Вхід | Реєстрація

Прогульники є скрізь

25 жовтня в Україні відбудуться вибори до місцевих рад. При цьому, згідно нового закону, кількість депутатів у Кобеляцькій міській раді зросте до тридцяти шести.

Напевно, під час цієї виборчої кампанії, як і в попередніх, потенційні народні обранці будуть щось обіцяти землякам. Хтось — відремонтувати якусь дорогу, хтось — освітлити вулицю. Як свідчить досвід виборів минулих років, дехто може взагалі пообіцяти знизити податки та підвищити пенсії. І не біда, що ці питання не відносяться до компетенції місцевих рад, головне — щось обіцяти.

У 2015 році обіцяти будуть більше, аніж під час попередньої виборчої кампанії. Адже, згідно з новим законодавством, збільшиться кількість депутатів міськради. Зараз їх тридцять, а буде тридцять шість. Між тим, як засвідчили події під час останньої за ліком сесії міськради, уже зараз у депутатів виникають серйозні проблеми при прийнятті рішень. Причина банальна: не вистачає людей, які мають голосувати. Для цього на сесію необхідно зібрати хоча б 16 депутатів. Зазвичай, приходять близько двадцяти. А останнього разу секретарю міськради та депутатам довелось терміново телефонувати колегам, аби сесія могла розпочати роботу.

Тобто, виявляється, що частина депутатів міськради бере поганий приклад зі своїх колег у Раді Верховній. Вони теж не ходять на сесії. Заради справедливості потрібно нагадати, що депутати місцевих рад, на відміну від парламентарів, грошей за свою діяльність не отримують. Та це не звільняє їх від обов’язку ходити на сесії і голосувати. Тоді виникає резонне питання: навіщо було балотуватись?

От ми й вирішили з’ясувати, хто з кобеляцьких міських обранців добросовісно виконує свій громадський обов’язок, а хто — постійно прогулює. Допомогу в зборі інформації надав секретар міськради Сергій Галушко. Він, до речі, виявився в числі тих, хто не пропустив жодного сесійного засідання. Коментуючи свою дисциплінованість, Галушко пояснив:

— Мене за це хвалити непотрібно. Адже я зарплату в міськраді отримую. Це — перше. А по-друге, якщо не буде секретаря, то сесія не відбудеться.

Отже, хто ж із депутатів міськради є найбільш дисциплінованим і активним. Дані ми взяли лише за 2015 рік. Рік, у якому знову будуть вибори. За цей час відбулось п’ять сесій. Жодної з них не пропустили лише п’ять депутатів із тридцяти: Сергій Арісов, Олександр Бистряков, Володимир Рева, Віктор Фесюра та Василь Фещенко. Найчастіше виступали і вносили пропозиції Володимир Рева, Олександр Бистряков і Олександр Мужайло.

Найбільшу кількість сесій пропустили Валерій Клименко та Роман Матюхов. Вони лише по разу за півроку взяли участь у прийнятті рішень. Алла Мирошнеченко взагалі не ходила у міську раду. Але необхідно зазначити, що вона виїхала з міста.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2015, 10:05 | Кобеляки | Політика


1. Ігор / 7 серпня 2015, 13:11
А чого туди ходити як там все робиться по договорняку
2. Ігор / 7 серпня 2015, 13:21
Тільки Чечетова там не хватає
1.Ігор
«Тільки Чечетова там не хватає»

3. народний контроль / 7 серпня 2015, 16:05
правильно роблять.там пять сім депутатів почесні заслужкнні майже герої україни.а остальні одинадцять жополизи.а тих останніх які неходять для \гетьмана ісипа\ вони бовдури.шістнадцять зрадників сидить у міській раді.як ідете кобеляками гляньте на дорозі все написано\вкрали\.
4. Гість / 7 серпня 2015, 16:47
3.народний контроль
«.а остальні одинадцять жополизи»

Так давайте ж робити "народний контроль" і не обирати їх знову. Сто відсотків, що кобелячани їх знову оберуть, хоч зараз і критикують.
5. народний контроль / 7 серпня 2015, 17:36
матюхов сортируе перебирає гнидники які ісип йому під двір кожин день тонами висипає.яка сесія.заготовка йде.сезон.де санстанція та вона тут з ісипом .де заслужена семеног.та вона тут з ісипом галушкою письмаком ревою фесюрою мужайлом\комунякою\бистряков і остальна шушваль.маючи такі подарки ви б ходилиб на сесію.куми не пишуть за мусор.свинарники мусорники оц
е робота заслуженого лікаря україни сименог в.і.
6. Гість / 9 серпня 2015, 08:39
6.Василина
«А вина у такому безладі перш за все виборців »

От, от, винуваті рила шукайте у дзеркалі.
6.Василина
«ми знову як ті вівці оберемо їх як поважних людей»

Тільки так і буде. По секрету скажу, що у нас кращих і не має. Я знаю чоловік десять, які розбираються у тому, що відбувається і люди ці далекі від Олімпу, тому їх важко "розкрутити", а значит їх ніхто і не обере. Так що майте те, що маєте "во веки веков Амінь!" Дур.ням слава!
7. Гість / 9 серпня 2015, 08:56
6.Василина
«дамо можливість дальше себе обкрадати адже гроші місцевого бюджету цеж наші податки»

Ще б пак. Податки наші, та не нам належать. Може хто звернув увагу, як у нас почали дороги латати, тротуари, світло по дворах робити, водогін проводити - Ісип на виборе йде. А де гроші на ці роботи бере? Звісно, що в бюджеті. Далі включайте мізки в кого вони є і задайте собі питання: а що в попередні роки цих грошей не було, чи менші надходення були? Ні, не менші, почитайте звіти в ЕХО. Тоді де ж гроші дівалися, чому нічого не робилося?
6.Василина
«Дуже було б правильно пролюструвати те що загребли »

Ну хто ж це вам дасть люструвати? Вони цього найбільше бояться, тому щодня і лякають вас "злочинами більшовизму". Закон приянли про боротьбу з символікою "злочинного" режиму. Якби у народу клепки були, то можна було б і цей закон використати на свою користь та й провести таку собі народну люстрацію незаконно, або шахрайським способом привласненого народного майна. Тому, що саме майно, а не зірочки і леніни є найбільшими матеріалізованими символами " тоталітарного режиму". Якщо у народу немає ума таке зробити, то хоча б не обирали їх у владу. Ну накрав і сиди собі тихо, комерцюй чи ще там щось роби. Ні, вони усі лізуть у владу. Ладно б вилізли іщось робили для людей, так ні вони з ними взагалі не рахуються. Нвіть людьми не рахують. А може вони й праві?!
8. Василина / 9 серпня 2015, 12:42
Немає достойних тому що ми так собі надумали Змінити Ісипа обрати нормальних депутатів і створити групу яка буде вести контроль за витрачанням бюджетних / наших/ коштів а старі керівники робити по новому вже не зможуть вони привикли робити так щоб і їм вигідно було
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації