Вхід | Реєстрація

Білицькі артисти на Сорочинському ярмарку

Білицькі артисти на Сорочинському ярмарку

З 18 по 23 серпня в селі Великі Сорочинці проходив традиційний Національний Сорочинський ярмарок.
Програма ярмарку була різноманітна і надзвичайно насичена. Зокрема, з 19 по 22 серпня проходив обласний огляд-конкурс фольклорних ансамблів, народних музик, гармоністів та бандуристів «Чиста криниця». Серед великого розмаїття фольклорних аматорських колективів, які представляли не тільки Полтавщину та інші області України, а й країни близького і далекого зарубіжжя, були білицькі «Чебреці» (керівники Микола Валко та Алла Мулько) селищного будинку культури (директор Людмила Пугач), які прийняли участь у конкурсі. У виконанні колективу прозвучала пісня «Наступає чорна хмара» в обробці І. Гаврася. Сплав молодості і досвіду дозволив виступити на високому рівні, що і підтвердив диплом І ступеня за високу виконавську майстерність, сценічну культуру в обласному огляді-конкурсі «Чиста криниця» на Національному Сорочинському ярмарку. По закінченні конкурсу аматорський пісенно-танцювальний колектив «Чебреці» виступав на малій сцені Сорочинського ярмарку. Тут звучали пісні «Їхали хлопці», «Ой, мамо, люблю Гриця» у виконанні хорового колективу, вокально-хореографічні композиції «Ярмарок», «Полька», український танок (керівник танцювального колективу Ольга Попова), а також музичні композиції «А я чорнява» у виконанні молодіжного ансамблю, чоловічого квартету «Ой, до яру», жіночого ансамблю «Берегиня» «Заграй баян», «А в селі». Глядачі тепло зустрічали кожен виступ біличан усмішками та гучними оплесками.

Від імені колективу висловлюємо щирі слова подяки Наталії Левонтівцевій, виконуючій обов’язки Білицького селищного голови, яка приклала чимало зусиль для організації цієї поїздки, Павлу Перхайлу, директору Кобеляцького цукрового заводу агрофірми «Добробут», Олександру Котляревському, начальнику автотранспортного гаража підприємства, а також водіям: Антону Козару, Віктору Калюжному та Юрію Скакуну, які забезпечили комфортну поїздку для участі в обласному огляді-конкурсі народному самодіяльному пісенно-танцювальному колективу «Чебреці» Білицького селищного будинку культури.


Автор: Георгій Горгола


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2015, 12:49 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації