Вхід | Реєстрація

Злочини розкриті «по-гарячому» сліду

Злочини розкриті «по-гарячому» сліду

За останні кілька днів працівниками поліції були розкриті злочини, кілька з яких можна вважати резонансними. Зокрема, йдеться і про розбійний напад. У всіх випадках злочини були розкриті, як кажуть, по «гарячому» сліду.

Минулому тижня із селища Білики Кобеляцького району надійшло повідомлення про зухвалий розбійний напад на самотню 85-річну бабусю. У ніч на 3 лютого невідома особа проникла до житлового будинку, де заволоділа її грошовими коштами. По даному факту одразу ж було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 КК України.

Для розкриття злочину був задіяний увесь особовий склад Кобеляцького відділу поліції. У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що на території суміжних районів також скоєно ряд нападів на самотніх мешканців. Прикмети зловмисників та спосіб вчинення злочину були дуже схожі. Завдяки спільній та складеній роботі співробітників Кобеляцького, Новосанжарського та вагомій допомозі працівників Лубенського відділів поліції злочин було розкрито. Підозрювані в ньому встановлені та затримані. Наразі з ними проводять слідчі дії.

За вчинення тяжкого злочину вони понесуть відповідне покарання.

 

Запропонували послуги і обікрали

3 лютого до Кобеляцького відділу поліції звернувся 26-річний мешканець Кобеляцького району із заявою про факт викрадення з подвір’я його домогосподарства газового балону. На місце події була направлена слідчо-оперативна група. Зі слів потерпілого стало відомо, що цього дня до нього приїхали двоє невідомих на автомобілі ВАЗ-21011. Вони мали встановити на його транспортний засіб газову установку. Та в ході розмови чоловіки не змогли домовитись про оплату, тому господар будинку попрохав їх залишити його подвір’я. А сам зайшов до гаража. Повернувшись, він виявив, що разом із «майстрами» зник і газовий балон. По даному факту відкрито кримінальне провадження за статтею 185 частини 2 КК України.

У ході відпрацювання території району по «гарячим» слідам працівники Кобеляцького відділу поліції затримали автомобіль ВАЗ-21011, у якому знаходився газовий балон. Крадіжку вчинили двоє чоловіків кавказької національності 56-и та 59-и років. Проводяться слідчі дії.

За вчинення злочину правопорушникам загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Поцупив 10 кілограмів маку

5 лютого працівники Кобеляцького відділу поліції отримали інформацію від 41‑річного мешканця щодо вчинення крадіжки насіння кондитерського маку в кількості десяти кілограмів із продуктового магазину, що мала місце 25 січня. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 185 КК України.

Під час проведення заходів, направлених на встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, встановлено, що цю крадіжку скоїв 36‑річний чоловік. У ході огляду помешкання, де проживає підозрюваний, працівники поліції виявили та вилучили насіння кондитерського маку вагою 10 кілограм, яке знаходилось у поліетиленовому пакеті. Сума завданих потерпілому збитків становить 780 гривень. Наразі проводяться слідчі дії.

За скоєння крадіжки злочинцю загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Класика жанру: алкоголь, сварка, ніж

Як повідомив начальник Козельщинського відділу поліції Микола Терещенко, 5 лютого до чергової частини надійшло повідомлення з приймального відділення Козельщинської центральної районної лікарні про те, що до них була доставлена громадянка Ж., 1981 року народження, жителька райцентру, раніше судима (стаття 185 Кримінального кодексу України), в стані алкогольного сп’яніння, з ножовим пораненням. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що її співмешканець, громадянин А., 1973 року народження, житель Козельщини під час спільного розпивання алкогольних напоїв та в ході сварки, яка виникла на ґрунті побутових неприязних відносин, наніс їй тяжкі тілесні ушкодження кухонним ножем. Останній у скоєному злочині зізнався. Речовий доказ із місця події вилучено. Це повідомлення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто, умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.


Автор: Катерина Смага, інспектор Кобеляцького відділу поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2016, 15:44 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації