Вхід | Реєстрація

У районній бібліотеці відбувся захід до Дня Крут

У районній бібліотеці відбувся захід до Дня Крут

29 січня українська громадськість відзначила День пам’яті героїв Крут. 

До цієї події в читальному залі Кобеляцької районної бібліотеки перший заступник голови районної державної адміністрації Жанна Шевцова провела засідання «круглого столу» на тему: «Крути. Вчора вони. Завтра – ти. Спільно відповідаємо за майбутнє України.» Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади району, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, освітян, волонтерів, представників засобів масової інформації, учнівської молоді.

Основна мета заходу полягала в тому, щоб провести паралель між подіями в Україні 1918 року та подіями на Майдані 2014 року, бойовими діями сьогодення на сході України.

Засідання розпочалося з вітального слова Жанни Шевцової та вшанування хвилиною мовчання загиблих героїв, які ціною власного життя боронили від агресора свободу, незалежність та цілісність держави. 

Учитель історії Кобеляцького НВК №1 Наталія Жорняк, здійснивши екскурс в історію, розповіла про подвиг 300 студентів, які віддали своє життя за волю України, показала слайди,  акцентувала увагу присутніх на порівняльній характеристиці подій 1918 та 2014 років, подій сьогодення.

Учасники Майдану, Микола Антонов і Володимир Білоусько,  ділилися спогадами та враженнями від пережитого під час Революції Гідності: побиття студентів, марш гідності, спроби розгону Майдану, перші жертви, велике протистояння, Небесну Сотню - Героїв Майдану, які загинули, як і Герої Крут, боронячи нашу незалежність і волю. 

Тетяна Вільхова, волонтер, розповіла присутнім про побачене на власні очі в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

Володимир Чернявський, активний громадський діяч, привітав присутніх зі святом, презентував свою книгу "Повернення до витоків", в якій широко розглядаються питання Соборності України та подаються історичні довідки про події 1918 року на станції Крут.


 


Автор: Кобеляцька райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2016, 12:14 | Кобеляки | Суспільство
1. Читач / 30 січня 2016, 15:23
Одні і ті самі-Антонов, Білоусько іздили на майдан, а тепер будемо дякувати ім за ціни на газ, продукти харчування,за те що жити з кожним днем стає гірше(правда не ім-землею запаслись), Чернявський про списане-переписане з других джерел. Яка користь таких заходів?
2. Фрукт / 31 січня 2016, 00:14
Антонова стає вже сильно багато,Тамілу по числу згадувань в пресі явно переплюнув.Дайте Колі порулить!
3. ГІСТь / 31 січня 2016, 07:45
1.Читач
«Одні і ті самі»

КОБЕЛЯЧАНИ--ну чого ви гризитеся???Щоб ви дурні не думали про погане життя-тарифи-пневмонії- ВАМ кидають кістку з СТОЛУ і ВИ її обсмоктуєте- смакуючи і думаючи щоб вам досталося БІЛЬШЕ
ЛЮДИ просніться--при чому тут КОЛЯ-ТАМІЛА-КЛОУНИ-бувші ПАПЕРЕДНІКИ--ВСЕ ЦЕ--наслідки СЬОГОДЕННЯ І ВАМ ПОТРІБНО жити СЬОГОДНІ---- а ВИ ПЕРЕВЕРТАЄТЕ ІСТОРІЮ.....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації