водогону у мікрорайоні Поділ. Як відомо, «Сільські традиції» взяли на себе публічне зобов’язання оплатити цей проект. А потім попрохали депутатів заключити з ними додаткову угоду з цього приводу. Частина білицьких обранців погодилися це зробити. Інші виступили проти підписання будь-яких додаткових угод, вбачаючи в цьому якийсь підступ із боку свинокомплексу.

Наступного дня після незавершеної сесії біличани рішення таки прийняли. Більшістю голосів місцеві обранці проголосували проти підписання додаткової угоди. Вони вважають, що публічного зобов’язання достатньо, аби втілити в життя проект із будівництва водогону. Контроль за виконанням цього рішення поклали на комісію, яку очолює Тетяна Кіщенко, відома своєю нещадною критикою діяльності комплексу.

Також депутати погодили запропонований облдержадміністрацією план дій із перевірки роботи свинокомплексу та організації заходів із мінімізації шкідливого впливу на довкілля. А це означає, що фахівці разом із громадськими активістами перерахують свиней, які утримуються на комплексі. Крім того, чиновники із ОДА звернуться до Прем’єр-міністра із проханням дати дозвіл на проведення перевірки діяльності підприємства. Адже зараз в Україні діє мораторій на перевірки бізнесу.

І в продовження теми. У вівторок 3 серпня відбулось засідання постійних комісій селищної ради. У роботі взяли участь представники адміністрації «Сільських традицій».

Спочатку присутні розглянули робочі проекти на свердловину та водогін на Подолі. Депутати зауважили: у проектній документації на водогін вказано, що його проведуть до колодязів. Але в Публічній угоді йшлося про воду, підведену до кожного двору. Представники комплексу погодились із зауваженнями і пообіцяли їх врахувати. Потім депутати погодили виконавця робіт. Тут обійшлося без зайвих суперечок.

Третім питанням із тих, що мали розглянути, була пропозиція «Сільських традицій» укласти соціальну угоду на три мільйони гривень. Саме таку суму адміністрація комплексу обіцяє заплатити до 6 жовтня. На засіданні комісії згоди в цьому питанні досягти не вдалося. Депутати, як і раніше, нагадують керівництву підприємства про 17 мільйонів гривень, котрі мають бути виплачені в якості пайового внеску.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2015, 18:50 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації