Вхід | Реєстрація

Активні громадяни Полтавщини створюватимуть проекти соціальної дії у форматі «Світового кафе».

Активні громадяни Полтавщини створюватимуть проекти соціальної дії у форматі «Світового кафе».

Громадські активісти Полтавщини мають намір приєднатись до Всеукраїнського марафону «Активні громадяни». Ініціатива належить Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ», фахівці якої проведуть 15 – 17 січня 2016 року в Гадячі та Лубнах стратегічні сесії у форматі “Світового кафе” (World cafe). 

Під час заходу організатори планують за участі представників місцевої громади дізнатись про можливості соціальної дії та інструменти впливу, навчитись організовувати команду та вести діалог, навчитись планувати та реалізовувати соціальні проекти та визначити яким шляхом має розвиватися громада.

Дана програма відбудеться під егідою Британської Ради. Про її мету  говорить один з організаторів «Світового кафе» Олександр Чепур: «Ми прагнемо залучити до співпраці активних членів громад, що готові ініціювати, реалізовувати та підтримувати проекти у різноманітних напрямках соціальної сфери для покращення загального благополуччя та сталого розвитку Полтавщини».

Партнерами «Світового кафе» в Гадячі і Лубнах стануть центральні районні бібліотеки. Кожен учасник тренінгу отримає сертифікат міжнародного зразка та можливість продовжити навчання на всеукраїнських семінарах и тренінгах Британської Ради. В Гадячі тренінг проведуть для переміщених осіб та представників місцевої громади.

Наталія Панкова, переселенка, що мешкає зараз в Гадячі переконана, що подібна програма дає можливість запропонувати цікаву ідею для соціального проекту і  отримати практичні  навички щодо її реалізації, знайти однодумців та партнерів.

Захід проводитимуть сертифіковані фасилітатори. Сам формат «Світового кафе -  альтернативний спосіб обговорення та вирішення актуальних питань із активним залученням громадян, що надає можливість задіяти великі групи людей до генерації ідей для розвитку спільнот. 


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2016, 16:04 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації