Вхід | Реєстрація

Україна дозволила сімом кримським легкоатлетам виступати за Росію

Україна дозволила сімом кримським легкоатлетам виступати за Росію

Федерація легкої атлетики України дозволила сімом спортсменам виступати за Росію у зв'язку з отриманням ними російського громадянства. Всі вони є кримчанами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби української федерації.

Відтепер легкоатлети Віра Ребрик, Рустем Дремджі, Олексій Сокірський, Валерія Мара, Руслан Перестюк, Євген Семененко та Альона Бєлякова, після отримання дозволу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, можуть представляти федерацію легкої атлетики РФ на міжнародних змаганнях.

Федерація легкої атлетики України отримала компенсаційні кошти від федерації РФ за перехід спортсменів під російський прапор у сумі 170 тисяч доларів, які будуть направлені на програму підготовки українських легкоатлетів до міжнародних змагань.

У тому числі 20% від цієї суми підуть на підтримку новоствореної Федерації легкої атлетики АР Крим, яка продовжує опікуватися легкоатлетами, які зберегли українське громадянство.

Раніше повідомлялося, що за перехід Віри Ребрик Україна хотіла отримати 150 тисяч доларів. Саме така сума, на думку української сторони, була витрачена на підготовку цієї спортсменки.

Нагадаємо, кримська легкоатлетка Віра Ребрик, яка завоювала в складі збірної України золото чемпіонату Європи 2012 року в метанні списа, прийняла російське громадянство в травні 2014 року.


Автор: «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2015, 17:28 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації