Вхід | Реєстрація

Дороги ремонтують, вулиці освітлюють, вода подається

Протягом двох останніх місяців минулого року за фінансування Кобеляцької міської ради у райцентрі проведено ямковий ремонт вулиць, реконструйовано частину мережі вуличного освітлення та збудовано новий каналізаційний колектор.

Директор комунального господарства «Міська сервісна служба» Василь Фещенко розповів, що роботи з ямкового ремонту дорожнього покриття проходили у два етапи:

— Спочатку міська влада закупила в Орлицькому гранкар’єрі 240 тонн щебеню. Його відвезли на вулиці Заворскло, Гоголя, Островського, Лесі Українки та провулок Щорса. Частину щебеню витратили на будівництво стоянки поряд із районною поліклінікою. Щоб запобігти аварійним ситуаціям та розширити місця для паркування автомобілів, біля медустанови проведено ремонт узбіч. Під час ремонту проблемних ділянок міських доріг проводилось їх вирівнювання і профілювання.

Зі слів Василя Фещенка, міський голова домовився про безоплатну поставку 1000 тонн щебеню із Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Із них 520 тонн було використано для ремонту покриття вулиць Стародніпропетровської, Набережної, Островського, Заворскло, Якіра, Котляревського, Фрунзе, провулків Щорса, Пушкіна, Вишневого та Мічуріна. 480 тонн, що залишилися, відвезуть на вулиці Куйбишева й Пролетарську.

Також Василь Васильович повідомив, що в місті встановлено 21 вуличний ліхтар.
— На вулиці Заворскло через лічильники заявників підключено 13 ліхтарів, — продовжує Фещенко. — Та плануємо, що їх кількість зросте до сорока. У такий же спосіб три ліхтарі з’явились на провулку Мендєлєєва. П’ять установлено від обліку вуличного освітлення по вулиці Якіра. У найближчих планах — освітлення вулиці Кірова.

 

«Водоканал» без роботи теж не сидить

Не менше ремонтних робіт за цей період провели і працівники комунального підприємства «Водоканал», яким керує Іван Дяченко.

Як розповів Іван Іванович, у двох багатоквартирних будинках на Полтавській, 30 а та Чернишевського, 3 усунуто проблеми з відведення каналізаційних стоків. Для цього був збудований новий каналізаційний колектор протяжністю 46 метрів, до якого під’єднали будинки. Усього було витрачено 32,231 гривню. Роботи проводились за кошти міської ради та жителів будинків із розрахунком 50 на 50.

Крім того, постійно дає про себе знати стара водопровідна мережа. Протягом грудня по вулиці Рози Люксембург та площі Перемоги за кошти «Водоканалу» замінено відповідно 230 та 50 метрів водогону.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2016, 09:10 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації