Вхід | Реєстрація

Розпочали з Фестивального, а завершили Галевою криницею

Розпочали з Фестивального, а завершили Галевою криницею

Нещодавно голова громадської організації «СІК» провів для учнів 9‑Б класу НВК № 1 пізнавальну екскурсію.

Захід пройшов в рамках тижня географії в школі. Учитель Ірина Андронова розповіла, що на уроках вони обговорювали з дітьми діяльність «Свідомої Ініціативної Кобеляччини»:

— Учні цього класу бували на пляжу Фестивальний. Вони знають, що там регулярно організовуються суботники. І неодноразово пропонували долучитись до них. Також дев’ятикласники, які є учасниками велогуртка, бували на оглядовому майданчику, біля Галевої криниці та біля річки Кобелячок. Їм було цікаво познайомитись із людиною, яка організувала благоустрій цих місць та опікується ними. Тому звернулася до Юрія Срібного і запропонувала завітати на урок екологічної культури в 9‑Б клас. Він люб’язно погодився.

Говорить керівник громадської організації:

— Спочатку я планував узяти альбом із фотографіями, де показана наша робота, і, демонструючи фото, познайомити дітей із нею. Та потім зрозумів, що вони не зможуть побачити всю красу природи, а тому на вряд чи запам’ятають мою розповідь. Тож, поспілкувавшись із учителем, вирішив провести виїзну оглядову екскурсію для школярів.

Знайомство з місцями відпочинку, якими опікується «СІК», Юрій Срібний розпочав із пляжу Фестивальний. Він повідомив дітям, що сама організація виникла досить спонтанно:

— До мене за допомогою звернулися кобелячани Мирослав Кувалдін та Сергій Попович. Чоловіки якраз готувались до фестивалю «Вйо, Кобеляки». Я вирішив підтримати їх. Саме так з’явився «Фестивальний» — місце для відпочинку та проведення «Вйо, Кобеляки».

Зі слів Юрія Феодосійовича, він мріє створити у цьому місці набережну, куди ввечері могли б приходити на прогулянку кобелячани та гості міста.

Наступною зупинкою була річка Кобелячок. У районі Бабенкової ями Юрій Срібний продемонстрував дітям фото, де зафіксовано етапи очистки річки. Також провів екскурс у історію цієї водної артерії. Голова «Свідомої Ініціативної Кобеляччини» зазначив, що в роботах із благоустрою Кобелячка бере участь значна кількість містян. Та найбільше річкою опікуються жителі мікрорайону Бабенкова яма.

Потім діти побачили місце, де громадська організація планує посадити калиново‑бузковий гай. Після чого відвідали оглядовий майданчик та Галеву криницю.

Виявилося, частина учнів навіть не уявляли, що в райцентрі є такі красиві місця. Діти залишились задоволеними цією екскурсією та пообіцяли долучатися до суботників, які організовує громадська організація.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2015, 17:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації