Вхід | Реєстрація

Оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки

Оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки

11 січня 2016 року міграційна служба розпочала запровадження паспорта громадянина України у вигляді пластикової картки (у європейських державах цей документ називають ID-картка). На першому етапі, до прийняття Верховною Радою законопроекту № 3224 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», новий документ оформлюватиметься безкоштовно громадянам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше.

При цьому слід зазначити, що у підрозділах міграційної служби, де є робочі  станції для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі карти, громадянам, які звернулися за оформленням паспорта вперше по досягненню відповідного віку оформляється паспорт громадянина України виключно у формі картки.

На сьогодні  у 10 територіальних підрозділах Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області встановлено обладнання для оформлення паспорта громадянина України у формі картки, а саме: Київському районному відділі (вул. М. Бірюзова, 36) та Полтавському районному секторі (вул. Луценка, 19-а) у м. Полтаві, Автозаводському районному відділі у м. Кременчуці (м. Кременчук, вул. Жовтнева,31/16), Лубенському міському відділі (м. Лубни, вул. Монастирська, 4а), Миргородському міському відділі (м. Миргород, вул. Я.Усика, 34), Кобеляцькому районному секторі (м. Кобеляки, вул. Шевченка,13), Лохвицькому районному секторі (м. Лохвиця, вул. Гоголя,19), Комсомольському міському відділі (м. Комсомольськ, вул. Добровольського, 6), Глобинському районному секторі (м. Глобине, вул. Леніна,189), Кременчуцькому районному секторі (м. Кременчек, вул. 60 років Жовтня, 166).  

У підрозділах де такого обладнання не має, громадянам тимчасово будуть видаватися паспорти зразка 1993 року у формі книжечки. Громадянам, які звертаються для оформлення паспорта громадянина України не вперше (наприклад, у зв’язку з втратою або псуванням), також до прийняття законопроекту №3224 будуть видаватися паспорти старого зразка.

Новий документ, який видаватиметься громадянам України є значно захищеним від підроблення та призначений для підтвердження особи та громадянства на території України. Завдяки вбудованому електронному безконтактному чіпу, запровадження ID-картки відкриває нові можливості для створення електронних сервісів та спрощення надання адміністративних послуг.

На безконтактний електронний носій буде записано персональні та біометричні дані власника документа, у тому числі місце проживання та сімейний стан. Внесення електронного цифрового підпису та інших даних є технічно можливим, проте потребує законодавчого врегулювання.

Обов’язкової заміни паспорта громадянина України на документ нового зразка не передбачено, отже громадянам немає сенсу поспішати із отриманням ID-картки.

Для оформлення першого паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку необхідно звернутися до підрозділу ДМС за місцем проживання та надати свідоцтво про народження. Ксерокопії паспортів батьків надати бажано, але не обов’язково (це сприятиме у роботі підрозділу міграційної служби та прискорить процедуру оформлення).

Варто зазначити, що громадяни можуть отримати консультацію щодо надання тих чи інших адміністративних послуг, що належать до компетенції міграційної служби зателефонувавши на «гарячу лінію» УДМС України в Полтавській області за номером (0532)51-02-45, а віднедавна, отримати і відео-консультацію, звернувшись на скайп Управління – dms-ua.pl.


Автор: УДМС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2016, 12:39 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації