Вхід | Реєстрація

Школи працюватимуть. Початківців годуватимуть безкоштовно

Школи працюватимуть. Початківців годуватимуть безкоштовно

У Новосанжарському відділі освіти пояснили, у яких випадках зупинятимуть роботу шкіл та хто платитиме за харчування учнів початкових класів.

У той час, коли в частині районів області минулого тижня було призупинено навчання з 19‑го до 23‑го січня, на Новосанжарщині заклади освіти не працювали лише два дні. Як пояснили у відділі освіти, для закриття шкіл на довший термін просто не було підстав.

— Рішення приймалося спільно на рівні відділу освіти після консультацій із керівництвом райдержадміністрації, — пояснює начальник Новосанжарського відділу освіти Олександр Кульчинський. — Так, було розпорядження голови ОДА про призупинення роботи закладів, але воно носило рекомендаційний характер. Орієнтуватися потрібно було по ситуації на місцях.

Як зауважив начальник відділу освіти, проводити заняття можна було і 20‑го січня: дороги були розчищені, підвіз учнів готові були забезпечувати.

— Мені телефонував не один директор школи та запитував, чому ми не навчаємося. Тому ми призупинили навчальний процес лише на два дні. Зараз ситуація залишається цілком контрольованою. Ми моніторимо рівень захворюваності по школах. Цього тижня він навіть менший, ніж минулого.

Також Олександр Кульчинський пояснив, хто саме відтепер сплачуватиме за харчування учнів 1–4 класів. Нагадаємо, що 18 січня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 16, якою фактично відмінив безкоштовне харчування учнів початкових класів, залишивши це право лише за дітьми з малозабезпечених сімей. У тому ж документі зазначено, що фінансувати харчування можуть із місцевих бюджетів. Так, зрештою, і зроблять на Новосанжарщині. До кінця навчального року за харчування учнів початкових класів платитимуть з районного бюджету. Як повідомив у своєму коментарі для «ЕХО» голова районної ради Геннадій Супрун, кошти на це район має: з районного бюджету на харчування школярів-початківців виділили 800 тисяч гривень.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Оксана / 29 січня 2016, 19:29
Чого стаття не повныстю
2. Наталья / 1 лютого 2016, 13:29
А к чему здесь портрет этого человека? Он вообще кто? А, наверное я догадлива: это тот самый инвестор, благодаря которому ученики начальных классов будут обедать в школах Новосанжарского района бесплатно. Поэтому этот человек сохраняет свое инкогнито. А в Кобеляках такой инвестор есть?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації