Вхід | Реєстрація

Пільга лишилася. Але платитимуть за неї сільські ради

На координаційній раді при голові районної ради говорили, зокрема, про виплату компенсації за пільгове перевезення. Якщо раніше її сплачували з державного бюджету, то тепер це «право» передали місцевим радам.

Про це на нараді, яка проходить 5‑го лютого у залі засідань районної ради, розповідає сільським головам начальник управління праці Наталія Гомля.

— До 2015‑го року саме наше управління займалося укладенням угод із перевізниками та виплатами їм компенсації за пільгове перевезення. У 2016‑му році ця пільга залишилася, але кошти у державному бюджеті на неї не передбачені, — пояснює Наталія Григорівна із трибуни залу засідань. — Тепер кожна сільська рада повинна укладати угоду з перевізником і сплачувати йому за перевезення своїх пільговиків.

Сільські голови з таким формулюванням не зовсім погоджуються.

— Ми не зобов’язані, а маємо право! — уточнює зачепилівський сільський голова Михайло Заріцький.

А його колеги довго дискутують із начальником управління про те, як одній сільській раді укладати угоди із кількома перевізниками, а потім ще й контролювати перевезення пільгових категорій. Також обговорюють питання контролю за кількістю поїздок. Пропонують робити це за допомогою особливого вигляду квитків або спеціальних талонів. Проїхала людина один раз — віддала перевізнику талон. За місяць він зібрав 40 талонів і звернувся до сільської ради за відповідною сумою компенсації. Проте і цю пропозицію підтримують далеко не всі. Зокрема, полузірський сільський голова Любов Шерстюк зауважує, що «талонна система» — це не прогрес, а повернення до середини минулого століття.

Також виступає заступник новосанжарського селищного голови Валентин Івашина. Він пропонує, аби кожна сільська рада не укладала окремої угоди, передати це право районній раді. А кошти за пільгове перевезення передати їй субвенцією.

Інші сільські голови цю пропозицію загалом приймають. Головуючий на нараді Геннадій Супрун пропонує додатково вивчити це питання і прийняти рішення після консультацій із фахівцями управління праці.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2016, 10:12 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації