Вхід | Реєстрація

Відлуння заповітів земляків

Відлуння заповітів земляків

25 листопада 2015 року на базі Новосанжарського навчально-виховного комплексу Новосанжарської районної ради відбувся ІV обласний літературний конкурс «Відлуння заповітів земляків», присвячений 80-річчю з дня народження видатного земляка Олійника Бориса Ілліча. Проводив захід позашкільний навчальний заклад Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала  академія наук учнівської молоді».

Гостей заходу, а їх було понад шістдесят, зустріли хлібом-сіллю традиційно біля храму-каплиці Віри, Надії, Любові та матері їх Софії начальник відділу освіти Олександр Володимирович Кульчинський, завідувач районним методичним кабінетом Тетяна Миколаївна Лапіна. Потім спільне дружнє фото на східцях перед навчально-виховним комплексом.

На урочистому  відкритті конкурсу були присутні почесні гості: Володимир Семенович Голуб – голова Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації, Заслужений працівник культури України, Галина Іванівна Гажієнко – заступник директора Департаменту – начальник управління закладів інтернатного типу, вищої, професійно-технічної освіти, науки, позашкільної та виховної роботи, Вернигора Леонід Михайлович – Заслужений працівник культури України, лауреат Міжнародної премії імені Григорія Сковороди, член Національної спілки письменників України, депутат Верховної Ради двох скликань, голова Полтавської обласної ради професійних спілок, Супрун Геннадій Іванович – голова Новосанжарської районної ради, Віра Анатоліївна Мелешко – голова відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства Полтавського територіального відділення МАН України, завідувач кафедри української літератури, кандидат філологічних наук, доцент Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Валентина Олександрівна Шемчук – Заслужений працівник культури України, член Полтавського обласного організаційного комітету з увічнення пам’яті Володимира Степанюка та Національної спілки журналістів України.

Спочатку вручили дипломи лауреатам премії Полтавської обласної ради імені Володимира Степанюка, яка вперше започаткована в цьому році для творчої молоді Полтавщини –  переможцям обласного літературного конкурсу «Відлуння заповітів земляків». Нагородили також дітей лауреатів та призерів і їх наставників. Попередній конкурс проходив 16 жовтня 2015 року.

Але перед тим, як юні полтавські МАНівці, розпочали дарувати нашому славному краянинові з нагоди ювілею власні поетичні твори та ґрунтовні наукові розвідки, звучало щире слово Бориса Олійника. Гімном Полтавського територіального відділення Малої  академії наук України закрили урочистості. Усі учасники та гості Конкурсу здійснити екскурсію до альма-матер нашого земляка-ювіляра – Зачепилівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені Бориса Олійника й відвідали клас-музей, у якому навчався наш славний краянин (директор Краснюк М.Т.).

Захист конкурсних робіт, згідно з програмою, проводився відповідно до номінацій:

1. «Дослідницька робота» (об’єкт дослідження – життєвий шлях та творча діяльність Бориса Олійника).

2. «Творча робота» (вірш, нарис, есе).

Оцінювало наукові розвідки та поетичний набуток конкурсантів компетентне журі.

Учасники Конкурсу були нагороджені сертифікатами про участь, а переможці – цінними подарунками.

Відрадно те, що перемогу в номінації «Дослідницька робота» майстерно виборов земляк Бориса Ілліча Олійника - Максим Сидоренко, учень  Драбинівського НВК (науковий керівник -  Блик Н.П.).

Вітаємо переможця і його керівника з успішним захистом. Бажаємо нових творчих злетів!


Автор: Тетяна Шинкаренко, методист загальної середньої освіти


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Репліка / 1 грудня 2015, 19:42
І нібито все гарно. і можна лише радіти. Але їй богу противно від кількості регалій. Всі як один заслужені і чиїсь члени. А рівень знань в учнів все падає і падає.
2. Дістало / 2 грудня 2015, 14:53
1.Репліка
«І нібито все гарно. і можна лише радіти. Але їй богу противно від кількості регалій. Всі як один заслужені і чиїсь члени. А рівень знань в учнів все падає і падає.»
Падає томущо половині вчителів вже давно пора на пенцію,ато сидят сплят на уроках!а молоді вчителі тикаються по шабашках!!!А про Олійника скажу так-Він як БОГ його ніколи ніхто небачив та всі його вшановують!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації