Вхід | Реєстрація

Засідання постійних комісій районної ради

Засідання постійних комісій районної ради

11 січня голова районної ради Володимир Кішінський провів спільне засідання постійних комісій районної ради з питань бюджету, фінансів, цін, управління майном та інвестицій, з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування та президії районної ради.

Насамперед депутати розглянули проект рішення про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік, по якому доповідав начальник фінансового управління райдержадміністрації Андрій Дацко. Він повідомив, що збільшено обсяг освітньої субвенції на 1 587 700 грн., яку спрямовано на продукти харчування у сумі 325 000 грн., на придбання підручників 62 700 грн., на придбання шкільних автобусів – 1 200 000 грн. Обсяг медичної субвенції збільшено на суму 1 209 100 грн., яку спрямовано на оплату праці працівників медичних закладів району (районній лікарні – 822 200,00 грн., КЗ «Центр первинної медико – санітарної допомоги» – 386 900,00 грн.).

У свою чергу, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації від 30.12.2015 зменшено обсяг субвенції з державного бюджету на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям – інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу на 4 997 220,17 грн. Також зменшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на суму 588 865,28 грн.

Щодо проекту рішення «Про районний бюджет на 2016 рік», то начальник фінансового управління райдержадміністрації повідомив, що на виконання ст. 77 Бюджетного кодексу України, та відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», необхідно затвердити доходи районного бюджету у сумі 217 465,7 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду районного бюджету 216 184,9 тис. грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 1 280,8 тис. грн.; видатки районного бюджету у сумі 217 465,7 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду районного бюджету 216 184,9 тис. грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 1 280,8 тис. грн.

Далі начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Коваль запропонувала розглянути питання щодо забезпечення та організації безкоштовного харчування у загальноосвітніх навчальних закладах учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів з малозабезпечених сімей та про встановлення розміру батьківської плати та надання пільгових умов оплати харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Голова постійної комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування Володимир Дрига після детального вивчення запропонував повторно розглянути питання «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 53,1000 га, наданої в оренду гр. Лаврику Петру Леонтійовичу для ведення фермерського господарства на території Шенгурівської сільської ради Кобеляцького району Полтавської області».

Після довготривалого обговорення депутати внесли дані питання до проекту порядку денного третьої позачергової сесії районної ради.

Окрім того, народні обранці погодили питання, що стосуються виплат голові та заступнику голови районної ради на 2016 рік. Підтримали звернення до Президента України щодо присвоєння звання Героя України Миколі Андрійовичу Касьяну (посмертно).

Василь Гордійко вніс пропозицію включити до порядку денного пленарного засідання звернення до Президента України та Верховної Ради України про внесення зміни до податкового законодавства в частині оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Його пропозицію підтримали депутати районної ради Іван Лещенко та Анатолій Кривуля. У свою чергу, Ніна Ясинська запропонувала підготувати звернення щодо відставки уряду під керівництвом А.Яценюка.


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2016, 17:45 | Кобеляки | Суспільство


1. гостинець / 13 січня 2016, 18:30
Ваха на фотографії-"вилитий" Жванецький!
2. Опаньки / 13 січня 2016, 18:39
То вони Росії війну обявляють, то яйценюка у відставку одправляють. Клоуни, мля..
3. Гершко / 13 січня 2016, 18:48
2.Опаньки
« то яйценюка у відставку одправляють. Клоуни, мля..»

Та ні, не клоуни. Ясинська ж сама від себе нічого не придумує. То Юліне ЦУ. Значить грядут нові жидівські розбірки. Беня хоче уряд поміняти. Вони вже давно щось крутять, Рабиновича розкручують на ТВ, то все не просто так.
4. Опаньки / 13 січня 2016, 18:51
3.Гершко
«Та ні, не клоуни. Ясинська ж сама від себе нічого не придумує. То Юліне ЦУ»

Це я і без тебе знаю. Юля тоже клоун і кукла в чужих руках
5. ваха / 13 січня 2016, 19:23

Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.4 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації