Вхід | Реєстрація

Бреусівського «мінера» знайшли у Кобеляках

Бреусівського «мінера» знайшли у Кобеляках

У вівторок, 1 грудня,  о 13.43  до Кобеляцького райвідділу поліції зателефонували і повідомили про те, що у школі, котра знаходиться у селі Бреусівка Козельщинського району, закладена міна.

Правоохоронців одразу насторожив той факт, що молодий чоловік, який дзвонив, представився жіночим ім’ям. Одразу розпочалися оперативно-розшукові дії. На місце події виїхали співробітники поліції, еменесники, бригада швидкої допомоги, а також кінологи з собаками. Всі учні та педагогічний персонал були евакуйовані, будівлю очепили по всьому периметру. Доки вибухотехніки  та кінологи шукали міну, оперативники із карної поліції намагалися знайти «мінера». І протягом двох годин його особа була встановлена. «Мінером» виявився чотирнадцятирічний учень одного із навчальних закладів міста Кобеляки. Звичайно ж, ніякого вибухового пристрою на території школи не знайшли.

За цим фактом порушена кримінальна справа за ознаками статті 259 ч.1 Кримінального Кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують життю людей або іншими тяжкими наслідками». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років. Зараз триває досудове розслідування.

Ольга Нежеренко, заступник начальника Кобеляцького відділу поліції, начальник слідчого відділу  у зв’язку з цим випадком через ЗМІ звернулася до громадськості: «Шановні земляки! Ліквідація наслідків таких неправдивих повідомлень потребує значних затрат людських сил, часу та матеріальних ресурсів. Тому прохаємо батьків провести роз’яснювальну роботу зі своїми дітьми з метою запобігання таким фактам. Дуже сподіваємось на розуміння».

Про покарання, яке понесе малолітній «мінер» та його батьки правоохоронці пообіцяли повідомити дещо пізніше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2015, 14:54 | Козельщина | Кримінал
1. Лунтік / 2 грудня 2015, 15:56
"Правоохоронців одразу насторожив той факт, що молодий чоловік, який дзвонив, представився жіночим ім’ям" - хохма! Насмішили :)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації