Вхід | Реєстрація

Суд задовольнив вимоги Матюхова

Суд задовольнив вимоги Матюхова

22 січня відбулося чергове засідання Кобеляцького районного суду, де розглядалася заява кобелячанина Романа Матюхова щодо незаконного розміщення й зберігання побутових відходів на вулиці Червоноармійській.

Починаючи з серпня 2012 року на околиці райцентру функціонує майданчик для тимчасового зберігання твердих побутових відходів. Він з’явився в цьому місці після того, як золотарівські депутати відмовили Кобеляцькій міськраді у продовження договору оренди земельної ділянки, на якій було розміщене міське звалище.

Уперше Роман Матюхов як депутат міськради звернувся з позовною заявою ще у вересні 2015 року, де прохав районний суд зобов’язати Кобеляцьку міську раду припинити вивозити сміття на Червоноармійську й очистити майданчик від непотребу, який туди навезли. Чоловік аргументував це тим, що подальше функціонування звалища загрожує життю та здоров’ю мешканців мікрорайону Мануальний. Матюхов вважає, що рішення виконавчого комітету міськради № 949 від 16 серпня 2012 року «Про тимчасове розміщення й зберігання побутових відходів» суперечить Закону України «Про місцеве самоврядування». Також він зазначає, що у листопаді 2013 року на підставі листа районного прокурора Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку щодо вимог природоохоронного законодавства на вулиці Червоноармійській. Під час обстеження було виявлено ряд порушень, які й досі залишаються не усунутими.

Минулої п’ятниці відбулося чергове судове засідання, на якому головувала суддя Наталія Рожкова. Заявника прийшли підтримати двоє сусідів, які найбільше потерпають від звалища. Міську раду на ньому представляв юрист Олексій Кліманов, комунальне підприємство «Міська сервісна служба» — директор Василь Фещенко.

Розглянувши матеріали справи, суд постановив задовольнити позовні вимоги Романа Матюхова. І зобов’язав Кобеляцьку міську раду припинити вивезення твердих побутових відходів на вулиці Червоноармійській, біля ПП «Цегельник», та очистити майданчик від розміщених раніше.

Як стало відомо з офіційних джерел, керівництво міськради оскаржило постанову в Харківському апеляційному суді. А доки цю справу не розглянули харківські служителі Феміди, комунальники продовжують вивозили побутові відходи на Червоноармійську.

 

Звалище горить до сих пір

Нагадаємо, що 29 листопада сміттєзвалище на Червоноармійській загорілося… і продовжує горіти й по цей день. Роман Матюхов стверджує, що в неділю 24 січня майданчик для тимчасового зберігання побутових відходів знову оповили хмари ядучого диму.

Чоловік надав редакції «ЕХО» оригінали своїх звернень до міського голови, у яких прохає вжити заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної події. На своє звернення Матюхов отримав відповідь від Олександра Копельця (цитуємо): «В даний час міська рада вживає заходи по усуненню проблеми даної площадки твердих побутових відходів, відкритої Вами як депутатом Кобеляцької міської ради шостого скликання 22 серпня 2012 року».

Тобто, обидві сторони залишаються при своїй думці. Міський голова вважає, що Матюхов спочатку проголосував за створення звалища, а тепер вимагає від керівництва міста його ліквідації. Роман Матюхов, у свою чергу, стверджує, що не брав участі в тому голосуванні. І просить міського голову надати документальне підтвердження його дії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2016, 17:35 | Кобеляки | Суспільство


1. Особа / 29 січня 2016, 17:52
От і все , для того, щоб дати час на вирішенняи цього питання взяли і закрили, а куди ж вивозити сміття.
2. громадянин / 29 січня 2016, 22:29
цікаво де ж був Матюхов зі своїми позовними у 2012 і 2013 і 2014 і 2015 роках доки був сам депутатом і голосував "за" оте незаконне рішення у 2012 році
3. не така як всі / 29 січня 2016, 22:34
А й справді? Тоді не воняло і не отруювало життя!
4. Машка / 29 січня 2016, 22:53
О, ще одна не така як всі з команди Копельця-та чи рвалась так захищати горе-владу, аби жила біля сміттєзвалища. Пан Матюхов поміняйтесь будинком з тією, якій не воняє.
5. Особа / 30 січня 2016, 09:02
Моя думка, що критикувати Ми Всі професіонали, яле я гадаю, що час покаже. Влада вже побачила над якими проблемними питаннями їй працювати.
6. саша ставицький / 30 січня 2016, 10:07
Я підтримую рішення суду прот закриття смітника , але повинен сказати , що дійсно Роман не дуже протестував , коли приймалось рішення відкрити там смітник , і тільки перед виборами було зроблено такий демарш з метою поліпшення свого рейтингу , який на жаль Романа закінчився вже після виборів успішно.Про те , ще вибори будуть і все ще попереду.Залишався б Ісип на посаді , то цього рішення не було б.
7. Матюхов / 30 січня 2016, 10:42
Не хочу виправдовуватись , але питання смітника мною постійно піднімалось з 2009 року .Подивіться протоколи сесій міської ради починаючи з 2009 року .Неодноразово звертався в прокуратуру , збирав підписи від мешканців міста .А ось те що я голосував за цей тимчасовий полігон , так це відверта брехня , можу це доказати , бо був за межами України . Та і протокол подивіться , перш ніж судачити Посилання на kob-mr.3dn.ru
8. Читач / 30 січня 2016, 11:02
Боже,і тут Копелець неправду каже, що голосували одноголосно...Чи не забагато брехні?
9. Ревізор / 30 січня 2016, 13:27
"Також він зазначає, що у листопаді 2013 року на підставі листа районного прокурора Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку щодо вимог природоохоронного законодавства на вулиці Червоноармійській. Під час обстеження було виявлено ряд порушень, які й досі залишаються не усунутими".
Чому ж защітніки старої влади не пишуть, чому Ісип з Галушкою "клали" на вимогу прокурора ДВА роки, а Копелець тепер повинен миттєво все вирішити? Думаю, вирішить і не потрібно тут створювати паніку.
10. Опаньки / 30 січня 2016, 17:56
6.саша ставицький
« але повинен сказати , що дійсно Роман не дуже протестував »

Опаньки! Ти б казакало перед тим як казати, інфу б перевірив. Якраз Матюхов і протестував постійно і наполегливо. І позовну заяву подав до пришестя чи нашестя кобильців. Ти казакало в ехівському пошуковику набери Матюхов і побачиш хто щось намагався робити, а хто триндить на нормальних людей. Гнида ,мля.
11. Спостережливий / 31 січня 2016, 18:21
5.Особа
«Влада вже побачила над якими проблемними питаннями їй працювати.»

Шановна Особа, судячи із Ваших дописів Ви позиціонуєте себе,як людину, наближену до керівництва місто Кобеляки. І заявляяєте, що влада побачила над вирішенням, яких проблем потрібно працювати. Це - добре. Але після таких слів виникає ще більше питань.Ось лише два із них.
То виходить, що Олександр Копелець та люди наближені до нього нічого не знали про "бомбу" у вигляді звалища на території міста, не знали про необхідність підвищення тарифу на воду, про купи непотребу біля сміттєвих баків.То з якою ж програмою дій вони йшли у владу, якщо не знали елементарних і всім відомих речей?
І як вони могли вже на першій сесії виділяти кошти на відеокамери, на тротуарну плитку, на вікна для міськради, коли місту необхідні термінові вкладення у вже існуючу інфраструктуру? А навесні ще ж і дороги додадуться із яких асфальт зійде разом із снігом.
Тобто я роблю для себе висновок, що люди не знаючи ситуації в місті вже витрачають на власний розсуд бюджетні гроші.
Ви знаєте, тут на сайті є один цінитель Сталіна. Думаю він погодиться, що в ті часи за подібні дії вже розстріляли б. Хоча я цього нікому не бажаю.
12. Особа / 31 січня 2016, 19:04
А Ви гадаєте, що всі проблеми можна вирішити за 1 хвилину, як у казці( також виникає питання: Чи знала про ці "бомби" попередня влада) Яка теж клала плитку, встановлювала фонтани та ін....
13. микола / 31 січня 2016, 19:27
нам сміття надо перероблять а не загортать землею, як розвинутих крайнах і мают великі прибутки, а чи люди готові розділять сміття на папір на пластик на метал, в окремі баки не полінятся, як я бачу що в баках і гній викидают і куски бетону багато іншого.
14. Цінитель Сталіна / 31 січня 2016, 20:02
11.Спостережливий
«Ви знаєте, тут на сайті є один цінитель Сталіна. Думаю він погодиться, що в ті часи за подібні дії вже розстріляли »

Взагалі то Сталіну не потрібні цінителі. "Сталин не ушел в прошлое, он расстворился в будущем", таке сказав чи то Де-Голль, чи якийсь американець, але це не так важливо, хто сказав. Сталіну дасть оцінку історія. І сам Сталін говорив, що на його могилу нанесуть купу сміття, але вітер історії його розвіє. А тепер по суті. Не знаю, чи розстіляли б нову владу чи ні, думаю, поки що вони нічого такого не вчинили, але стару б точно розстріляли. І не потрібно думати, що при Сталіну щось робилося в обхід закону і без суду. І суд був набагато обєктивнішим і справедливішим ніж зараз. І скарги громадян тоді розглядалися не в примір тому, як це робиться зараз. І сам би не знав, якби самі богобрані не проговоился на сторінках іхнього "Бульвару", що навіть Лейбу Давидовича ліквідували за ріщенням суду. Сталін змушений був наводити порялок в країні і відсторонювати ленінську гвардію, аби врятувати країну і її жителів. Який був порядок до Сталіна можна прочитати хоча б у Ільфа і Петрова. Думаю, що цю книжку читали навіть ті, хто крім "Му-му" нічого не читали.
15. Спостережливий / 31 січня 2016, 21:07
12.Особа
«Чи знала про ці "бомби" попередня влада) Яка теж клала плитку, встановлювала фонтани та ін....»

Взагалі то згадувати про "піпірєдніков" є класикою поганого тону в українській політиці.
Так, практично всі сьогоднішні проблеми прийшли із минулого. До речі як і досягнення. Та це не знімає питання про виділення коштів на небезсумнівні відеокамери та плитку. Де доведені результати того, що встановлення камер покращує криміногенну ситуацію. Я має на увазі загальноукраїнський досвід. Печальний досівд відеоспостереження у Кобеляках ми маємо. Нічого, абсолютно нічого не вирішують ті відеокамери.
Ще один нюанс - "піпірєднікі" не боялися підвищувати тарифи на воду, робили це кілька разів. А досівд Біликів чи Києва - це смішно. Давайте досвід Підгори ще використаємо. Крім того є досвід Санжар, де підприємці довгі роки платили за воду разів у десять дрожче аніж населення. Ну й до чого це призвело? Все одно підняли тариф і для людей. І зробили воду набагато дорожчою аніж у Кобеляках.
16. Не історик / 31 січня 2016, 21:12
15.Спостережливий
«сьогоднішні проблеми прийшли із минулого. До речі як і досягнення»

Ти ба. А можна хоч одне назвати?
17. Не історик / 31 січня 2016, 21:16
15.Спостережливий
«А досівд Біликів чи Києва - це смішно. Давайте досвід Підгори ще використаємо.»

Та нічий досвід тут не потрібний. Треба взяти калькулятор і чесно, без шахрайства, порахувати. Якщо дійсно треба підвищувати, то треба підвищити. Але сумніваюсь, що це так. Крім того ціну на воду у багатьох містах вказують разом з водовідведенням. Тобто оті київські 6 грн. можуть бути з водовідведенням. При Ісипу цим вдало маніпулювали.
18. Спостережливий / 1 лютого 2016, 09:32
16.Не історик
«. А можна хоч одне назвати?»

Валерій Іванович, я так розумію Ви взяли собі черговий новий нік. Так от досягнень у Ісипа достатньо. І Ви, до речі, одним із них користуєтесь. Маю на увазі пререведення багатоквартирних будинків на автономне опалення. ви не залежите від старезних котелень. і мешканці тих будинків платять за газ набагато менше, аніж платили б при старій системі. Можу помилятися. але цю реформу у Кобеляках провели першими в Україні. Крім того нагадую тим у кого куца чи вибіркова "оперативка" про освітлені вулиці, початок реформи вивезення сміття (щоправда не доведене до завершення) і збудований будинок по Київській та реконструйований гуртожиток по Полтавській. Подивимось чи зможе нова влада хоча б наблизитись до цих досягнень. Список мрожна продовжувати дуже довго. До речі, симпатичний Вам Копелець одним із перших своїх розпоряджень видалив руками Старостіна всі звіти Ісипа. Це називається знищенням історичної памяті. Тобто тим же самим за що Ви критикуєте київську владу. Один в один. Якісь подвійні стандарти Ви сповідуєте.
Пееска. Тільки непотрібно знову згадувати про жахливу долю Сапармурада, котрий отримав квартиру у Кобеляках. і шукали її для нього саме Ісип із Галушкою. Не буду співати їм оди. Але, як кажуть: "Люби Боже правду".
19. traktorist / 1 лютого 2016, 09:51
18.Спостережливий
«. Тільки непотрібно знову згадувати про жахливу долю Сапармурада, котрий отримав квартиру у Кобеляках. »

Це який,не Ніязов,бува?
20. Спостережливий / 1 лютого 2016, 10:08
19.traktorist
«Це який,не Ніязов,бува?»

Так, вибачте, просто в той момент не міг згадати прізвище чоловіка.
21. Ще спостережливіший / 1 лютого 2016, 10:55
Для спостережливого: на сайті міської ради є кнопа "Звіти міського голови"- там всі звіти 3 2011 по 2014 роки
22. Не історик / 1 лютого 2016, 11:57
18.Спостережливий
« Ви взяли собі черговий новий нік.»

Вам дуже хочеться знати у кого який ній? Ви не з НКВД?
18.Спостережливий
«пререведення багатоквартирних будинків на автономне опалення. ви не залежите від старезних котелень. »

Зате тепер усі мешканці багатоквартирних будинків залежать від газу "агресора". Пічку в багатоквартирному будинку не встановиш. А котельню можна топити будь яким паливом. Не говорю вже про порушення правил безпеки. І це не заслуга Ісипа. Просто він виконував плани своїх заморських хазяїв по дестабілізації обстановки в країні в разі необхідності. Про те, що зараз у нас відбувається йому читали лекції ще 10 років назад. І він добре розумів, що рано чи пізно відбудеться майдан, а потім сюди приїде Байден "копати" сланцевий газ і розвалювати усі економічні звязки з сусідніми країнами. Щодо реформи вивезення сміття, то також крупномасштабний бізнесплан виробника контейнерів.
18.Спостережливий
«будинок по Київській та реконструйований гуртожиток по Полтавській.»

Якщо будинок по Київській і можна віднести до заслуг, то про гуртожиток такого не скажеш, бо всі люди, які там мешкали були протиправно виселені. Тобто те житло "збудоване" на людському горі. Копелець би такого, думаю, не зробив. Та й взагалі мало хто на таке здадний крім Ісипа. На це певно є якісь причини.
23. Не історик / 1 лютого 2016, 12:03
18.Спостережливий
«видалив руками Старостіна всі звіти Ісипа. Це називається знищенням історичної памяті. Тобто тим же самим за що Ви критикуєте київську владу. Один в один. Якісь подвійні стандарти Ви сповідуєте.»

Ні, я не сповідую подвійних стандартів. Якщо Копелець видали звіти, то він зробив неправильно. Хоча, думаю він же їх не попалив.
18.Спостережливий
«непотрібно знову згадувати про жахливу долю Сапармурада, котрий отримав квартиру у Кобеляках. і шукали її для нього саме Ісип із Галушкою»

А як вони її шукали, як гриби в лісі? Гроші виділила ОДА, а з грошима й д.урень знайде. І я б допоміг шукати, якби мене попрохали. А про жахливу долю, вам не пояниш. Це до вас дійде лише тоді, як самі опинитесь у такому стані як той Сапармурад.
24. Сергій / 1 лютого 2016, 12:38
22.Не історик
«Якщо будинок по Київській і можна віднести до заслуг, то про гуртожиток такого не скажеш, бо всі люди, які там мешкали були протиправно виселені. Тобто те житло "збу»

До будинку на Киъвській заслуги Ісипа в тому , що він там на дуриху отримав квартиру , оце і всі його заслуги.Будинок той був зведений Сільгоспхімією , а потім "добрі господарі"почали його розкрадати , а Ісип чужими руками готове добудував , ото і всі заслуги.Ну а квартиру собі взяв на дурку.
25. Спостережливий / 1 лютого 2016, 12:55
22.Не історик
«Вам дуже хочеться знати у кого який ній? Ви не з НКВД?»

Ні в нквд чи інших каральних структурах не служив і навряд чи вже служитиму. А щодо ніка...Просто у Не історика, Мохамеда, Оракула. Читача, Цінителя Сталіна і ще багатьох (вже й не назву всі ніки) надто схожі і однотипні коментарі). Теорія змови, жиди, масони. миздобули, свідомі і так далі і тому подібне. Однакові тези і однакові слова. Непотрібно бути спецслужбистом, щоб вважати, що пише одна людина.
Ну, а з приводу змови постачальників контейнерів..
Ви, вже вибачайте мені за моветон, але це дуже схоже на шизофренію.
26. Не історик / 1 лютого 2016, 16:53
24.Сергій
«а Ісип чужими руками готове добудував , ото і всі заслуги.Ну а квартиру собі взяв на дурку.»

От і добре що підправив. Чесно кажучи я того не знав.
27. Не історик / 1 лютого 2016, 16:54
25.Спостережливий
«Ви, вже вибачайте мені за моветон, але це дуже схоже на шизофренію.»

Нормальна людина у дурдомі завжди виглядає підозрілою, так що нічого дивного.
28. Вікторія / 1 лютого 2016, 17:47
А апеляція буде?
29. Гість / 2 лютого 2016, 08:22
28.Вікторія
«А апеляція буде?»

Її вже подали . Але це все робиться для відтягування часу . Апеляційний суд однозначно підтримає позов
30. Спостережливий / 3 лютого 2016, 10:02
24.Сергій
«.Ну а квартиру собі взяв на дурку.»

Ось тільки про квартиру "на дурку" без фактів триндіти непотрібно. Я історію ту знаю, тому що й сам прагнув купити там квартиру. Але не встиг мобілізувати фінансові ресурси. Так от інвестори кілька місяців шукали у Кобеляках бажаючих придбати по- моєму дві квартири. Інформація була відкритою. Про це навіть в "ЕХО" писали. А чотирьохкімнатна квартира коштувала щось в районі 12 тисяч американських убитих єнотів. І якщо Ісип зумів її купити за такі гроші, то можу сказати про нього лише одне - молодець! І жаба мене не давить. А якщо ви не зуміли, то лише ваші проблеми.
31. Спостережливий / 3 лютого 2016, 11:34
21.Ще спостережливіший
«Для спостережливого: на сайті міської ради є кнопа "Звіти міського голови"- там всі звіти 3 2011 по 2014 роки»

Дякую! Ви молодець, а я "провтикав", визнаю.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації