Вхід | Реєстрація

Чи стануть Кобеляки найкрасивішим містечком Полтавщини

Чи стануть Кобеляки найкрасивішим містечком Полтавщини

Не так давно в Кобеляках, одному із невеличких райцентрів Полтавщини змінилася влада. Жителі містечка обрали собі нового міського голову. Він в одному із перших своїх публічних виступів заявив, що планує зробити Кобеляки одним із найкрасивіших райцентрів Полтавської області. Заява вельми амбітна, що й казати. Але, щоб втілити її в життя доведеться добряче потрудитися.

Звичайно можна обмежитися якимись косметичними заходами, ліквідувавши старі міські «гнидники» на зразок напівзруйнованих будівель колишніх кафе та магазинів. Можна замість банального сірого асфальту покласти на тротуари різнокольорову плитку. Але це мало що змінить концептуально.

Було б добре, аби новий міський голова Олександр Копелець запросив у місто молодих креативних фахівців із архітектури, котрі вироблять якусь нову унікальну концепцію розбудови містечка. Бажано, щоб і матеріали для будівництва нових магазинів та офісів використовувались більш сучасні і дорогі. Вибір таких матеріалів і комплектуючих зараз досить великий. Зайшовши на сайт на зразок http://www.profile.com.ua/ можна побачити, які профілі, конструкції та композитні матеріали нині в моді. Та й у самих Кобеляках є вдалий досвід використання сучасних матеріалів для будівництва та створення рекламних конструкцій. Взяти хоча б торгівельний центр «РИМ», який був збудований кілька років тому. Так, він можливо, не став якимось проривом у розвитку містечка. Але причиною цього є не економічні чинники. А ось естетики тій частині містечка торгівельний центр додав значно.

І таких місць, що потребують кардинальних змін та перебудови у Кобеляках достатньо. Було б бажання у влади їх дійсно змінити. І, звичайно, гроші для втілення нових ідей в життя. Адже сьогоднішній бюджет містечка не дозволяє замахуватись на щось грандіозне. Без залучення потужних інвесторів будь-які плани приречені залишитись виключно на папері. А людей здатних вкласти в місто десятки мільйонів гривень в самих Кобеляках просто немає. Тому неминуче доведеться шукати інвесторів із великого бізнесу. Але й тут є проблема. Чи зацікавлять маленькі Кобеляки, людей із дійсно великими грошима. Цим людям потрібно щось пропонувати. А що їх може зацікавити крім землі, якої у містечку не надто багато. Так що запитань поки що більше, чим відповідей.

Звичайно час у нової влади є. І всім хотілося аби Кобеляки таки здійснили якийсь прорив і дійсно стали найкращим містечком Полтавщини. Хоча керівники та жителі інших міст напевне теж прагнуть чогось подібного.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2015, 14:54 | Кобеляки | Культура та освіта


1. заїзжий / 10 грудня 2015, 16:52
Бе з робочиз місць та інвестицій краса не дуже буде радуаати.Бо красити губи з блохами за пазухою це якось не зовсім добре..
2. Денис / 11 грудня 2015, 08:46
О да, давайте всі Кобеляки профнастилом зафігачимо. КрАсАтА!!!!
А по темі - з тротуарів та доріг розпочніть
3. ник / 14 грудня 2015, 10:16
котам сметани, а бабам грузинів
4. Миролюд / 14 грудня 2015, 16:37
" А що їх може зацікавити крім землі,.." Отак воно по Фрейду потроху й вилазить.
5. Миролюд / 14 грудня 2015, 16:37
1.заїзжий
«А по темі - з тротуарів та доріг розпочніть»

Істину глаголиш.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації