Вхід | Реєстрація

Крадій приходить вночі. І вдень

Крадій приходить вночі. І вдень

Минулого тижня працівники новосанжарської поліції повернули власникам викрадені планшет та DVD-програвач.

Упродовж тижня працівники Новосанжарського відділення поліції розкрили два схожі між собою злочини. У обох випадках ставалася крадіжка з проникненням до житла. От тільки в одному випадку крадій пробрався до будинку вночі, а в іншому — серед білого дня.

Перший випадок стався у Великих Солонцях 10 січня. Мешканець села, 18‑річний юнак ромської національності, прийшов у гості до своїх знайомих. У будинку, окрім нього, на той час було іще двоє дітей та двоє дорослих. Погостювавши, юнак пішов собі. А наступного дня господарі помітили відсутність планшета «Assistant». Одразу до поліції звертатися не стали, бо гадали, що знайдуть зниклу річ самостійно. Проте минув тиждень, а планшет не знаходився. Тоді власники зателефонували до поліцейського відділення. До справи взялися працівники карного розшуку. І незабаром вийшли на того-таки 18‑річного юнака. Він усіляко заперечував свою причетність до зникнення планшета. Та потім зізнався, що викрав його саме він. Після згаданих вище гостин юнак повернувся до будинку знайомих уже вночі. У хаті всі спали, а відкрити двері було справою нескладною. Юнак узяв планшет і сховав. Де саме — він довго не зізнавався працівникам поліції. І лише потім указав на порожній будинок, який стояв неподалік місця скоєння злочину. Як пояснив підозрюваний, він планував пізніше, коли усе стихне, продати планшет у Полтаві. Свій план юнак так і не здійснив. А от на кримінальну справу собі вже заробив. Частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України. За санкцією цієї статті юнаку загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

*  *  *

Інша крадіжка сталася тими ж днями у Зачепилівці. Раніше вже засуджений циган прийшов до мешканки села із проханням дати йому якусь річ. Кілька хвилин вони розмовляли, жінка відмовила гостю, попрохала його піти. Циган вийшов із двору, але далеко не відійшов. Тому бачив, як господиня зачинила хату на ключ і пішла до сусідки. Як тільки жінка зникла з виду, непроханий гість повернувся до двору, знайшов ключ і відчинив хату. У будинку в його поле зору потрапив DVD-програвач «Rainford». Крадій схопив його і втік, навіть не зачинивши двері.

Господиня повернулася додому за кілька хвилин: двері були відчинені, програвач зник. Вона одразу викликала поліцію. І розповіла співробітникам, які прибули на виклик, про нещодавнього візитера. У поліції цього «гостя» знали давно, тому довго розшукувати його не довелося. Чоловіка застали вдома якраз у той момент, коли він пакував викрадений DVD у сумку. На щастя, продати його він просто фізично не встиг. Так і не отримавши незаконного прибутку, чоловік цілком може отримати новий термін ув’язнення за тією ж частиною 3 статті 185 ККУ.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2016, 17:53 | Нові Cанжари | Кримінал
1. Юлия / 22 січня 2016, 16:27

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
2. Щука / 22 січня 2016, 16:56
/Цитата/ 29.12.2012 р. за погодженням депутатів Бутенківської сільської ради та підписами сільського голови Скрильника М.В., голови Кобеляцької райдержадміністрації Таранушича А.О. було надано (в якості подарунка на Новий рік?) Скрильник Катерині(невістці голови Бутенківської сільської ради Скрильника М.В.) 112,9676 га землі. Багатьом іншим бажаючим в 2012 році було відмовлено в зв’язку з відсутністю земельних ресурсів

Нові Бутенки
сегодня в 16:26
Новорічна казка або Земелька для Попелюшки
Взяв газету «Ехо» - пишуть про Гунжеля, зайшов у інтернет – «говорять» про Гунжеля. Щоб прояснити ситуацію, розкажу трішки про громадського діяча Гунжеля Павла Олександровича.
3. Щука / 22 січня 2016, 19:25
2.Щука
«
Нові Бутенки
сегодня в 16:26
Новорічна казка або Земелька для Попелюшки
Взяв газету «Ехо» - пишуть про Гунжеля, зайшов у інтернет – «говорять» про Гунжеля. Щоб прояснити ситуацію, розкажу трішки про громадського діяча Гунжеля Павла Олександровича.»
. vk.com › novibutenky
Якщо казка Новорічна правда то сільський голова повинен добровільно підти у відставку.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації