Вхід | Реєстрація

Робота полтавських журналiстiв зацiкавила чернігівську прокуратуру

Робота полтавських журналiстiв зацiкавила чернігівську прокуратуру

Стаття та відеосюжет від «Громадське.Полтава» під назвою «Як з пацієнтів збирають кошти в Чернігові» із циклу «Коштовна медицина» зацікавили органи прокуратури.

Після поширення даного матеріалу в ряді чернігівських ЗМІ, прокуратура Чернігівської області звернула увагу на можливі порушення прав громадян на  охорону здоров’я в Чернігівській міській лікарні № 2.

Про це йдеться в публікації від 04.01.2016 на сайті прокуратури Чернігівської області, що має назву «Додержання законодавства про охорону здоров’я залишається пріоритетом у роботі органів прокуратури».

Підставою для проведення перевірки медичного закладу стала викладена інформація про те, що з пацієнтів збирають кошти за обстеження (електрокардіографію та флюорографію) без видачі про це платіжних документів.

«Як встановлено, постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1138 затверджено перелік платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах, якою плата за електрокардіографію та флюорографію не передбачена. 

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.07.2013 № 295  затверджено тарифи на платні послуги, що надаються Чернігівською міською лікарнею № 2. Встановлені тарифи на платні послуги з проведення: медичних оглядів працівників певних категорій, профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право носіння зброї громадянами та посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних профілактичних медичних оглядів, що надаються міською лікарнею.

Водночас до вказаного переліку не включено надання послуг – електрокардіографії та флюорографії.

З метою встановлення дотримання вимог законодавства при наданні медичних послуг прокуратурою, згідно зі статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», інформацію для відомчого контролю направлено до Управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Після отримання відповідних висновків органами прокуратури буде надано правову оцінку діям службових осіб закладу», – йдеться в публікації на сайті прокуратури Чернігівської області.


Автор: «Громадське. Полтава»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації