Вхід | Реєстрація

Дороги у Нових Санжарах розчищають три одиниці техніки

Дороги у Нових Санжарах розчищають три одиниці техніки

З наслідками кількох післяноворічних снігопадів у селищі справлялися «ЗІЛ» та два екскаватори.

Рясні січневі снігопади не призвели до значного блокування руху автівок Новими Санжарами. Принаймні, у цьому запевняють у селищній раді. Як розповів заступник селищного голови Валентин Івашина, розчисткою снігу на вулицях займалися три одиниці техніки — «ЗІЛ» та екскаватор із селищного комунгоспу, а також екскаватор управління водного господарства.
— Звичайно, якщо раніше у селищі було багато діючих потужних підприємств, можна було без проблем зібрати 11–12 одиниць техніки. І тоді розчистку закінчували до 10–11 години, — згадує заступник селищного голови. — Тепер цей процес займає добу, можливо, трохи більше.

Значних нарікань від автомобілістів у селищну раду не надходило. Якщо не рахувати випадки, коли мешканці селища телефонували і запитували, чому першою чистять вулицю Леніна, а не, приміром, провулок Будьонного. У раді на це відповідали, що починають із вулиць, де рух більш інтенсивний.

Розчисткою тротуарів від снігу та льоду займаються 25 працівників комунгоспу та бригади з благоустрою. Посипають тротуари різними сумішами: асфальт — піщано-соляною, плитку «старе місто» — гранвідсівом. Усього на зимовий період у селищі заготовили 150 тонн піщано-соляної суміші. Цієї кількості має вистачити на решту зими (у сезоні 2014 — 2015 на дороги витратили близько 170 тонн суміші, але посипати їх почали вже з листопада. — Авт.).


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2016, 15:50 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Конов / 15 січня 2016, 07:11
Хотілосьби щоб чистить починали раніше,бо в 8год. найбільший рух транспорту,а комунальники в розгарі процесу.Сипали сумішшю в цьому році році обільно,нежаліли.Тут можна й зекономити було.В цілому нормально.Хотів звернути увагу на дороги між селами,тут був завал повний.
2. маестро / 15 січня 2016, 17:56
Все дуже добре,якщо можна так сказати коли по цих горбах стрибаєш.Які нарікання,хоч нарікай хоч не нарікай краще не буде. Треба і за це дякувать,коли в інші села не доїдеш.Треба було б раніше чистити,щоб не накатали цього льоду,що і біля селищної ради, як на військово-грузинській дорозі
3. Олександрівна / 16 січня 2016, 11:01
Хоч би хто похвалив за гарну роботу... Одна критика!
4. Гість Тарас / 16 січня 2016, 16:28
Велика подяка Інночці за турботу про новосанжарців ! Якби не її вміле керівництво, навіть не знаю, на що були б схожа Нові Санжари ! Люди б ловили сторчаки на льодових катках у які перетворились би тротуари, водії маневруючи по "дорогах" між льдовими торосами та ямегами убивали б свої автівки та вигадували б трьохповерхові матюки на адресу селищної ради.А так задяки Інні Санжари виглядають як европейське містечко. Як це їй вдалося?
P.S. Особливо гарна дорога до Оптовичка, за неї окреме спасибі.
5. Микола / 18 січня 2016, 23:07
Дійсно Олександровні треба дякувати,адже ій таке господарство після Реки залишилось,роби ще і озирайся на нардепа,треба і сніг чистити, і транспорт заправляйти і щоб усім хватило.А що тут ділити,селище ж одне?
6. Валентина / 19 січня 2016, 09:08
Дякуємо Інні Олександрівні,що рано встала і прослідила як вранці почищені вулиці в Санжарах,просто було добратися до роботи.Зараз трохи помахаю лопатою,і картинка буде загальна картинка.З святом Водохрещі
7. Конов / 19 січня 2016, 10:07
Саме більше я не люблю єхидства!Тому всі критичні уколи це наша українська злорадісна ментальність.Насправді таких снігопадів у нас небуло років 20-ть.Тому писати тут "листи щастя" некоректно.Снігоочисну техніку бачив ,Зіл ,Юмз-ешку,понад кладовищем бігав новенький екскаватор, по центральній вулиці проїжджав Краз,може ще була техніка,незнаю.Через 2-3 години після очистки вулиці знову замітало,й знову чистили.В мене під вікнами Юмз-ешка разів п"ять за день пробігла.Ясно що за таких погодніх умов комунальники несправлялись,але це скоріше примхи природи,чим їхня вина.В мене по вулиці таке як навіть в ночі хтось трошки прочистив,а може й помиляюсь.Зараз теж десь недалеко бурчить трактор,невидно.На Одеській трасі й в напрямку Херсона взагалі припинили рух транспорта,а там задіяна техніка значно потужніша.Сніг розтане,нечешіть дарма язики.
8. Істина / 19 січня 2016, 10:41
7.Конов
«нечешіть дарма язики.»

Це точно!В Нових Санжарах живуть такі панікьори...Випав сніг,а...аа кошмар!Начебто неочікували,що в зимку таке буває.Переводять все в площину селищної влади,мов не справляється Коба.Недовіряєте не треба обирати.А обрали,лопати в руки і впєрьод допомагати.Чи думаєте відсидітись?Я з 6-год. сніг кидаю,ось відпочила й продовжу.Такщо шановні опозіціонєри підключайтесь.
9. Белый / 19 січня 2016, 10:48
Не видели вы сибирских зим господа.Сейчас это забавка.
10. гість / 19 січня 2016, 10:53
8.Істина
«Я з 6-год. сніг кидаю,ось відпочила й продовжу.»

Давай-давай,кидай,лохам закон не писаний.А чиновнички,які на тобі зекономили при очищені снігу,поїдуть на "юга",за ті кошти.
11. Істина / 20 січня 2016, 07:35
[[ЦИТАТА|10|гість|Давай-давай,кидай,лохам закон не писаний.А чиновнички,які на тобі зекономили при очищені снігу,поїдуть на "юга",за ті кошти.]Ще один з синдромом барина.По пузо полізе в снігу,а лопату в руки не візьме.
12. Вася проти всіх / 20 січня 2016, 08:14
Не нарікайте на І.О.Кобу.Дороги в селищі більш-менш почищені,тротуари чистяться.Вчора ввечері прийшлось побувати в Біликах.Там дійсно завал.
13. Гостинець / 20 січня 2016, 09:20
НЕ треба заспокоювати,то зим 20років не було,то Одесу замело з Полтавою,то долар впав,це ж не 40.води не має,рветься,то труби гнилі.Ви привикли так жити і так керувати і тішитися,тим що маєте.Мої діти не повинні цим задовольнятися.Що влітку не спроможні водою забезпечити,що не готові в зимку вранці підняти пораньше одне місце,щоб той сніг не затоптали.Говорите снігу стільки не було-а звідки ж паводки були в Нових Санжарах.Як би Вас керівнички не шпендили,то сиділи б і розтягували,що ще залишилося
14. Істина / 20 січня 2016, 11:19
13.Гостинець
«.Мої діти не повинні цим задовольнятися.Що влітку не спроможні водою забезпечити,що не готові в зимку вранці підняти пораньше одне місце,щоб той сніг не затоптали.Говорите снігу стільки не було-а звідки ж паводки були в Нових Санжарах.Як би Вас керівнички не шпендили,то сиділи б і розтягували,що ще залишилося»

Зрозуміло не повинні.А ти що для цього зробив?Сидиш скиглиш біля компа?Давай друже,покажи як треба працювати!
15. Гостинець / 20 січня 2016, 16:30
Істина можемо помінятися місцями,коли звльниш своє місце прийдуть інші,після вас роботяг і покажуть свою роботу.В селах за переферією краще почищено,ніж селище і ви ще глузуєте з людей,як ви стараєтесь,особливо техніка піля Ворскли вчора вилизували.Все ради піара,дістали своєю брехнею
16. Санжарець / 20 січня 2016, 16:39
На цьому тижні чистять і добре дуже добре , правда в понеділок комунхозівська бочка ганяла по Санжарах з піднятим відвалом , то була чиста показуха, а тиждень тому не чистили і 15 см спресованого сніго-льоду на селищних дорогах тому подтвердження.
17. Гостинець / 20 січня 2016, 17:21
Та що там говорити,перед селищною радою шліфують машини дорогу,до базару не можуть доїхати.біля аптеки ледве викарабкалися.Нічого,тут трохи люди їм нагадають і почистять.Але все так робиться, через одне місце, видно що не вистачає чоловічого ока та руки.Якби хтось був інший на місці Інни Рекиной,то уже б заплювали.А так все добре, САМІ обрали
18. Істина / 20 січня 2016, 17:42
15.Гостинець
«Істина можемо помінятися місцями»

Хоч зараз можу погодитись.Тільки щось вчора лопату в мене ніхто не виривав з рук.
19. Гостинець / 21 січня 2016, 13:48
Істина -оголосіть весь список
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації