Вхід | Реєстрація

Крадії корів повернулися

Крадії корів повернулися

За дві доби у Кобеляцькому районі зафіксовані 2 випадки крадіжки великої рогатої худоби.

Читачі «ЕХО» повинні пам’ятати, що у 2014-му та на початку 2015 року жителям Кобеляцького району дуже дошкуляли зловмисники, котрі викрадали із приватних садиб велику рогату худобу. У зв’язку з цим в Підгорянській сільській раді місцеві жителі навіть організували цілодобове нічне чергування. У другій половині 2015 року випадки крадіжок припинились, хоча злодіїв так і не знайшли. Та ось 23 і 24 грудня до Кобеляцького відділу поліції надійшли тривожні повідомлення. У ніч із 23 на 24 грудня корову викрали у селі Соснівка, а через добу схожий злочин стався і в Шенгурах. У обох випадках зловмисники вивели худобу із садиб, зарізали її і туші вивезли у невідомому напрямку. Зараз тривають пошуки злочинців.
Через кілька днів двох корів украли вже в Орлику.

У зв’язку з цими подіями начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан звернувся до населення:

— Коли викрадали корову в Соснівці, то злодії у пошуках худоби обійшли все село. Їх бачили, але, на жаль, так ніхто і не зателефонував за номером 102. Така ж ситуація була і при вчиненні розбійного нападу у селах Вібли та Шенгури. Люди зателефонували в поліцію аж через 6 годин після вчинення злочину. За цей час розбійники могли спокійно доїхати ледве не до Києва. Тому прохаю всіх жителів району, керівників сільських рад миттєво повідомляти поліцію при появі підозрілих людей, при найменшій підозрі в тому, що вони можуть вчинити злочин. Поліцейські виїдуть на повідомлення у будь-якому разі. Нехай краще ми витратимо бензин і час та перевіримо законослухняних громадян, аніж в результаті байдужості й бездіяльності злочинці зроблять свою чорну справу.

Крім того, начальник поліції розповів, що буде прохати сільських голів створювати щось на зразок добровільних громадських формувань, нехай навіть і не формальних, та патрулювати вулиці сіл у нічний час. Адже у поліції фізично не вистачає людей для того, щоб забезпечити цілодобову охорону всіх населених пунктів району.

Також Володимир Федан розповів, що за минулий тиждень співробітники поліції розкрили 2 випадки крадіжки. Мова йде про крадіжку грошей у однієї з громадянок, що сталася прямо на території Кобеляцької ЦРЛ, та викрадення чавунних плит пічного опалення із приватного будинку в Біликах. Також правоохоронці розкрили два випадки незаконного носіння холодної зброї (ножів).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2015, 12:26 | Кобеляки | Кримінал


1. Спостережливий / 25 грудня 2015, 13:01
А ось це повідомлення вже зявилось оперативніше. Реагують в "ЕХО" на критику.
2. карась / 25 грудня 2015, 13:40
а який дурень буде сам телефонувати ментам
3. iakov / 25 грудня 2015, 14:54
Інформація не повна.У Шенгурах викрали корів із садиби тих людей,що напередодні пережили розбійний напад.Ждемо третього злочину?Чи цій сім"ї оформляти статус внутрішнього біженця та десь тікати?
4. Попандопула / 25 грудня 2015, 15:36

Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
5. Правда / 25 грудня 2015, 20:13
А помилок у тексті розучився писати філон чи так поспішав всім новини написати
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації