Вхід | Реєстрація

Зустріч з трудовими колективами шкіл

Зустріч з трудовими колективами шкіл

22-23 грудня в селі Солониця та у селищі Нова Галещина за участі голови Козельщинської райдержадміністрації Олександра Перепелиці, голови районної ради Юрія Марченка та керівництва Біланівського ГЗК відбулася робоча зустріч з трудовими колективами Солоницької та Новогалещинської ЗОШ I-III ступенів.

Генеральний директор Біланівського ГЗК Юрій Химич під час зустрічі із працівниками шкіл повідомив, що майбутнє підприємство матиме найсучасніші технології: виробництва, безпеки праці і збереження навколишнього середовища. Також зазначив, що будівництво гірничозбагачувального комбінату дасть поштовх до розвитку нині занедбаної інфраструктури населених пунктів. Особливо для об’єктів соціальної сфери: шкіл, лікарень, дитячих садочків. З’являться високооплачувані робочі місця для мешканців навколишніх населених пунктів.

Також на зустрічі гостро постало питання щодо формування спроможних територіальних громад. Олександр Перепелиця наголосив, що у разі об’єднання такі громади наділяються повноваженнями та ресурсами, які у міст обласного значення. Метою реформи місцевого самоврядування є, передусім, забезпечення його спроможності самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення. Перш за все мова йде про зарахування до їхніх бюджетів 60% податку на доходи громадян. Олександр Олексійович зазначив, що в ході реформи місцеві ради отримують власний земельний податок. При цьому до юрисдикції кожної ради передаються всі землі відповідної громади, в тому числі й за межами населених пунктів.

Директори Солоницької та Новогалещинської ЗОШ подякували Юрію Химичу за надану благодійну допомогу та плідну співпрацю.

 


Автор: Козельщинська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2015, 17:20 | Козельщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації