Вхід | Реєстрація

У Біликах знайдені поклади лікувальної глини?

У Біликах знайдені поклади лікувальної глини?

Цю інформацію тижневику «ЕХО» повідомили жителі селища.

Читачі «ЕХО» повинні пам’ятати, що підприємство «Сільські традиції», котре працює в Біликах, зобов’язалось побудувати в мікрорайоні Поділ новий водогін. Під час буріння свердловини працівники виявили пласт мергельної глини.

Як розповіли бурильники, усього шар осадової породи досягає близько 25 метрів. Він розташований на глибині 60 метрів.

— Тільки чутки поширилась серед населення, як люди зразу почали приїжати і набирати глину, — говорить працівник. — Вони розказують, що ця порода має лікувальні властивості. Днями даже з Полтави гості були, набрали більше 300 кілограмів. Стверджували, що мергель лікує від багатьох хвороб опорно-рухового апарату та кровоносних судин.

У цей момент до свердловини під’їжджають двоє біличан, які починають набирати глину. Вони говорять:

— Якщо ця осадова порода має голубуватий відтінок, то прогноз щодо її лікувальних властивостей підтверджується. Підіть у аптеку подивіться, там голубу глину в пакетах продають.

Кореспонденти вирішили перевірити це твердження. Із запитанням про лікувальні властивості мергелю ми звернулися до вчителя географії та фармацевта. Вони спростували це твердження. У просторах інтернету нам також не вдалося відшукати інформацію про лікувальні властивості цієї гірської породи.

Отож, щоб перевірити, чи справді білицька глина лікує, слід залучити відповідну науково‑дослідну установу, спеціалісти якої проведуть детальний аналіз породи. Якщо він покаже позитивний результат, можливо, невдовзі Білики стануть курортним містечком.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 серпня 2015, 17:55 | Кобеляки | Цікаве


1. Сивий як лунь / 14 серпня 2015, 00:25
На Урале ее продавли лет 10 назад по 399 руб. за кг. Лечила даже энергетикой... Уже вроде полсрока отсидели за мошенничество :-)
2. саша ставицький / 14 серпня 2015, 09:29
В Украъні влада довела лікарні до абсурду , ціни на ліки не вписуються ні в які рамки , да і не тільки на ліки , от шахраї і наживаються то на глині , то екстрасенси , то мануальники і жодного навіть не оштрафували , та хочби ж із шахрайства хоч податкі в бюджет платили , а то .......
3. Чудо Юдо / 14 серпня 2015, 09:49
Уже завели: "шеф, все пропало, все пропало!"
Саша, на цій глині ще ж ніхто не нажився, набирають безкоштовно всі кому не ліньки, а ти уже про владу, лікарні, екрасенсів :)
Не розумію, невже так весело будь-яку подію перетворювати у трагедію всеукраїнського масштабу. Це тебе Адекватник такої дурості навчив?
Особисто я бачу лінивих людей, яким ліньки займатися спортом у легких дозах, слідкувати за своїм здоров’ям, не пережирати, робити в міру, не зловживати бухлом та цигарками, систематично перевірятися у лікаря... Їм завжди хочеться щоб якоїсь грязюки приклав до тіла і все тут же пройшло, будь то язва, будь то срачка. Чи щоб якась бабуся пошептала, поплювала і тут же знову стояти як у молодості почало. Тому і ганяються за отакими міфічними панацеями - десь хтось щось ляпнув і уже відрами (ба, цілими причепами) гребуть замінник спорту, правильного харчування та нормального способу життя :)
4. Сивий як лунь / 14 серпня 2015, 10:17
если будешь "займатися спортом у легких дозах, слідкувати за своїм здоров’ям, не пережирати, робити в міру, не зловживати бухлом та цигарками", то попадешь в АТО. Здоровье может больше не пригодиться - мертвые не потеют.(мертві бджоли не гудуть). Так что пей, кури и мажься глиной и будет тебе счастье :)
5. Гість7 / 14 серпня 2015, 11:51
2.саша ставицький
« та хочби ж із шахрайства хоч податкі в бюджет платили , а то ...»

Таки так.
6. Адекватникк / 14 серпня 2015, 11:53
3.Чудо Юдо
« Їм завжди хочеться щоб якоїсь грязюки приклав до тіла і все тут же пройшло, будь то язва, будь то срачка. Чи щоб якась бабуся пошептала, поплювала і тут же знову стояти як у молодості почало. Тому і ганяються за отакими міфічними панацеями - десь хтось щось ляпнув і уже »

Це точно так, як вам про Європу наспівали. Це із тієї самої "опери" для лохів.
7. Кузя / 14 серпня 2015, 14:35
4.Сивий як лунь
«мажься»

Не надоело "мудить" ?"мажься"-учи русский. Стыдно "интеллигенту" не знать язык.
8. Сивий як лунь / 14 серпня 2015, 15:13
с каких ето меня к интеллигенции причислили, от сохи мы :))
тем более русский неродной, англицкий знаю лучше
9. Кузя / 14 серпня 2015, 17:17
laugh!!!!
10. Сивий як лунь / 16 серпня 2015, 21:00
А ты laung in one’s sleeve
11. Сивий як лунь / 16 серпня 2015, 21:02
"h" пропала, сорь. А то опять в неграмотности обвинят
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації