Вхід | Реєстрація

Переселенці на місцевих виборах не голосуватимуть

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській РДА керівникам представили нового начальника міліції та закликали наповнити волонтерський склад.

7‑го вересня у залі засідань РДА як ніколи багато людей. На нараді присутні практично всі сільські голови з Новосанжарського району. Напевно, більшість приїздить, щоб уперше побачити нового начальника міліції Сергія Бейгула, якого представляє керівникам установ та організацій голова РДА Сергій Бульбаха.
Новий головний правоохоронець знайомить присутніх зі статистикою злочинів за минулий тиждень і обіцяє навести порядок у районі. Звісно, завдяки допомозі присутніх на нараді.

— Є мій номер телефону, дзвоніть напряму, — запрошує Сергій Бейгул. — Я людина у районі нова, можливо, не знаю якихось нюансів, тому ваша допомога не завадить. І якщо щось трапляється, дзвоніть не дільничному, а напряму мені. Будемо працювати.

Питань до нового начальника міліції ні у сільських голів, ні у керівників організацій та установ не виникає. Напевно, поки що.

У продовження наради начальник відділу ведення державного реєстру виборців Світлана Дрига нагадує присутнім про наближення виборів до місцевих рад, які відбудуться 25‑го жовтня. Вона зауважила, що до 1‑го жовтня потрібно подати до відділу інформацію про осіб, які не зможуть прийти на дільниці за станом здоров’я і голосуватимуть вдома. Також Світлана Василівна зауважила, що законодавством поки що не передбачена зміна місця голосування. Тобто, людина зможе проголосувати лише на тій дільниці, на якій прописана.

— А як же переселенці з Луганської та Донецької областей? — запитав хтось із сільських голів.

— Переселенці на цих виборах не проголосують! — пояснила Світлана Дрига.

Наприкінці наради Сергій Бульбаха звернувся до керівників установ і організацій та сільських голів із проханням вчергове зібрати допомогу українській армії.

— У нас порожній склад, — констатує голова РДА, маючи на увазі волонтерський склад, розміщений в одному з гаражів райдержадміністрації. — Хоча забезпечення армії суттєво змінилося порівняно із минулим роком, проте на самий передок доходить не все. А хлопці там потребують і продуктів, і води.

У продовження теми Сергій Бульбаха розповідає зворушливу історію про волонтерство. У той час, коли він іще до призначення на посаду був офіцером ЗСУ і перебував у Пісках, до його взводу потрапила гуманітарна допомога із Новосанжарського району — коробка із кількома баночками меду.

— На ній було написано — «Старі Санжари». І ні прізвища, ні інших даних того, хто передав це солдатам. А минулого тижня я був у Старих Санжарах у робочих справах і… — голова РДА робить довгу паузу. Схоже, йому важко говорити, але він таки закінчує. — І я знайшов ту жінку, від якої до нас приїхав цей мед! Я прошу і вас вкотре допомогти нашим хлопцям. І гарантую, що все передане бійцям обов’язково доїде до них!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2015, 15:21 | Нові Cанжари | Політика
1. гість / 11 вересня 2015, 19:59
-У нас порожній склад,-констатує голова РДА


Яка причина?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації