Вхід | Реєстрація

Волонтери подякували благодійникам за гідність та патріотизм

Волонтери подякували благодійникам за гідність та патріотизм

16 вересня три благодійники Новосанжарщини отримали грамоти та відзнаки за чималий внесок у допомогу бійцям АТО.

Який він, типовий благодійник? Принаймні, про трьох із них, яким сьогодні вручатимуть нагороди, ми можемо сказати: щирі, щедрі, працьовиті, жертовні, справжні патріоти рідної землі. Не гаючись, сідаємо у волонтерську «Газельку» та їдемо до них, щоб вручити подяки від новосанжарського громадського формування «Самооборона Майдану» і відзнаки Всеукраїнської організації ГО «Країна».

Для початку вирушаємо в Малий Кобелячок до Валентини Піддубної, яка відома не лише як успішний підприємець, але й безвідмовний помічник волонтерів. Це вона віддала зі свого господарства дві свині на АТО. З однієї новосанжарки готували голубці, котлети, налисники та ін. смаколики для бійців передової. Крім цього, коли жителі району зібрали 3,5 тисячі гривень, щоб купити м’яса на страви солдатам, то пані Валентина на ці кошти закупила амуніції, а безкоштовно передала м’ясної домашньої ковбаси та рулетів. Також у різний час Валентина Іванівна передавала крупи, олію, цигарки; допомагала коштами на пальне та ліки. При цьому її благодійництво розпочалося навіть не з початком воєнних дій на Сході, а ще із Революції Гідності.

Волонтер Юля Солодка додає до розповіді:

— Це така жінка, що все б віддала, коли потрібно.

От вже і на місці. Трохи чекаємо. Приходить заклопотана, але усміхнена Валентина Піддубна. Голова Новосанжарської «Самооборони Майдану» Руслан Корнієнко вручає почесну відзнаку «За гідність і патріотизм» і щиро дякує жінці за її великий вклад у боротьбу з ворогом. Валентина нітиться від несподіванки:

— Та Ви хоч би попередили…

І по щоках течуть сльози, які поспішно втирає рукою. Запитує, чи нічого не потрібно ще допомогти? Волонтер відповідає, що ні.

Тепер поспішаємо до Козубів, де мешкає фермер Михайло Васюта. Потрібно зауважити, що транспорт, на якому ми їдемо, віддав для волонтерських потреб саме цей щедрий чоловік. «Газелька» вже встигла об’їздити увесь Схід. Принаймні двічі на місяць вона обов’язково вирушає до зони АТО. Цю машину знають та вітають українські воїни і на Луганщині, і на Донеччині. Працівники Михайла Васильовича у різний час допомагали лагодити машину, робили їй повний капремонт, міняли шини, мастила, які коштують недешево. Та цим він не обмежився. Передав для хлопців необхідний генератор, закупляв і привозив потрібні продукти. Забезпечив Олексія Кондрашкіна формою та взуттям. Тому, окрім відзнак, Михайлу Васюті вручили ще й прапор України з вдячними підписами бійців, до яких приїздила машина з допомогою. Це воїни 25‑ої, 57‑ої, 128‑ої бригади та інші. Після вручення відзнак Михайло Васюта поспішає оглянути машину, бо якраз потрібно було її полагодити.

А от ще одна відзнака була вручена ще раніше Сергію Костяному, який разом із братом надавав допомогу бійцям. У різний час вони закупляли тільники і футболки, давали кошти на пальне, постійно передають консервацію, сало та інші необхідні продукти.

— І не збирається припиняти допомагати, — зауважує волонтер. При цьому відзначає, що серед новосанжарців ще чимало скромних та безкорисливих благодійників, на яких продовжує триматися українська армія.


Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2015, 16:38 | Нові Cанжари | Цікаве
1. Нс777 / 24 вересня 2015, 20:55
. З однієї новосанжарки готували голубці, котлети, налисники та ін. смаколики для бійців передової.

Вибачте,та цеж канібалізм,ілі я ошибаюсь?Ілі писать нада правильно еслі ето не то про шо я подумав,а то аж мороз по кожі пройшов коли представив як якусь новосанжарку пустили на котлєти.
2. Адекватний / 24 вересня 2015, 21:04
1.Нс777
«
Вибачте,та цеж канібалізм,ілі я ошибаюсь?Ілі писать нада правильно»

Може та Роза посвячена в кабалістику. Може то так привчають нас на рівні підсвідомості. Ми ж уже їли навіть своїх дітей. Так що може, то і не помилка. А, якщо символічно, і в переносному розумінні, то ми і зараз вже їмо один одного. Поки що тільки вбиваємо, а зимою може і їсти будемо. "Історія повоторюється". Владу взяли ті ж самі, що і в 33-му. Так що підождемо ще трішки і побачимо.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації