Вхід | Реєстрація

У Кобеляках собака бійцівської породи напав на дитину (оновлено)

У Кобеляках собака бійцівської породи напав на дитину (оновлено)

Лише завдяки випадковості та швидкій реакції свідків інциденту вдалося запобігти трагедії.

24 жовтня на розі вулиць Шевченка та Щорса, що в Кобеляках, трапилася надзвичайна подія. Собака породи стафордширський тер’єр кинувся на семирічну дівчинку. Пес вкусив дитину за шию в районі сонної артерії. На щастя для дівчинки, зуби пса пройшли в кількох сантиметрах від життєво важливих органів. Медики, які прибули на місце події, госпіталізували дитину до реанімаційного відділення Кобеляцької ЦРЛ.

Співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ склали відповідний протокол по факту нападу собаки на дитину. Оскільки постраждалій не завдано серйозних ушкоджень, то, швидше за все, власнику тер’єра доведеться понести лише адміністративну відповідальність. Він заплатить штраф у сумі від 51 до 85 гривень.

Самого стафордширського тер’єра помістили у вольєр, що знаходиться у райвідділі внутрішніх справ. Як виявилось, собака має паспорт та документи про проведення щеплень. За словами правоохоронців, тер’єр веде себе зовсім не агресивно. Ймовірно, потрапивши у незвичну для себе стресову ситуацію, стафордшир неадекватно відреагував на наближення до нього дитини. Адже за кілька годин до інциденту пес змінив власника. Новий господар собаки приїхав у Кобеляцький район із Царичанки. Купивши у Мідянівці пса, він на повідку вів його у центр міста для того, щоб придбати намордник. У будь-якому випадку, таку версію чоловік повідомив правоохоронцям.

А ось, що розповідають свідки події та представники правоохоронних органів. Розповідає Василь Шпирка:

— Я якраз стояв на вулиці, розмовляв із дядьком Петром, який працює в сусідньому магазині. Аж раптом ми побачили того чоловіка із собакою. Ми звернули увагу, що на собаці немає намордника і його ведуть на повідку довжиною метрів три. Коли до собаки підбігла дівчина, то ми подумали, що вона знає цього пса. А він спочатку лапами вдарив її в груди, а потім повалив на землю, як ганчірку, і схопив за горло. Власник якось навіть неадекватно відреагував, нібито все нормально. А вже коли собака повалив дитину, то кинувся відтягувати пса. Він схопив його за губи, дядя Петя відтягував дівчинку. Я знайшов залізного прута і почав бити собаку. Аж тут із магазину вибіг молодий чоловік і одразу вихлюпнув у морду псу гарячу каву. І той відпустив дитину. Потім той чоловік із кавою сказав, що знав, як діяти, тому що в нього була собака бійцівської породи.

У принципі, дівчинка не зазнала серйозних ушкоджень лише завдяки швидкій реакції людей та власному везінню. Адже зуби тер’єра були за сантиметр від сонної артерії.

Прокоментував подію і Володимир Федан, начальник Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ:

— У тому, що сталося, винен новий власник тер’єра. Він, тільки-но придбавши пса, одразу створив для нього стресову ситуацію, повівши тварину в незнайоме для неї місце. Новий власник, нове місце, автомобільний рух — усе це вплинуло на тварину. Та ще й намордник виявився неякісним. Він просто висів на тілі собаки. Насправді цей пес не тренований на якусь агресію. У іншій ситуації він ніколи не напав би на дитину.

Розповідаючи, Володимир Федан безбоязно гладив стафордшира Фредді, поміщеного у вольєр, що в Кобеляцькому райвідділі внутрішніх справ. Дійсно, пес не виявляв ніякої агресії і виглядав дещо зляканим.

 

Існує кілька найбільш дієвих порад з приводу того, як вести себе в разі нападу собаки.

Перша і найскладніша для виконання: не панікувати й не тікати.

На собаку потрібно закричати владним тоном із «металом» у голосі.

Якщо є парасолька, то миттю розкривайте її і обороняйтесь.

Підходить для оборони і сумка. Пес може вчепитися в неї зубами і не завдасть шкоди людині.

Собаки бояться навіть звуку електрошокера. А ось сльозогінний газ діє не на всі породи.

Українське законодавство забороняє під страхом кримінальної відповідальності відстріл бродячих собак. Про це багато говорять, багато обурюються, але ситуація, швидше за все, буде залишатися незмінною. А ось відповідальність власників собак, особливо бійцівських порід, давно потрібно посилити. Адже власник стафордшира, котрий міг убити дитину, заплатить сміховинний штраф.

 

...Як стало відомо редакції, батьки дівчинки збираються подавати цивільний позов про відшкодування матеріальної і моральної шкоди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2015, 09:52 | Кобеляки | Надзвичайне


1. Нью / 25 жовтня 2015, 18:05
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Чоловік йшов у напрямку центра міста з метою купити намордник для собаки.

— Ти чого таку собацюру без намордника водиш?
— Та я ж якраз по намордник йшов...

От пиздюк!
2. гість / 25 жовтня 2015, 18:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Нью
«Чоловік йшов у напрямку центра міста з метою купити намордник для собаки»


з бездомними не можемо дати раду--а тут іще такі пиздюки--не можу нічого сказати--

рекомендую ВСІХ власників собак любих порід-(які без поводків і намордників вигулюють даних псів)--цькувати гнти-бити ображати-штрафувати--а собак закидати каменюками і гнати -гнати з нашого міста....
3. гість / 25 жовтня 2015, 18:33

Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.2 Правил користування сайтом
4. гість / 25 жовтня 2015, 19:11

Коментар видалено за порушення пункту 2.2, 2.5 Правил користування сайтом
5. гість / 25 жовтня 2015, 22:22
рекомендую ВСІХ власників собак любих порід-(які без поводків і намордників вигулюють даних псів)--цькувати гнти-бити ображати-штрафувати--а собак закидати каменюками і гнати -гнати з нашого міста.
6. Миролюб / 26 жовтня 2015, 10:31
1.Нью
«— Та я ж якраз по намордник йшов...»

Стандартне виправдання, але спрацює. Хоч всі мінти знають, що в такий спосіб бандюки безкано носят збою маючи в кишені заяву до РОВД про те, що знайшов ПМ і ось несу здавати. Він що на примірку собаку вів. Собака бачте стрес получила, а дитина??? Та й звиду видно, що фраєр, якого треба вкинути у рів до левів і розповідати при цьому, які вони добрі тварини.
7. гість / 26 жовтня 2015, 18:07
А ще цікаво, що відео зникло), а стаття "оновилася",а саме повністю змінилася! І начебто нічого і не сталося...
8. Правда / 26 жовтня 2015, 19:16
Жалко що близько не було Філона краще б він покусав його а не безвинне дитя
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації