Вхід | Реєстрація

ЗМІ дізналися терміни та умови черговий мобілізації в Україні

ЗМІ дізналися терміни та умови черговий мобілізації в Україні

Рішення про проведення сьомої хвилі часткову мобілізацію вже практично прийнято. До квітня-травня планується поміняти 40 тис. військовослужбовців, призваних під час четвертої черги часткову мобілізацію, яка пройшла в січні-квітні 2015 року. Про це пише Апостроф, посилаючись на власне джерело в Міністерстві оборони.

Сьома хвиля мобілізації почнеться в кінці лютого - початку березня і триватиме близько двох місяців. "Але якщо ситуація на фронті загостриться - терміни підготовки мобілізованих можуть незначно збільшитися", - уточнило джерело в Міноборони, додавши, що до цього часу у відомстві мають намір уточнити потреба військ в тих чи інших фахівцях.

"Вірогідність того, що сьома хвиля буде - дуже велика, - заявило виданню джерело в Міноборони. - У будь-якому випадку нам необхідно поміняти 40 тис. Осіб, покликаних під час четвертої хвилі в січні-квітні минулого року". За словами співрозмовника, контракти будуть підписані з 20 тис. особами, які були раніше мобілізовані і вже отримали певну військову спеціальність. "Зараз ми проводимо роботу з військкомами, щоб вони залучали таких людей на службу. Інша ж частина - приблизно 20-25 тис. чоловік, будуть призвані".

Також джерело в Міноборони повідомило, що в даний час військкомати з'ясовують, яка кількість військовозобов'язаних мають право на відстрочення за станом здоров'я, за сімейним станом, або яким-небудь іншим передбаченим законом обставинам.

Джерело в Міноборони підкреслив, що система підготовки мобілізованих буде змінена для того, щоб не заповнювати військові частини "гарматним м'ясом". "Рядові призиватимуться в одні навчальні центри, сержанти - в інші, а офіцери будуть направлятися на курси підготовки при вищих військових навчальних закладах ...", - пояснив співробітник військового відомства.

За його словами, під час сьомої хвилі будуть призиватися представники виключно військових спеціальностей: інженери, танкісти, артилеристи, механіки-водії, оператори-наводчики.

Нагадаємо, вчора, 11 січня, президент Петро Порошенко заявив, що внесе до парламенту проект закону про чергову хвилю мобілізації, якщо до нього надійде відповідне звернення Генерального штабу.


Автор: ЛIГАБiзнесIнформ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2016, 12:13 | Полтавщина | Суспільство
1. байда / 13 січня 2016, 19:41
Чи це правда,що Павло Гунжель з Бутенок записався добровольцем?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації