Вхід | Реєстрація

«Навєрно, треба свєт у Колісниківці зробити, а потом премії получати»

«Навєрно, треба свєт у Колісниківці зробити, а потом премії получати»

Минуло п’ятниці відбулася третя позачергова сесія сьомого скликання Кунівської сільської ради. На засідання прибули 7 із 12 сільських обранців.

Візит представника преси спочатку насторожив працівників сільради. А сільський голова Віктор Варава запевнив, що на сесії кореспондент може бути присутнім лише з дозволу депутатів. Та, почитавши закон про місцеве самоврядування, змінив свою думку. До речі, сесійне засідання проходило з дотримання усіх правил і вимог.

Відкрив зібрання сільський голова Віктор Варава, який привітав присутніх із наступаючим Днем місцевого самоврядування та повідомив, що на порядок денний виноситься шість питань.

Третю позачерговій сесію депутати почали із затвердження положення про постійні комісії Кунівської сільської ради. Після внесення роз’яснень і поправок, документ затвердили. Одноголосно депутати підтримали положення про виконавчий комітет.

При розгляді питання цільового фонду сільського бюджету Кунівської сільради сільські обранці обговорили фінансування водогону, клубу та дитячого майданчика.

У преміюванні сільському голові та працівникам сільради депутати поки що відмовили.
Підлеглі Віктора Варави стали на його і свій захист:

— Ви хоч уявляєте, яка у нього відповідальність. Віктор Іванович отримав дві тисячі гривень за листопад, то така зарплата буде і в грудні. За такі гроші ніхто тут робити не буде.

Депутат Тетяна Пархоменко заперечила, що, згідно положення, премію призначають за результати роботи. А результатів ще немає. І винесла пропозицію в подальшому обмежити максимальний розмір премії для голови у межах одного посадового окладу.
Її підтримали колеги, зазначивши:

— Треба, навєрно, свєт у Колісниківці зробити, а потом премії получати. Бо ніх..ра не робиться, а премію даємо.

Поспілкувавшись на піднесених тонах, депутати перенесли розгляд положення про преміювання на наступну сесію.

Далі сільські обранці обговорили зміни до бюджету сільради. Бухгалтер Кунівської сільради відзвітувалась, що наразі перевиконання становить 120 відсотків. Тобто, на рахунку залишились 78 118 гривень. Депутати проголосували за виділення 2 тисяч гривень на оплату періодичних видань, 8400 — на принтер та монітор для працівників сільської ради.

На завершення депутати розглянули заяви від населення. Заяви стосувались отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. У зв’язку з відсутністю вільних земель у сільській раді, заявників поставили в чергу. При цьому Віктор Варава нагадав, що серед орендарів, які обробляють кунівські землі, є один,  котрий платить невчасно:

— Це Олег Пастухов, який уже тривалий час не сплачує за оренду. Після прийняття вами рішення на останній сесії, я написав лист із приводу цієї ситуації до земельного відділу. Можливо, землю, яку він орендує, можна буде роздати військовим. Та поки що відповіді з області немає.

Обговорили депутати і пропозицію кобеляцького міського голови Олександра Копельця щодо створення звалища на території сільської ради. Усі, як один, виступили проти цього, наголосивши, що в Жуках яри також є.

На цьому третя позачергова сесія сьомого скликання Кунівської сільської ради завершилась.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 грудня 2015, 10:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації