Вхід | Реєстрація

Незвичний візит

Кілька днів тому до Кобеляцького райвідділу поліції завітала жителька села Кірове Ганна Кравченко. Вона прийшла подякувати правоохоронцям за розкриття злочину.

Ще навесні 2015 року оселю Ганни Кравченко обікрали. Зловмисники поцупили одинадцять мішків із пшеницею, а також пристрій, за допомогою якого зерно переробляють на крупу чи дерть. У народі його називають «декау».

Виявивши зникнення майна, Кравченко звернулася за допомогою до правоохоронців. Кримінальну справу з цього факту порушили, але протягом кількох місяців злочинця знайти не вдавалось. І вже навіть сама Ганна Василівна почала забувати про крадіжку.

Між тим, розслідування тривало. Зайвого «поштовху» процесу надав нещодавно призначений на посаду начальник Кобеляцького райвідділу поліції Володимир Федан. Він особисто проаналізував усі кримінальні справи, пов’язані з крадіжками. У тому числі й ті, що залишались не розкритими по кілька місяців. І, зробивши певні висновки, поставив підлеглим чіткі завдання щодо розкриття цих злочинів. До справи долучились і дуже досвідчені правоохоронці, котрі прибули в район. Справою щодо крадіжки у Кіровому займався начальник кримінальної поліції Олександр Книш.

І ось у листопаді, через півроку після крадіжки, до Ганни Кравченко зателефонували і повідомили, що її майно знайшли. Звичайно ж, затримали і злодія.

А через кілька днів жінка сама прийшла у райвідділ, щоб подякувати поліцейським за роботу. Потрібно чесно визнати, що подібне трапляється не дуже часто. У основному люди, яким правоохоронці допомогли, про це не говорять. А Ганна Кравченко заявила:

— Так, я вже й не сподівалась, що моє «декау» знайдуть. Спасибі хлопцям за роботу. Можливо, для когось це й дрібниця. А для мене, пенсіонерки, це була велика втрата. Тож можуть, коли захочуть.

Начальник райвідділу поліції Володимир Федан відзначає, що боротьба із крадіжками майна, поряд із протидією злочинам, пов’язаним із незаконним обігом наркотиків, є пріоритетним напрямком у роботі його підлеглих. Адже ні для кого не є секретом, що саме злодії найбільше дошкуляють добропорядним громадянам. Крадуть все і у всіх. Надто прикро, коли від злодіїв страждають найбільш незахищені верстви населення, такі як пенсіонери.

Останнім часом спостерігається чітка тенденція до збільшення кількості розкритих крадіжок. Лише за період із 15 по 30 листопада працівниками Кобеляцького райвідділу поліції було розкрито 13 подібних злочинів. Потрібно відзначити ще одну тенденцію, котра не може не радувати. Мова йде про допомогу громадськості. Начальник райвідділу постійно звертається до жителів району, наголошуючи, що боротьба зі злочинністю є спільною справою правоохоронців, влади і громадськості. І це дає результат. Саме за допомогою людей вдалося запобігти крадіжці металевих труб із території цукрового заводу. Громадяни, помітивши злодіїв, зателефонували на номер 102. Поліцейські оперативно виїхали на місце події і затримали двох чоловіків, котрі намагалися викрасти труби.


Автор: Світлана Іваніченко, інспектор по роботі із громадськими формуваннями


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2015, 09:04 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації