Вхід | Реєстрація

У районі відстрілюватимуть диких кабанів

У районі відстрілюватимуть диких кабанів

Сьогодні в залі засідань Кобеляцької райдержадміністрації відбулась нарада щодо укладення угоди мисливських господарств району з Інститутом свинарства та промислового виробництва про проведення генетичного аналізу стосовно диких тварин.
На ній представник районної ветлабораторії Ірина Челідзе повідомила, що в Полтавській області зафіксовано випадок захворювання свиней на африканську чуму.
— У липні місяці в Україні різко погіршилась епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней, — говорить Ірина Сергіївна. — У Житомирській, Київській, Рівненській та Чернігівській областях виявлено випадки захворювання тварин. Останній зафіксований 28 липня на свинокомплексі "Калита" Броварського району Полтавської області. Із цього підприємства в Миргородський та Пирятинський райони завозились на забой свині.
Зі слів доповідача, сьогодні стало відомо, що останній випадок захворювання виявлено на Пирятинському м'ясокомбінаті. З приводу цього в Полтаві терміново скликається надзвичайна протиепізоотична комісія, на якій приймуть рішення щодо відстрілу диких кабанів та доведення їх кількості до норми.
Як пояснила Ірина Челідзе, основним переносником інфекції являються саме ці тварини .
— Аналогічні збори з приводу цього питання відбудуться і в Кобеляках, — констатувала Ірина Челідзе. — І перше, що обгорюватимуть, — відстріл диких кабанів у нашому районі. Оскільки їх показники на Кобеляччині значно перевищують дозволені норми. Та найважливіше те, що при виявленні хворих на африканську чуму тварин, усі свині, які знаходяться в радіусі 25-50 кілометрів, винищуються безкровним методом.

Про рішення та заходи щодо скорочення кількості диких тварин у мисливських угіддях читайте в тижневику "ЕХО" №33 від 14.08.2015 року
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2015, 16:36 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації