Вхід | Реєстрація

У Кобеляках встановлять камери відеоспостереження

У Кобеляках встановлять камери відеоспостереження

У понеділок на розширеній колегії райдержадміністрації підсумовували роботу агропромислового комплексу та обговорили хід виконання районної програми профілактики правопорушень.

На початку зібрання голова РДА Таміла Шевченко розповіла, що три сільські ради району отримали подяки від обласної державної адміністрації за вагомий внесок в організацію оздоровлення дітей у 2015 році. Таміла В’ячеславівна разом із головою райради Володимиром Кішінський вручили квіти та подякували за проведену роботу бутенківському й канавському сільським головам Володимиру Скрильнику і Сергію Гнатенку, а також заступнику головного бухгалтера ПСП «Колос» Надії Марченко.

Першою на колегії прозвітувалась Наталія Пивовар, виконуюча обов’язки начальника агропромислового розвитку, яка повідомила, що всі господарства району сільськогосподарський рік завершили:

— У цьому році вдалося зібрати 172 тисячі тонн зернових із середньою врожайністю 60,9 центнера з гектара. Це один із кращих показників за останні одинадцять років. На площі 14,3 тисячі гектара аграрії намолотили 109 тисяч тонн кукурудзи, урожайність — 76,1 центнера з гектара. Зібрано майже 49 тисяч тонн соняшника, урожайність — 76,1 центнера. Сої з площі 7,2 тисячі гектара намолочено 19,9 тисячі тонн, урожайність — 27,6 центнера.

Наталія Пивовар наголосила, що, не дивлячись на примхи природи, озимі зернові культури посіяно на площі 12,7 тисячі гектара та 2300 гектарів ріпаку.

— У зв’язку із засухою озимий клин зійшов на 45 відсотках площ, — продовжує доповідач, — та сподіваємося, що тепла погода і опади, яких за два тижні випало в достатній кількості, дадуть можливість отримати хороші сходи.

Зі слів виконуючої обов’язки начальника агропромислового розвитку, для потреб Кобеляцького району товаровиробниками сформовано ресурси продовольчого зерна: заключені 24 договори на 1213 тонн пшениці.

Далі Наталія Пивовар розповіла про тваринницьку галузь:

— На сьогоднішній день у сільгосппідприємствах району утримується 2417 голів великої рогатої худоби, із них корів — 1237. За 10 місяців цього року вироблено 4,9 тисячі тонн молока. У господарствах району створені всі умови для зимово‑стійлового утримання худоби. Закупівельна ціна на молоко від корів населення становить 3 гривні за кілограм, у сільськогосподарських підприємствах — від 4,8 до 6,3 гривні, у залежності від класу якості.

Щодо орендної плати за земельні паї, то Наталія Леонідівна наголосила, що вона постійно зростає. Згідно оперативної інформації, у 2015 році орендодавцям виплатять 74,1 мільйона гривень. Це, у середньому, складає 5 відсотків від вартості орендованої землі.

Наступним виступив начальник Кобеляцького відділу поліції Головного управління Національної поліції Володимир Федан.

Володимир Іванович одразу зазначив, що поліція працює за новим напрямком: довіра суспільства:

— У порівнянні з минулим роком відсоток тяжких злочинів у районі знизився майже вдвічі. Та при цьому не можна говорити, що криміногенна ситуація повністю стабілізована. У цьому році в місті сталося вбивство, яке, на жаль, поки що не вдалося розкрити. Над ним працюють співробітники місцевої й обласної поліції. Є напрацювання й версії, та слідство триває. Крім того, зафіксовано чотири пограбування, три з яких розкриті. Із трьох розбоїв розкриті два. Суттєво збільшились крадіжки. Та часто вони трапляються через те, що самі власники майна нехтують елементарними правилами безпеки.

Окремо Володимир Федан зупинився на кадрових змінах у відділі. За останні півроку на 90 відсотків оновлений склад співробітників карного розшуку, повністю замінене відділення у справах неповнолітніх.

— Із одними працівниками ми попрощались, деякі переведені на інші посади, — продовжує начальник Кобеляцького відділу поліції. — Це дало можливість покращити роботу. Для прикладу, за показники наш відділ із останніх місць у Полтавській області піднявся до середини.

Володимир Федан подякував районній раді за допомогу у придбанні комп’ютерного та фотообладнання. При цьому наголосив, що частина сільських голів заважають роботі поліції. Дізнавшись про планові рейди, вони завчасно повідомляють власників магазинів та кафе, щоб ті не продавали тютюнових виробів і алкоголю неповнолітнім.

Також Володимир Іванович нагадав про впровадження проекту безпечне місто:

— Ми обговорили це питання з міським та районним керівництвом. Установлення камер відеоспостереження суттєво допоможе забезпечити правопорядок у Кобеляках. Та до цього заходу повинні долучитися не тільки районна і міська ради, а й місцеві підприємці. Згідно попереднього плану, необхідно встановити по місту вісімнадцять камер відеоспостереження. Це — обов’язковий мінімум, який коштуватиме близько півмільйона гривень. Повірте, у містах, де такий проект впроваджений, рівень злочинності суттєво знизився.

На завершення свого виступу начальник Кобеляцького відділу поліції попрохав присутніх співпрацювати із співробітниками органів внутрішніх справ, що забезпечить попередження правопорушень у місті й районі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2015, 11:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації