Вхід | Реєстрація

Під гітару і в дружній обстановці

Під гітару і в дружній обстановці

Увечері в понеділок кобелячани відвідали творчий вечір соліста гурту «The Вйо» Мирослава Кувалдіна та співака, композитора і продюсера Сергія Доценка.

Чоловіки позапланово зупинились у Кобеляках. Вони якраз поверталися до Києва із Запорізької області, де виступали для військових 79‑ї бригади. У ній служив біличанин Андрій Рябека, товариш Мирослава. Кувалдін разом із Сергієм Доценком й Миколою Семченком вирішили підбадьорити бойових товаришів Андрія. Учотирьох чоловіки поїхали в Розівку Запорізької області.

Повертаючись у понеділок до Києва, Мирослав запропонував друзям організувати творчий вечір у Кобеляках. Він зателефонував до Дмитра Омельяненка, щоб той знайшов приміщення. На прохання Омельяненка підприємець Дмитро Карнаух погодився, аби музиканти виступили в кафе «Левада». Інший товариш Мирослава Сергій Попович виклав оголошення про захід у соціальних мережах.

На жаль, інформація про творчий вечір з’явилася по обіді. Напевно, саме тому в «Леваді» зібралося лише близько двадцяти чоловік. Та це аж ніяк не засмутило музикантів.
Микола Семченко представив присутнім Сергія Доценка. Він розповів, що його пісні виконують багато відомих українських співаків, серед яких Ірина Білик та Наталія Могилевська.

Після свого представлення Сергій Доценко пояснив, що вони вирішили провести дружній вечір для кобелячан. Перед виконанням кожної пісні співак робив короткий екскурс в історію та розповідав, за яких обставин ця музична композиція з’явилась на світ. Його на сцені змінював Мирослав, котрий презентував землякам кілька нових пісень, які невдовзі «Тне Вйо» виконуватиме для шанувальників своєї творчості. У перерві між виступами Кувалдін наголосив, що кобелячанам потрібно відродити фестиваль «Вйо, Кобеляки». Він нагадав, що є фонд «Свідома Ініціативна Кобеляччина», куди можна перераховувати свої кошти. І, як приклад, навів Португалію. Там фестивалі проводяться в кожному містечку й селищі. Їх організовують за гроші людей, котрі в цьому році святкують сорокаріччя. А Дмитро Омельяненко висловив сподівання, що керівники міста й району також допоможуть в організації фестивалю.

Майже півторагодинний захід пройшов у невимушеній та дружній обстановці. І музиканти, і глядачі залишилися задоволеними від цієї зустрічі. Отож, щоб добре провести час, достатньо лише гітари, мікрофона, талановитих музикантів і вдячної публіки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2016, 15:20 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Активіст / 14 лютого 2016, 20:06
жаль що пізно було повідомлення про вечір
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації