Вхід | Реєстрація

На сході бійці воюють із диверсантами і… мишами

На сході бійці воюють із диверсантами і… мишами

Минулого тижня новосанжарські волонтери разом із полтавськими колегами здійснили чергову поїздку до лінії зіткнення на Донеччині. Військовим відвезли продукти, зимове взуття та спорядження.

Не дивлячись на перемир’я і відведення озброєння, на сході продовжуються обстріли. Зокрема, сепаратисти стріляють по Нєвєльському, неподалік якого несе службу новосанжарець Ігор Миколаєнко.

— Хлопці розповіли нам, що диверсійно-розвідувальні групи бойовиків нахабніють і підходять зовсім близько, на відстань 300 метрів. Знімають наші розтяжки і ставлять свої. Лише після кількох таких випадків керівництво частини дало дозвіл вогнем зі стрілецької зброї «прочісувати» посадки, — розповідає Юлія Солодка.

Ігор разом із товаришами облаштував бліндаж по-домашньому, з елементарними зручностями, ба, навіть, майже централізованим опаленням. Тому навіть під землею бійцям тепло і порівняно комфортно. І все було б добре, якби не періодичні обстріли та… миші, які сотнями лізуть у тимчасове житло людей. Вони гризуть усе, що трапиться на зуб: продукти, взуття, одяг, розгрузки, бронежилети. Розповідають, що навіть кевларові каски страждають від мишачих зубів! Солдати борються з неочікуваним ворогом різним способом, проте поки що нічого вдіяти не можуть. Слідом за вже знищеними гризунами прибігають все нові хвостаті. Не допомагають ні отрута, ні мишоловки.

На бойових позиціях ОМБР «Карпатська січ» стріляють менше. Дістається переважно сусідам, бійцям, які тримають лінію оборони біля шахти Бутовка та Авдіївки. У «карпатців» волонтери вже традиційно навідують двох добровольців з числа «Самооборони»: Олександра Шевченка з Карлівки та Ярослава Теличка з Нових Санжар. Хлопцям відвозять бензопилу, яку передав голова ФГ «Козубівське» Михайло Васюта, а також дальномір, зимові берці, термобілизну та бушлати, які для солдатів постачають полтавські волонтери. Також у Водяному, де базується «Карпатська січ», залишають частину продуктів, зібраних переважно учителями та учнями Соколовобалківської школи і жителями Соколової Балки.

Решту продуктів залишають Ігорю Миколаєнку та його товаришам. А ще — «мильне-рильне», порошки та засоби гігієни, придбані на 450 гривень, зібраних у волонтерську скриньку на новосанжарському ринку.

Розповідає Юлія Солодка і про тих, хто продовжує підтримувати армію, не дивлячись на кризу і нестачу грошей. Так, за пожертвувані Миколою Колодочкою 400 гривень волонтери придбали і відправили «Новою поштою» зимовий бушлат для Романа Васіна, який зараз несе службу у Новоайдарі. Йому ж відправили комплект форми та зимові рукавички. Їх передала Віта Міронова, яка перебуває за кордоном, але підтримує військових в Україні. Інший надісланий нею комплект форми та пара рукавичок поки що лишаються у резерві: на такий великий розмір не знайшли підходящого солдата. На передані мешканкою Соколової Балки Людмилою Карюк 200 гривень волонтери придбали п’ять балаклав для бійців.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2015, 18:36 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Миролюб / 15 листопада 2015, 13:29
5.Петлюрівець
«Кожен народ був там, де мав бути...»

А ваш, що в Ташкенті мав бути? Так ти ж і свій народ не паплюж, бо він також воював і по кількості Героїв Радянського Союзу здається був на третьому місці після росіян і справжніх українців (не петлюрівців)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації